Wednesday, June 27, 2012

Euro 2012 Semi Finals...

euro 2012 spain flag logo
euro 2012 portugal flag
2.45am
28 June 2012
Spain vs Portugal

Saya sokong The Spainiards (sbb saya kureng suka The Portugese yg bernama Ronaldo itu...dia mcm eksyen je...:D)

euro 2012 germany flag logoitaly team flag euro 2012

2.45am
29 June 2012
Germany vs Italy

Walaupun saya suka tgk The Italian goalie yg bernama Buffon itu, tapi saya tetap sokong The Germans (dulu, kini dan selamanya...:D)

Euro kali ni saya tak berpeluang nak tgk byk game (almaklumlah... dah tua2 ni tak larat nak berjaga malam...hu hu) TAPI saya tetap follow dgn menonton Euro Highlights di Astro channel tu setiap hari. Sekarang ni, nak tgk 90 minit tu rasa mcm tak mampu je... :P
So, saya ambil pendekatan yg berbeza... sambil duduk lipat kain atau gosok baju atau tgh bersiap2 nak pergi kerja tu... tetap layan tgk gol2 yg dijaringkan atau percubaan2 bahaya yg terkena tiang gol atau tersasar entah ke mana2...(apa daaaaa...  the '2 Ashelys' in the English team... :P)

And my prediction for final this time...
Spain vs Germany

Apa pula prediction anda? ;)

Wednesday, June 13, 2012

My heros... and their cars...

Kata seorang rakan, kereta yang dipandu melambangkan karakter dan personaliti seseorang.
Hmm... betul ke??
Bagi pendapat saya, kenyataan itu memang betul. But on top of that, of course we have to take into account; the financial status (income) and the lifestyles. Kedua-dua faktor ini memainkan peranan dalam pemilihan kereta seseorang.
Kerana itu, setiap kali saya hendak menulis novel baru... saya akan cuba tentukan jenis kereta yang sesuai untuk hero saya berdasarkan kepada income, karakter, personaliti dan gaya hidup mereka.
Dalam Melodi Kasih, Ahmad Fariq drive kereta ni... :) 
He goes for performance (not so much on the price) and this Airtrek has it. Though Fariq is an owner of an event management company (and also a contractor) but he's a humble person (tidak suka show off dgn kemewahan yang dimiliki). This 34 years old guy is the type of person yang sungguh gila-gila, lepak dan cool, kerana itu dia tidak memerlukan kereta yang posh atau gila-gila punya luxury walaupun dia lebih daripada mampu :)
 Dalam Kenangan Terindah, Akmal drive kereta ni...:)
Being a junior consultant who just started his career... Akmal saya 'sediakan' kereta buatan Mesia ni sbb ianya sporty... sesuai dgn usianya yg baru 25/26 tahun masa tu. And this car is also cheap (oh mind you... Akmal beli kereta ni second hand...hehe) 

Dalam Cinta Tak Beralih, Shaqril Hafizi drive kereta ni...:)
Shaq is a 30 years old electrical engineer. His hobby is racing and drifting . He's the man of not many words, but he loves the sound of 'mengaum-ngaum' coming from this car. And that's why he gets worried if the car got no sound....hehe) Since this is also a racing & a rally car...  maka ianya amatlah sesuai dengan karekter Shaq yg sangat gila/kasih/sayang/cintakan kereta itu... :)
 Dalam Aku Pilih Dia... Ian Redza drive kereta ni...)
Memandangkan Ian ni jenis yg tak kisah sangat dengan kereta... dan dia membeli kereta ni pun kerana ingin membantu kawan dia yg kesempitan wang... so he is okay with this old machine :) Since he's a rider, apa yg penting bagi Ian, dia boleh letak/gantung beskal (basikal) Santa Cruz dia tu kat atas bumbung atau boot belakang kereta ni...:) 
Dalam Aku Pilih Dia... Raif Imran drive kereta ni... ) 
(Kena highlight jugak watak Raif sebab dia ni ramai followers walaupun sekadar 2nd hero dalam APD)
Being a 27 years old guy who is managing his own trading company... and with his colorful lifestyle...ala-ala playboy gitu (tapi playboy berhemah....hehe) memang kereta ini terbukti berkesan untuk watak dia!! :D
Dan dalam novel terbaru... hero drive kereta ni...:)
A 29 years old lecturer who loves reading and a very simple person...
hmmm... sesuai tak? :D

Saturday, June 09, 2012

Kenduri tunang & Family Day

I've been busy... (:P)

Proses menulis manuskrip hanya menyumbang beberapa peratus sahaja kepada kesibukan saya itu... tapi selebihnya, saya busy dgn aktiviti sampingan spt kenduri pertunangan sepupu (macam la saya wedding planner nya) & hari keluarga (macam la saya event manager nya) :D

Walaupun saya tidak menjawat apa-apa 'jawatan'... still... those two events has taken my focus away from writing (mudah sungguh lari fokus...hu hu)

My cousin's engagement.

 All in grey...;)
 MNJ Family Day at A'Famosa Resort
 The Annual Dinner
 The kids were having fun at Cowboy Town during the Parade
 During the telematch
 Fancy Dress ~ AHA jadi shuffler...;)
 The glam girls (AHA and cousins)

Part of the family members

Lepas ni busy nak tengok EURO 2012 pulak...
Uish...uish.... ada harapan manuskrip tergendala lagi....:(

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...