Sunday, August 24, 2008

MAHA 2008



Kesibukan saya sejak dua minggu kebelakangan ini sebenarnya gara-gara MAHA 2008 yg bermula dari 11 Ogos dan berakhir semalam 23 Ogos di MAEPS (Serdang). Syarikat tempat saya bekerja mempunyai subsidiari yg terlibat dgn penternakan kambing. Tapi sempena MAHA kali ni, kami tak angkut sekali kambing-kambing kami tu... sebaliknya mempromosikan barangan drpd kulit kambing i.e beg tangan, jaket, topi, dompet dan sbgainya.



Dan sepanjang berlangsungnya MAHA, semua staff kena turun padang... or shall I say, dikerah 'masuk kandang?' Saya tidak terkecuali berulang alik berhari-hari ke sana dan terpaksa mengatur semula rutin harian. Jadi driver, jadi remover, jadi cleaner, jadi cashier dan bidan terjun jadi interior designer! Multi-skilled betul! Sehingga kerja di pejabat pun tertangguh dan misi-misi peribadi saya tergendala!



Bergambar pada hari terakhir ketika bertugas jadi cashier.




Berposing di depan showunit sebelum kami officially tutup operasi.




























AHA ketika berkunjung ke MAHA, sempat jadi promoter di pintu masuk show unit... mempromosikan topi cowboy drp kulit kambing!








AHA tunggang kuda padi...













Tapi dalam sibuk-sibuk tu... sempat jugak ambik time-off. Semata-mata untuk menghadiri Majlis Pelancaran Trilogi Ramlee Awang Murshid... Bagaikan Puteri,Cinta Sang Ratu dan Hijab Sang Pencinta.

Bergambar bersama Abg Ramlee. Kesian dia... nak makan pun tak senang, memenuhi permintaan utk bergambar! Apa-apa pun, tahniah Abg RAM!



Bergambar bersama Kak Durrah Fatiha, Aleya Anessa, Kak Sri Diah, Bikash Nur Idris dan Shanika Latisha.





Kpd Kak Eka... sorry, saya 'curi' gambar ni dari blog akak. Gambar yg anak dara saya snap tu kureng skit kualitinya... hehe.

Saturday, August 16, 2008

Birthday Party







Saya agak sibuk sejak 10 hari yg lepas. Tapi dalam sibuk-sibuk tu, sempat jugak memotong kek hari jadi di samping anak buah saya. Kebetulan, kami lahir dalam bulan Ogos, jadi kami sambut serentak di satu majlis kecil-kecilan di kampung abang ipar saya di Kuala Klawang, Jelebu.


Dah jadi orang bujang anak buah saya sorang ni. Dah 13 tahun (bermakna Che Su pun makin tua!) Kecik2 dulu... dia selalu tidur atas riba atau atas bahu saya... sekarang ni, dia lebih BESAR daripada saya!!


Kami semua panggil dia Abang Mirul. Tapi masa AHA kecik2 dan baru nak belajar bercakap, AHA selalu terpanggil dia Abang Biul! Hahaha... member tension jer dgn AHA!

Monday, August 04, 2008

Age Ain't Nothing But A Number...

Bersyukur saya ke hadrat ILAHI... dianugerahkan kesihatan yang memuaskan dan segala limpah kurnia yang dinikmati selama 35 tahun di muka bumi ini. Tiada kehidupan yang sempurna, I've gone thru a lot of ups and downs, the tears and the laughters... but Alhamdulillah... I survived all these years.

Segala-galanya berjalan dengan lancar sejak pagi tadi.
~ Masih dapat mengusik husband saya "Ada surprise present atau celebration utk I ke?" And he replied "I'll see what I can do about it. Tapi nak present amendenye lagi? Dah beli itu... dah beli ini... dah ambik itu... dan ambik ini..." And when he pointed out all those 'itus and inis'... saya cuma gelak aje. Sejak seminggu yang lalu, apa benda pun yang saya mintak dia belikan, alasan saya cuma satu "Itu pre-birthday present!" Cukup-cukup la tu kan... kesian the 'World's Romantic Husband (WRH)! Bagi can la... give him some credit! Hahaha...

~Masih dapat menyiapkan, melayan dan menghantar AHA ke sekolah. "Mama, kenapa boss mama tak bagi mama cuti? Hari ni kan birthday mama!" Wait until I own the company and become the boss, sayang!

~ Masih dapat mendengar suara mak saya mengucapkan selamat hari jadi yang ke 35

~Masih menerima ucapan2 melalui phone calls, SMS, Yahoo Messenger, Facebook dari kawan-kawan/kenalan yang sudi mengingati tarikh ini

~Masih ada yang sudi belanja Pizza Hut utk makan tengah hari

~Masih berpeluang utk menikmati makan malam bersama husband dan AHA di 1-Utama

I feel blessed... Alhamdulillah. Walaupun ada yang kata... umur 35 tahun ini berkemungkinan akan menghadapi middle age crisis. Cheh... iya ke? Boleh percaya ke andaian2 tersebut?!
Let me prove them wrong! Hahaha

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...