Followers

Friday, September 18, 2009

Persiapan Raya...


Apa yang telah saya persiapkan untuk raya tahun ini?

Kuih raya~ Rasa-rasa, nak buat satu atau dua jenis biskut last day puasa nanti. Tapi itu semua bergantung kpd keadaan… sama ada larat atau tidak? Rajin atau tidak? Tapi setakat ni, saya dah beli 7 jenis biskut. Dah kira banyak jugak tu… so, perlu atau tidak nak buat lagi? Hehe… another excuse for not doing it la!

Duit raya~ Dah tukar. Bank officer siap call beritahu duit baru dah ada sebab masa tu saya di hospital tengah jaga AHA. Tahun ni budget lebih sikit drp tahun2 lepas. Sebab anak2 sedara makin membesar… so, tak boleh bagi duit kecik2.

Persalinan raya~ Untuk saya, biasa-biasa saje… dua pasang baju kurung. AHA lah yang paling banyak baju… 2 pasang baju kurung, 1 jubah, 3 dresses. Boleh buat fashion show anak dara saya tu!

Cadar raya~ Saya tension betul bila bed sheet saya hilang di ampaian! Dua helai pulak tu! Siapalah yang mencuri tu?? Kerana kehilangan bed sheet maka saya pun pergilah membeli belah cadar baru. Kira cadar raya la tu! Tapi, macamlah orang yang datang beraya ke rumah saya, masuk sampai ke bilik tengok cadar, kan? Haha…

Tayar raya~ Disebabkan raya nak dekat dan saya nak balik beraya, maka satu keperluan untuk tukar tayar baru. Husband tergelak bila saya mintak dia tukarkan tayar. “Eleh… jauh mana you nak balik beraya? Rumah kita dengan rumah mak, 20 minit ikut DUKE! Rumah mak dengan rumah papa, 10 minit ikut MRR2!” Haha. Alaaa… dia bukan apa, jealous sbb kereta dia tayar lama! Hehe. Tapi walau apa pun, saya semakin sayang pada kereta saya sejak ditukar tayar baru… 185/60R14 Dunlop SP Sport. And now, I tend to take the longer road going back home! Hehe. Rasa puas hati drive dengan tayar baru ni… cornering best, memecut laaaagiiii best! Instead of 20 minutes, may be we can make it in 17 minutes going back to my mother’s house!

Kereta raya~Tak tercapai rasanya hasrat nak berkereta baru sebab husband saya dah buat keputusan…untuk menangguhkan sebarang pembelian kereta baru sebab dia masih sayangkan keretanya yang dah berusia 13 tahun itu! Hmm… kalau rasa nak berkereta baru, terpaksalah saya pinjam kereta jiran saya yang berwarna putih tu! Even though it’s just a ‘new second-hand car’… but I’m okay with it! Haha… macamlah dia nak bagi pinjam!

Cuti raya~ Cuti raya selama 9 hari ini, seharusnya digunakan sebaik mungkin untuk menyiapkan manuskrip. Sepatutnya, inilah persiapan saya menjelang raya ni! Man… I need to finish it a.s.a.p!!!

Di sini, saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri dan mohon ampun serta maaf kepada semua pengunjung blog ini di atas sebarang kesalahan bicara dan tulisan di sini. Semoga raya ini bermakna daripada yang sebelumnya.

2 say you... say me:

Haiza Najwa said...

2 tell U d truth, b4 posa lg I kept on trying 2 get n2 ur blog bt 2 no avail. Then I made an effort via Meen's n Honey's blog n d attempt resulted unsuccesful. No diplayg f ur web. Talian hayat trakhir I redah lmn web alaf n d result hmm- real phenomenal haha.. Slamat Raya Hezzy n hentikanlaa kegilaan U dgn kereta 2 or 'in future' ur AHA wld end up fobia 2 any cars except d Ferrari..smile beautiful!

Hezzy Azra... said...

Salam Syawal Kak Haiza,

Sorry for the inconvenient caused. Tak tahu pulak yg blog saya ni ada access problem.

I will stop this 'car craziness' until I own the Audi RS4 Cabriolet or the R8! Hahaha. Well... AHA has shown her interest in cars too. :) siap cakap kat papa dia "papa... jgn jual kereta papa tu. nnt bila 17, I want to drive your car!"

 
Copyright (c) 2010 when Hezzy Azra writes.... Design by WPThemes Expert

Themes By Buy My Themes And Web Hosting Reviews.