Followers

Wednesday, October 21, 2009

Holidaying...

"Kata sibuk sangat, tapi sempat jugak pergi holiday?" Perli seorang best friend bila saya cakap nak pergi bercuti sempena Deepavali.


Sememangnya saya busy, kepala saya dah bengong. One side of the brain... memikirkan manuskrip yang tak habis-habis. The other side of it... penuh dengan figures, figures and figures i.e. budget, cashflow, profit & loss, payment, payroll! Rasa nak pecah kepala nih!

Talking about my manuscript, I'm almost there. Semuanya dah ada dalam kepala cuma saya tak dapat mencuri masa untuk duduk mengadap lap top lama-lama. Dulu masa workload saya tak banyak, idea saya tak datang. Tapi bila kerja saya penuh meja, baru ilham tu menjelma. Dan memang sukar untuk switch the mind automatically... daripada melihat 'retain profit from year to year' to 'kisah cinta L.K~and the blue car driver!' Memang ada masanya rasa nak hantuk kepala ke meja!


Dan atas nasihat sebilangan kawan-kawan, termasuk novelis Kak Eka Fahara... may be I should take a break... go for a holiday. Mungkin bila balik holiday, tenang sikit fikiran. Boleh menulis dengan lancar dan mengira dengan tepat! Hehe.


Akhirnya pada hari Khams malam Jumaat, saya, husband & AHA berlepas ke Sabah. Menziarah rakan kami yang tinggal di Putatan, tempat sama yang saya pergi ketika AHA masih dua bulan dalam kandungan... 7 years ago!


Kami pergi sana tanpa agenda tertentu. Ikut suka mana nak pergi, ikut saja ke mana tuan rumah nak bawa. But mainly... makan, makan & makan! Mujur weighing scale kat hotel tu rosak... so bila kami timbang, seems like we were all under weight! Hahaha.

Antara gambar2 yang sempat dirakamkan. Beautiful place, good food, great time... thank you to the hosts; Rizal & Dilla.
AHA tgh baca buku semasa tunggu plane di LCCT. Ada exam lepas balik holiday...
Pemandangan dari ruang tamu Pool Villa, Nexus Resort










6 say you... say me:

jogi da bomb said...

salam.

Amboiii AHA... bukan main lentik lagi!

Hezzy Azra... said...

Jogi,

Sejak susut sikit badan dia kebelakangan ni... tu yg dia perasan cantik bila melentik! Haha

jogi da bomb said...

yela... baru perasan bdn AHA dah susut. diet ye...

Hezzy Azra... said...

Dia kurus sikit sejak bulan puasa dan keluar hospital hari tu. Lagipun, dah masuk Tahun 1 ni... dia kata "kurus lagi cantik la mama!"

Kiki Kiari said...

Wah... Stressful jugak ye jadi writer ne. Note: Keep your recorder near you, in case your ilham datang. My boyfren ada buat lagu... Dia kata ilham tu datang pada masa2 yang tak disangka, so I gave him recorder. He kept it close. haha.

Hezzy Azra... said...

Salam Ki,

Oh yes... not easy for me to be a writer, u know! Stressful giler! Haha.

Recorder? Hmm... good idea. All these while, I've been keeping everything i.e ilham, facts... inside my head! Bila kepala I bengong... habis terbang semua ilham/facts. Tak ke haru??

 
Copyright (c) 2010 when Hezzy Azra writes.... Design by WPThemes Expert

Themes By Buy My Themes And Web Hosting Reviews.