Monday, May 30, 2011

UEFA Champions League 2010/2011

Kalah lagi MU di tangan Barcelona awal pagi semalam di Wembley Stadium dlm memburu kejuaraan UCL 2010/2011. In 2009, Barca kalahkan MU 2-0... kali ni 3-1. Hu hu... frust...frust!! Tapi MU smlm pun tak perform sgt...they were not playing as good as they have played before (esp against Chelsea and Schalke 04 in the quarter and semi finals)





The sad looking Chicharito while Barca players are celebrating behind him. Pep Guardiola is being lifted in the air by his team. This guy is good laa...full of strategies. And Barca deserved to win again... this time... coached by him!!

Monday, May 23, 2011

Manuskrip & Manchester United



Kalau tahun lepas, saya berhempas pulas untuk mengedit Cinta Tak Beralih sambil menonton kekalahan MU utk memenangi BPL. Dan terpaksa akur kepada kehebatan Chelsea.



Tapi malam semalam, saya menghadap lappy dan berusaha gigih untuk menaip seberapa byk mungkin mukasurat utk manuskrip ke 4 saya sambil menonton kejayaan Manchester United menjuarai BPL utk kali yg ke19!! Wow... what a blast celebration at Old Trafford. With Astro Beyond HD... feels like you are at Old Trafford celebrating with the whole team and lifting up the trophy... hehehe. Terpromosi Astro pulak dah...:)

















Favourite goalie saya, the 40 yrs old Edwin Van de Sar. Most likely, the next season he wont be with the Red Devils anymore. If he sticks to his decission to retire from football. Sedey... :(

Enough of football for the time being. BPL sudah sampai ke penghujung musim. Will only resume in August for the 2011/2012 season. Untuk itu, boleh la sekiranya saya menumpukan sepenuh perhatian terhadap manuskrip ke 4 yg sudah tertangguh ini... hu hu.

Well, this is a totally a different manuscript from what I've written last year. Manuskrip yg saya usahakan sepanjang beberapa bulan dlm tahun 2010, berhenti setakat bab 7 saje... sungguh memalukan. Now, I' moving on with a new story. Alhamdulillah... agak lancar perjalanannya walaupun saya tahu, saya sudah 'ketinggalan' kereta api sebenarnya jika dibandingkan dgn rakan-rakan novelis yg lebih cepat dan laju!

Saya mula menulis manuskrip yg baru ini pada pertengahan January 2011. Sekarang ni dh lima bulan saya tenggelam bersama Jo, Ian dan Raif. Harap2, saya dapat menghabiskannya secepat mungkin dan serahkan ke tangan editor utk menilainya. Jadi, maafkanlah saya kalau jarang update blog ini... sbb saya tgh busy... ;)

Monday, May 16, 2011

Selamat Hari Guru

Bersempena hari guru hari ni, saya nak paparkan satu komen daripada salah seorang guru yg pernah mendidik saya di zaman persekolahan tentang penglibatan saya dlm arena penulisan novel (via FB)



Hari ini saya rasa bangga kerana dapat berjumpa dgn bekas student saya yang dah menjadi penulis novel.Saya sudah mula membaca novel yang dihadiahkan pada saya, dah saya dah mula rasa seronok dan tak sabar nak menghabiskannya.Thanks Hezzy.Kawan-kawan di pejabat begitu berminat pada novel tersebut dan ingin mendapatkannya. You are good Hezzy!



Dan komen beliau tentang novel pertama saya yang dibacanya iaitu MK (Melodi Kasih)



Hezzy, saya seronok baca Melodi Kasih. As a teacher biar saya komen ye? Cara awak menulis menunjukkan awak betul-betul tahu keadaan dunia perniagaan dan awak memang bagus. Mungkin susah saya nak buat perbandingan dgn lain-lain novel bahasa Melayu atau novel cinta-cintan tapi saya rasa taraf intelektual u sebagai penulis cukup baik.Saya tabik springgggg untuk penulisan yang betul-betul berkualiti.Syabas Hezzy, saya pasti akan jadi pembaca setia novel tulisan awak.




It's really an honour to know that ur masterpiece is being read by your former teacher. The feeling is so good... itulah yang saya rasakan sekarang ini!


Terima kasih cikgu... Selamat hari guru Pn Latifah Dol...

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...