Followers

Monday, March 22, 2010

AHA & school holiday

Saturday 13th, brought AHA to see the dentist. With that... alahai... sian anak mama... dah rongak!! Hehe. As usual, dia takut sgt nak pergi dentist. Not just that, she was also worried about her friends' reaction after seeing her without one teeth in front. "Relax la sayang... everybody gone thru the same thing! Mama dulu kan.... bla...bla...bla... bla (bermulalah sesi saya bercerita. Terpaksa bukak buku sejarah dan make up stories about loosing a teeth!) Lepas tu baru dia ok. Since dentist galakkan makan ice-cream lepas cabut gigi... asyik minta upah ice-cream aje la dia seharian tu! Kasi can laaa...

Saturday 20th, took her to watch Gamat 2 The Musical. Memandangkan kami tak bawa dia berjalan2 keluar dari KL sempena cuti sekolah selama seminggu ni, ke MATIC sajelah AHA bersiar-siar selain drp tido 3 malam di rumah Wa dan seharian lepak di rumah Mak Long. No complaints heard from her bubbly mouth... so I supposed she was happy with all the plans I've made for her.




Talking about the theatre... how was it? Gamat The Musical was entertaining & colorful! AHA yg pada mulanya macam bosan aje bila saya kata nak bawak dia pegi teater... akhirnya excited gila bila masuk Auditorium dan tengok props hidupan laut yg menarik dan berwarna-warni. Good to see that she's enjoying herself through out the 2 hours show. Sampai hari ni pun dia masih sebut lagi pasal teater tu... Anak Gamat, Ibu Gamat, Obor-obor, Ikan Buntal, Udang Galah, Umang... etc. Siap bergelek-gelek macam Amy Mastura yg melakonkan watak Ibu Gamat! Haha... tat was cute and funny.

So lepas ni kalau ada teater yg melibatkan budak-budak... boleh la bawa dia lagi.... since she can behave herself during the show and appreciate the story.

Wednesday, March 17, 2010

Pesta Buku Antarabangsa KL di PWTC



Pesta Buku KL kembali lagi!!!

To all book worms dan semua yg seangkatan dengannya... marilah beramai-ramai berkunjung ke PWTC bermula 19 Mac hingga 28 Mac 2010. Dan kepada peminat dan pembaca novel, jangan lupa singgah di booth ALAF21. Ramai novelis yg menunggu kehadiran anda di sana. Sila semak jadual kedatangan para novelis di http://www.alaf21.com.my

Kemungkinan saya juga akan berada di sana... tapi belum confirm lagi hari apa. Memandangkan saya tidak ada novel terbaru untuk dipromosikan... maka kedatangan saya nanti sekadar memeriahkan pesta buku dan bersua muka dgn rakan2 novelis yg lain. InsyaALLAH... kalau ada rezeki, mungkin saya berpeluang untuk berjumpa pembaca-pembaca yang sudi membeli MK dan KT saya...
See you guys there!!

Thursday, March 04, 2010

Looking forward to...

Sepi lagi 'rumah' saya ni. Tuan rumah sengaja berada dlm zon menyepikan diri... sbb tak ada sebarang aktiviti yg memberangsangkan sejak kebelakangan ini! :)



But... tomorrow, 5th March... I'm looking forward to get myself entertained by listening to all the love and romantic songs. What's the ocassion or event? It's Kenny 'babyface' Edmonds live in KL!!



Siapa dia nih?? Haa... mungkin ada yg kenal... tapi ramai jugak yg tak kenal siapa dia, kot. Kalau anda membesar dlm tahun 70an dan mengikuti industri hiburan era hujung 80an dan 90an... you might have heard his name and listened to his songs. He's a composer, a producer, a singer... yg telah menghasilkan/menyanyikan lagu-lagu berentak R&B, pop & soul... yang cukup melekat di jiwa saya sejak di bangku sekolah lagi. Kiranya, saya membesar dgn lagu-lagu dia sejak form 3 dan masa courting dgn husband pun kira lagu2 dia jadi our theme song!!



Just to name a few of his countless killer songs... Two Ocassions, It's No Crime, Tender Lover, When Can I See You Again, Whip Appeal, Never Keeping Secret, Love Saw It, Reason For Breathing, Loneliness, Illusions, For The Cool in You. Pernah dengar?

Kalau tak pun, lagu-lagu yang dia cipta dan dipopularkan oleh artis lain, antaranya... 'Ready or Not' by After 7 (yg Akmal nyanyikan utk Marisa dlm KT... hehe), 'Rock With Cha' by Bobbi Brown, 'Change The World' duet with Eric Clapton (from the movie 'Phenomenon'), Breathe Again' by Toni Braxton, 'Exhale' by Whitney Houston (from the movie 'Waiting To Exhale'), 'Take A Bow' by Madonna, 'End of the Road' by Boyz II Men (from the movie 'Boomerang'), 'Everytime I Close My Eyes' featuring Mariah Carey, 'Superwoman' by Karyn White... and lots, lots, lots more. The list goes on an on... sampai saya tak boleh nak keep track! Tapi kalau saya terdengar satu-satu lagu tu... saya sendiri akan rasa... ni macam lagu Babyface cipta jer. Memandangkan saya dan husband pengumpul album-album dia since 22 years back... jadi kami memang kenal muzik dan lagu dia.



Dan esok... saya nak dengar dia menyanyi lagu-lagu kegemaran saya secara live di Plenary Hall, KL Convention Centre!! Come and join the crowd... if you a fan of Babyface!!
 
Copyright (c) 2010 when Hezzy Azra writes.... Design by WPThemes Expert

Themes By Buy My Themes And Web Hosting Reviews.