Tuesday, August 14, 2012

Sepanjang 25 Ramadhan...

Diam tak diam, dah masuk 25 Ramadhan pun hari ni. Cepatnya nak raya... {tapi tak rasa pun nak raya} Tahun ni, kami agak kerap juga berbuka di rumah... tapi ada few times yang kami rasa nak tukar selera... so berbukalah di luar. Tahun ni kami rajin skit nak try tempat/restoren baru. Antaranya:

Ar Raudhah Steamboat, USJ 11/3J

Pannaz, Damansara Perdana PJU 8/3 




Ada bbq dan juga masakan Melayu

Sime Darby Convention Centre, Jalan Bukit Kiara 1
Dodol as the door gift

AHA enjoying the fried ice cream.

 Intekma Resort, Persiaran Raja Muda Shah Alam.

 Big Plate, Subang Permai

Mak aii... banyaknya pinggan kitorang...:D

Muka kenyang...;)


Overall... semuanya ok...tidak mengecewakan in terms of food, taste and environment.
Cuma di Sime Darby dan Intekma Resort tu...terlalu ramai orang!! Bersesak-sesak dan beratur-atur nak ambil makanan. Ingatkan this year, ramai org dah tak pergi iftar di hotel lagi sbb rata-ratanya, agak pricey. Tapi rupanya, orang Mesia ni mmg tak kisah langsung berbelanja untuk makan kot... mahal2 pun, semua hotel mmg sentiasa fully-booked! Hmm...

Sunday, August 05, 2012

Being 36 + 3 =

My last year of being ’30 something’!!!

Lepas ni, saya akan membawa bersama angka 4 pulak di depan umur saya…. Adoyaii!! Tapi kalau saya umpamakan diri saya ni spt Audi… kira upgrade A3 ke A4 la lebih kurang… more powerful!! Hahaha.

Sejujurnya, saya tak kisah sgt pasal proses peningkatan umur ni. Being old or being young… bagi saya biasa jer (coz I’m always feeling young, what? :P) 

Cuma yg saya risaukan bila umur berubah angka ini, adalah tahap kesihatan dan kecergasan saya. How I wish I could do things which I used to do when I was young and fit. Tapi sekarang ni, agak2 dah lemau sikit badan tu… apatah lagi saya ini bukannya rajin bersenam. The only senaman yg saya buat dlm sehari agaknya, naik turun tangga rumah aje…hu hu. That’s bad!! Pandangan pun dah agak2 kabur bila membaca dekat2… it’s high time to wear specs, maybe! Alahai… tu la yg saya tak berapa suka sgt… bila pakai specs ni rasa mcm nerd aje…L


What’s the celebration?
Memandangkan bulan ramadhan, maka kita tak perlu la buat parti bagai, ye…hehe. Memadai dgn iftar bersama hubby dan AHA di Sime Darby Convention Centre saje. 

What's the present??


Hah?? Bukan Polo GTi warna merah nih?? :P
Polo Sedan ni pun bukan?? Habis tu apa??

Oooh… ni aje…
Hubby berpuluh2 kali tanya, you nak birthday present apa. Dan saya… dgn rasa ‘baik hatinya’ tak reti nak mintak apa2. Last2 saya ckp kat dia… “Belikan ajelah I perfume… my Nina Ricci is finishing.” Baik kan? ;)

On a serious note:
Syukur Alhamdulillah, ALLAH izinkan saya bernafas lagi di muka bumi ini. Masih dapat menikmati Ramadhan tahun ini. Masih dapat bersahur dan berbuka bersama famili. Masih diduga dan diuji (kata Dato Dr Fadzillah Kamsah… bila ALLAH menguji kita, maknanya DIA sayangkan kita…) Masih ada orang-orang dikasihi yang mengelilingi. Masih ada kawan-kawan yang menghiburkan hati (thanks to all of you who wished me via SMS dan FB. Rakan2 di FB tu saya rasa ada lebih 300 rakan yang wish saya... I appreciate it very much!!) Alhamdulillah...

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...