Sunday, November 23, 2014

Sekitar acara BowlingkuBowlingmu Jua

Date: 15 November 2014
Venue: Melaka International Bowling Centre, Lingkaran MITC

Berakhir sudah acara boling anjuran Kelab Alaf21 pada hari Sabtu lepas. It was a great event. Terima kasih kpd pihak AJK yang bertungkus lumus menjayakan aktiviti ini. Walaupun saya salah seorang AJK, saya mengaku yg sumbangan saya sangat kecil...and therefore, credit should go to the rest of the committee members.

Gelaran Juara Novelist yg saya sandang pada tahun lepas, dah terlepas dari tangan saya tahun ni....hu hu. Dah memang dijangka pun... sbb bila first few throws dah masuk longkang...saya dah tahu yg saya bakal mengalami 'zaman kejatuhan'!! (Eksen terlebih punya statement!!) Muahahaha

So, with that...terima sajalah ketentuanNYA...:) Saya hanya berjaya jatuhkan 177 pin dalam dua game. Dan group saya, mendapat tempat keempat secara keseluruhan. Tapi team player saya, Hazwan...telah memenangi gelaran Juara Novelholic dengan 325 pin. Adik Hazwan nilah sebenarnya life saver kami....tanpa dia...mungkin group kami dapat tempat last kot...hehe.

Here are few pics taken. Ada gambar saya dengan Dazrin (retis tu...hehe) He was one of the palyers too.












We had a great time. In sha Allah, acara ini mungkin akan dijadikan acara tahunan.
Till we meet again next year...weather in JB or Penang...:)

Monday, November 03, 2014

Antara pencapaian SAH, AKU CINTA KAMU!

Menduduki tangga keenam dalam senarai jualan terlaris sepanjang bulan Ogos 2014.
This is after 7 months SACK being published.


 Menduduki tangga ketujuh dalam senarai Top 10 Pilihan Pembaca utk tempoh 1-15 Oktober 2014.
This is after 9 months SACK berada di pasaran.
Menerima tawaran dana penulis daripada Perpustakaan Negara Malaysia. So now, you'll be able to grab a copy of SACK in all national libraries across the country. Kalau rasa tak nak beli SACK utk dijadikan koleksi, bolehlah pinjam dari library...:)


Saya tak penah rasa menulis novel sesuatu yang mudah. Utk menyiapkan satu novel dgn ketebalan antara 500-600 mukasurat, sering buat saya lelah. Saya bukan penulis yang mampu menaip berpuluh-puluh mukasurat satu hari. Dapat siapkan satu bab sehari pun saya dah berpuas hati. Saya bukan penulis yang rajin utk tulis beberapa manuskrip dalam satu masa. Saya hanya fokus kpd satu manuskrip berbulan-bulan lamanya.

Jadi, bila ada small achievement macam ni... I would say, it'a big thing for me. Bukanlah pencapaian besar mana pun, tapi utk penulis kecil-kecilan spt saya, yg sering menghadapi kepayahan utk menulis... saya rasa pencapaian ini sudah cukup baik utk saya. It's a personal achievement. Alhamdulillah... Allah masih beri saya rezeki dalam bidang penulisan ini.

Kepada yg telah membaca SACK dan enjoy membacanya, saya ucapkan terima kasih kerana menerima kekurangan dan kelebihan Raif Imran & Irdina Jasmin...:)
Kepada yg telah membaca SACK dan hampa krn SACK tidak memenuhi citarasa anda, saya pohon maaf. Saya akan cuba menulis dgn lebih baik lagi utk manuskrip ketujuh.
Kepada yg baru beli SACK semasa jualan gudang Karangkraf semalam, saya ucapkan selamat membaca dan moga terhibur.

P/S: November 2013, SACK sedang dalam proses penilaian oleh editor.
November 2014, saya masih terkial2 menulis manuskrip ketujuh...
Oh Noooooooooo!!!!!

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...