Followers

Monday, May 23, 2016

Jualan Gudang Pertengahan Tahun Karangkraf 2016

Kalau masa PBAKL baru2 ni tak puas nak borong novel2 Karangkraf... ni masanya nak memborong lagi!!

Jualan pertengahan tahun akan diadakan bermula KHAMIS 26 Mei - KHAMIS 2 JUN 2016 di perkarangan Karangkraf. Seminggu tuh!! Ada banyak masa nak pegi... yg jauh2 luar KL nak dtg pun sempat lagi.

Meh lah beramai2 ye.... boleh sambung memborong lagi. To those yg kata tak jumpa novel saya masa PBAKL hari tu... bolehlah datang dan cari. Gerenti ada. Got discount some more, okay?? Dan kalau ada rezeki... saya akan berada di sana untuk berdiri tepi rak atau tolong anda cari novel2 saya... :)

Thursday, May 19, 2016

Singgah Santai PNM - 14 Mei 2016

Event: Singgah Santai
Venue: Perpustakaan Negara Malaysia, KL

Pictures taken during the event which was held last Saturday 14 May 2016. Alhamdulillah, everything went well. Dapat berkongsi pengalaman menulis, dapat beramah mesra dengan pengunjung dan kakitangan PNM, dapat jual novel :)
 Sesi sembang santai sedang berlangsung.
 With PNM staffs.
 Putting our signature on the poster. Tapi nmpak macam saya nak conteng tembok pulak dengan marker tu! :P
 Adam Corrie was also there promoting his book 'Ada Iman, Ada Fight, Baru Syiok!' MasyaAllah, terpukau dengar pengalaman dia setelah kembali ke Fitrah. Semoga kita semua diberi hidayahNYA.
One last pix :)
Good experience, good company... Alhamdulillah.
Inilah antara pengalaman yg saya kutip sepanjang menjadi novelis. 
Saya cuma nak menulis...bukan nak cari gaduh... tak mau kecoh2... jauh sekali nak cetuskan kontroversi. Ahkak dah tua utk semua tu, dik! :P
I just want to write in peace... :)

Thursday, May 12, 2016

Singgah Santai PNM

 
Mark your calendar... It's happening this Saturday 14th May 2016. Ada pelbagai acara menarik dan menghiburkan. Saya dan bebrp rakan novelis akan berada di sana bermula jam 10 pagi hingga 5 ptg.

Jgn lupa dtg ye!! ❤😘😁

Nota kaki: Kami mungkin tidak sepopular mana, tapi kami menulis sesuatu yg boleh mendatangkan manfaat kepada yg membacanya. Dan cerita kami bukan sekadar CEO yg kaya raya, tapi ada mesej yg tersirat di sebaliknya.

Tuesday, May 10, 2016

Mother's Day poem by AHA

Sunday 8th May, Mother's Day.

As usual, nothing special. Takde pun nak celebrate beria-ia sgt atau bergambar sakan. :P 

We just spent half of the day by going to MAEPS for book fair. Dan selebihnya, lepak2 di rumah. Mak saya pun takde kat rumah untuk saya celebrate dgn dia...she's busy ikut rombongan kwn2 melawat anak yatim ke Banting. :)

But AHA did write a poem for me. Senyap2 dia letak kat handbag saya kertas poem tu, together with an old picture of us just woke up from bed!!  Malu nak tunjuk gambar tu sbb muka mama sgt sembab, hokay? :P

Saya dgn AHA ni love-hate relationship... ;) Mungkin sbb muka kami sama kot. Org kata kalau anak-beranak muka sama ni, 'panasss' sikit... tapi ye ke?? 


AHA ni sejak baby pun, dia lbh rapat dgn papa dia. Nak apa2... mintak papa sure boleh dapat. Mintak mama byk kali pun... belum tentu dapat...hehe. Dia 'baik' dgn saya bila stress call aje... i.e nak mandi, nak buang air, nak susu dan nak tido! ;)

Bila dah besar ni pun, dia lebih byk spend time dgn papa dia i.e watching tv or movie together (sbb mama tak layan sgt tv melainkan citer yg best). Bila nak exam, papa yg monitor study dan schedule dia, make sure dia buat latihan tubi, etc... etc. Mama cuma tolong doakan je... :)

Saya ni bukanlah mak yg hebat... yang pandai serba-serbi (yg good in cooking, baking, sewing, shopping and everything) Saya juga bukan mak yg mampu buat semua benda (yg berbasikal ke sekolah anak untuk sapukan mentega kat roti... hahahaha) Saya juga bukanlah inspiring mother sgt pun... cuma mak yg biasa2 aje. Dan bila AHA tulis poem ni utk saya, saya agak terkejut jugak sebenarnya. Now only I know what she feels about me as a mother.  
  

Dear mom,
You were my cure, I was your sickness
You are trying to save me but I was pushing you
I used to hate it when you kissed me but now, just the thought of your soft lips on my cheek makes my eyes wet
I regret it all along, for doing you like this
You loved me much but I didn't seem to appreciate it
You covered your mouth and started crying when nobody's looking
I acted like it was fine, but for you it wasn't
I want to thank you for everything but I don't think you'll hear me
I want to say sorry but I don't think you'll forgive me
You found me but you lost yourself
I keep on forgetting you but you always think of me
Those days that I didn't even listen to your talks, now became the days I spent time crying
Because of my wrongs, I deserved to be punished
Thank you for everything
I used to be a cute munchkin back then
But look at me now... I grew up prettily!**
Thanks to you mama... Happy mother's day!

** yg part grew up prettily tu buat saya tergelak...perasan tul budak nih!! :))
Well, I am certainly not the most perfect mother. Not a super duper mommy. Neither a hot gorgeous mama. But I will try to be the best as I could to be the best mother to AHA. 


And the only person who can judge whether you are a good mother or not, is your own child! Am I right? ;)
 
Copyright (c) 2010 when Hezzy Azra writes.... Design by WPThemes Expert

Themes By Buy My Themes And Web Hosting Reviews.