Thursday, May 29, 2008

Tengah boring...

No interesting stories lately... no challenging activities (the time hasn't come yet... the race between the 12 years old Citroen and the 2 weeks old 206. OR the 2 weeks old 206 with the Skyline? haha)



Tgh bosan2 ni... saje copy and paste jokes ni... the APPROPRIATE DEFINITIONS??!!



School: A place where Papa pays and Son plays.
Life Insurance: A contract that keeps you poor all your life so that you can die Rich.
Marriage: It's an agreement in which a man loses his bachelor degree and a woman gains her masters.
Tears: The hydraulic force by which masculine willpower is defeated by feminine waterpower.
Lecture: An art of transferring information from the notes of the Lecturer to the notes of the students without passing through 'the minds of either'
Conference: The confusion of one man multiplied by the number present.
Compromise: The art of dividing a cake in such a way that everybody believes he got the biggest piece.
Dictionary: A place where success comes before work.
Conference Room: A place where everybody talks, nobody listens and everybody disagrees later on.
Father: A banker provided by nature.
Boss: Someone who is early when you are late and late when you are early.
Politician: One who shakes your hand before elections and your Confidence after.
Doctor: A person who kills your ills by pills, and kills you by bills.
Classic: Books, which people praise, but do not read.
Smile: A curve that can set a lot of things straight.
Office: A place where you can relax after your strenuous home life.
Yawn: The only time some married men ever get to open their mouth.
Etc.: A sign to make others believe that you know more than you actually do.
Committee: Individuals who can do nothing individually and sit to decide that nothing can be done together.
Experience: The name men give to their mistakes.
Atom Bomb: An invention to end all inventions.

Thursday, May 22, 2008

UEFA Champions League



Saya tak plan pun nak tengok atau temankan husband menonton MU dan Chelsea bermain utk merebut trofi Champions League awal pagi tadi. Walaupun berminat, tapi fikir balik... alahai, buang masa jer tengok. Naluri saya mengatakan Chelsea akan menang... haha... macam la hebat sgt naluri saya tu! Tapi saya terjaga sendiri pukul 4.30 pagi... dah masuk second half. Sudahnya... tertengok jugak akhirnya!



Siap buat kopi O panas... makan dgn bread butter pudding, menyaksikan detik2 cemas bila semua peluang MU tersasar. Tambahan masa 30 minit bila masih terikat 1-1... dan akhirnya ditentukan dgn tendangan penalty. Masa tu pun, saya dan husband masih rasa Chelsea berpeluang utk menang. Memandangkan pada pendapat kami, Edwin Van de Sar tak terror sgt save penalty kick ni. Especially bila Ronaldo missed the penalty... mangkuk betul la mamat tu, sama ada dia over confident atau terlalu gabra!




Tapi akhirnya, MU menang juga dgn 6-5 sepakan penalty. Edwin Van de Sar saves a penalty kick by Chelsea's Anelka. And before that, by John Terry. Wow... MU won 2 titles for this season!




Sorry to all Chelsea fans... spt kata Kieran di radio ERA pagi tadi.. "pagi yg gelap utk penyokong Chelsea" ... antaranya; adik ipar dan anak buah saya! Haha



And now, I am very... very... sleepy! Memandangkan saya sudah mengisi perut seawal 4.30 pagi dgn bread butter pudding, which can be considered as sahur... maka saya yg berpuasa hari ni boleh la tido sekejap lunch time nanti...

Monday, May 12, 2008

Devils Champions!






Berakhirnya musim EPL malam semalam dengan kemenangan bergaya Manchester United mengalahkan Wigan 2-0 dan terus menjulang trofi buat kali ke 17 (yang ke 10 di bawah pengurusan Sir Alex Furgeson) Sepakan penalti Ronaldo dan tendangan Giggs menentukan kejayaan malam semalam. Tak sia-sia Furgeson menurunkan kesebelasan utamanya.

Kalau tanya saya apa perasaan bila berakhirnya EPL ni, saya ada jawapan yang suka dan tidak, pro dan contra.



Pro/Suka:

~ tak perlu lagi re-schedule rancangan malam minggu sbb dah tak ada game yg mesti tengok terutama game yg melibatkan MU!

~ tak ada lagi stress 'monday morning blues' bila MU kalah!

~ tak perlu berebut channel tv

~ saya boleh berjaga sampai lewat malam... dan saya boleh bangun lewat pagi Ahad... dgn alasan, "kan I temankan u tengok bola malam tadi!"

Contra/Tak Suka:

~no more saturday night excitement... so, we have to create another excitement!

~ no more kutuk mengutuk dgn Arsenal/Chelsea/Liverpool fans... that was fun, actually!

~ tak dapat lagi tengok Alex Furgeson melompat2 sambil kunyah chewing-gum bila anak didiknya menjaringkan goal. I admire that man.. he's an enthusiast manager on the field!

~I have no reason to stay up late... and getting up late on Sunday morning! Argh....

Mother's Day...

"Mama... loving you is like a food to my soul..."



Lirik lagu yg dicipta oleh Babyface utk soundtrack filem Soul Food. Specially dedicated to my mother.


Sebagai anak, sambutan hari Ibu kami tidaklah semeriah mana tapi cukup bermakna. Semalam saya dan kakak2 berkumpul di rumah mak. Sebenarnya, mak saya baru discharge dari hospital hari Sabtu lepas. Sejak dimasukkan pada hari Khamis yang lalu kerana demam yang tak kebah2... suspected dengue. Walaupun dia dah beransur sihat sikit... tapi dia masih perlukan rawatan susulan utk penyakit2 yg baru kami ketahui. Hasil drp full check up tempoh hari. Hope everything will be fine for her. She's a strong lady...I'll know she'll make it through.


Sebagai mak, sambutan Hari Ibu pun biasa aje. AHA tepuk dahi semalam... "Alamak, lupa nak buat kad Hari Ibu utk mama!"Saya gelak aje. And I told her, the card is not that important... but being a good daughter and study hard for her upcoming mid year exam is much more important than anything else! Dia terkebil-kebil dgr saya cakap...entah faham entahkan tidak!



Received this SMS from a friend late last night: A MOM is GOD'S love in action. She looks with her heart & feels with her eyes. A mom is the bank where her children deposited all their worries & hurt. A mom is the cement that keeps her family together & her love lasts a lifetime... Happy Mother's Day to All Mothers out there!


Friday, May 09, 2008

Minggu sakit...

Three of us are down with flu. Started from my husband, then followed by AHA and now, it's my turn.

Bila saya kena selsema memang teruk, lebih2 lagi saya mmg ada mild sinus. Kepala dan muka terasa berdenyut-denyut. Hidung sudah hilang fungsi sebagai deria bau. Mujur telinga yg hampir pekak ni masih boleh membezakan bunyi ekzos kereta. Either it's the sound of a skyline, citroen zx or just proton wira! Haha... Thank God for that!

Disebabkan tuan rumah sakit, maka 'rumah' saya ni pun dah lama tak berkemas dan mula nak bersawang! Nanti bila saya dah sihat sikit... saya akan kemas rumah ni betul-betul dan update dengan perkembangan yg menarik...if there's any!

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...