Followers

Thursday, April 26, 2012

Pesta Buku Antarabangsa KL 2012 di PWTC

Anda dah teruja untuk membeli-belah segala bahan bacaan? Sudah mula terhidu bau buku baru?? Sudah sediakan shopping list buku apa yang mahu dibeli???

Maka, panjang-panjangkanlah langkah anda ke Dewan Tun Dr Ismail di PWTC bermula esok 27 April hingga 6 Mei 2012 untuk memborong buku2 keluaran GBK (secara amnya) dan novel2 saya... seperti di dalam gambar di bawah (secara khususnya...hehe)

Let's serbu!!!

** alamak... gambar ada sikit gelap la!! Tak cukup lighting ni!! Mungkin kena pakai LED directional bulbs kot...ada mana2 lighting manager LED boleh beri advice? ;)

Monday, April 23, 2012

Test Drive Preve





Now I bring to you... Proton Preve!! :D

Dua kali test drive! Kali pertama tak puas hati sbb tak boleh lenjan {krn terpaksa melalui kawasan perumahan dan pasar malam...:( }
Kali kedua baru puas hati sikit sbb dapat try di Penchala Link. Dapatlah tekan sampai 130/140 km/h... buat zig-zag sikit...:D

And what's the verdict???

Preve ni dalam range Kia Forte (1.6), Honda City (1.5) dan mungkin juga Toyota Vios (1.5). Saya pernah drive ketiga-tiga kereta tersebut. Jadi kalau nak dibuat perbandingan {mengikut 'feel' saya semasa memandu}, Preve ni terasa lebih ringan daripada Forte... tetapi lebih berat daripada City & Vios. Then, I would say... it's quite a pleasant experience to drive Preve. Walaupun namanya Preve (perkataan French gitu) tapi masa drive tu, masih terasa 'kePROTONannya'... {saya masih boleh differentiate the feeling of driving French/Japanese/Korean/Malaysian cars...}. Tapi kita tolak ketepi apa yg saya rasa tu... lets not be bias and be rationale about it. Overall, this car is NOT BAD (I'm talking about the shape and the design... not so much on the performance)...And so, it's worth buying.

Untuk pemandu spt saya yg biasa memandu small/sports car...kekeke...saya rasa Preve ini sungguh besar dan luas. Infact boot dia... very spacious. Kalau org size macam saya nak tidur baring dlm tu pun, boleh agaknya!! Hehehe.

Sekiranya anda berfikir-fikir hendak menukar kereta baru... (dan anda bukan seorang pemandu yg menitik beratkan soal performance i.e turbo lag dan sebagainya) ... do include this car into your consideration list. Kepada sesiapa yang berminat nak beli... saya cadangkan beli yang Premium CVT model (the one that I test drove).

Antara features/specnya :-
1) 7 Speed ProTonic {7 speed tuh... tekan la selagi boleh...hehe}
2) Maximum Speed 190. Accelaration 0-100 km/h 9.6 seconds {I have doubts about this... betul ke lebih  sikit je dari Putra 8.7 seconds??? hmm...}
3) Side mirror with LED turn signal- Auto Fold {trend sekarang kan semuanya LED light...so, ini juga mengikut trend terkini. Auto fold bermaksud. bila off enjin, side mirror tu pun tertutup sendiri}
4) Built in GPS navigation {kot la yg selalu sesat-sesat tu... mmg berguna la GPS ni. Tapi saya tak reti pakai GPS sebenarnya... sbb saya lebih suka baca signboard kalau sesat....hehehe}
5) Paddle shifters {ala-ala nak race gitu... tukar gear kat stereng aje la..}
6) Rear spoiler {nampak la sporty sikit...}
7) Push start button {main tekan jer kalau nak start enjin mcm Forte dan kebanyakan kereta berteknologi baru... tak pyh pulas2 kunci}
8) Auto wipers and Auto Cruise
9) 4 Airbags {dua di depan dan dua di sisi}
10) Brake Assist and Traction Control.

With all these features/specs... you need to pay RM72,990 ONLY!!! Ok what??

P/S: Saya?? Kena test lima kali lagi kalau betul-betul nak beli...;)




Thursday, April 12, 2012

Birthday present(s)...

Dear hubby,
For you...on your birthday...:)

Dear wifey,
For you... on my birthday...:D


** Well... he watches TV more than I do, so saya bagi hadiah TV.
Dan baju saya lebih banyak drp dia... jadi wajarlah saya dihadiahkan wardrobe nih!! Hahahaha


 
Copyright (c) 2010 when Hezzy Azra writes.... Design by WPThemes Expert

Themes By Buy My Themes And Web Hosting Reviews.