Monday, June 27, 2011

Taking a break...

Lama betul saya tak update blog ni kan? Minta maaf byk2 kpd yg sudi menjenguk dan terpaksa tengok entry yg sama saje utk berminggu-minggu lamanya...(tapi ada ke yg menjenguk blog saya ni?? :D) Bukan tak nak update... bukan takde cerita menarik. Cuma kemalasan saya berada di tahap maksima sejak kebelakangan ini utk menulis di blog sendiri. Di samping agak sibuk dengan perkara-perkara yg berbangkit...;)



Tapi baru2 ni, saya keluar bermain bowling bersama hubby & anak buah 2 org. Dah berkali2 berjanji dgn budak2 ni nak bawak diorg main bowling, tapi asyik postponed jer. Kalau saya free, bebudak tu pulak sibuk tuition. Bila diorg free... saya pulak tak boleh sebabnya berada di dalam zone 'tak nak keluar rumah' gara2 menulis manuskrip. Hehe... mcm real aje, kan? Yup... saya memang sedang berusaha utk menyiapkan manuskrip ke 4 ni (tapi tak jugak siap2!!) As at todate... baru 320 pages. Byk lagi sebenarnya... but as usual... I want to take things steadily. Saya tak nak terburu2 menyiapkannya... takut hancur cerita saya tu nanti. For me... writing is not an easy task... yg boleh dibuat main2 dan sambil lewa. Kalau nak menulis, kena betul2 fokus, idea mesti mantap dan feel mesti ada. Dan itulah yg terjadi setiap kali penulisan saya tergendala... lack of focus, idea tak cukup bagus dan hilang feel. Bila tiba waktu kritikal spt itu... saya tahu perlunya utk saya keluar... take a short break utk tenangkn minda.


Megalane Bowl di Plaza Alam Sentral. Lane yg sungguh bermasalah... byk kali game kami terganggu sebab bola tersangkut kat belakang. Adusss...

Ni la dia... dua bujang teruna yg beriya2 nak main bowling. Selalu dia org main dgn kengkawan. Kali ni meh lwn dgn Cik Su & Uncle pulak! Hah... baru bertemu buku dgn ruas, ek? Cik Su dulu teror tau....hehe. (Tapi dulu laa....:D)





This was the first attempt after so looonnnngggg tak pegang bola bowling ni...hehe. The last time I played bowling was 3 years ago... I think! Dulu lepas kawin & AHA belum lahir lagi... bowling ni kira favourite past time saya & hubby. Bila AHA dh ada... terus stopped. 3 yrs ago.. terasa nak pergi bowling... kami pergi 3 beranak di 1Utama. And that was all. Kali ni, pasal anak2 buah dan nak break sekejap, saya pergi jugak.






And to my surprise...ada lagi skill tu rupanya...hehe. The total score was 176 for 2 games. Satu kali strike, 4 kali spare... mmg la tak terror... tapi ok jugak la tu, kan, kan? :D (Yg masuk longkang tu saya tak kira la ye? hehehe)

Wednesday, June 01, 2011

B2B - Back to Basics





B2B latest product... the new parfum range soap.














*Pretty Petals* Flora (Gucci) inspired perfume soap. The scent has lovely sweet floral aroma that is very feminine.


















*Mysterious* Polo Black (Ralph Laurent) inspired perfume soap. Deep musky almost woody scent that is totally manly.





























Special announcement!!






B2B will be having a booth@ Tropicana City Mall, Damansara Intan, Petaling Jaya from today; 1st June to 12th June 2011. The event is organized by Ecoknights in conjunction with this year's celebration for the Environmental Week with the theme "Green Heroes Unite". Those who wish to view these products, do visit them at this venue between 12pm to 7pm.













Datanglah beramai-ramai... utk melihat sendiri produk (soaps and cleansing products) yg 100% dibuat secara homemade... which is NATURAL and PURE. Only fresh herbs and quality ingredients are used. And the products are free from harsh chemicals or synthetic preservatives that are harmful to health.

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...