Thursday, November 21, 2013

Bila hero-hero saya meluah rasa...;)

MELODI KASIH - 

It's not the vehicle you drive, or the speed you do...it's the driver that mesmerized me! 

{SMS from Ahmad Fariq to Zahara Inas}

KENANGAN TERINDAH - 


Sorry, won’t be able to meet you for teh tarik this evening as I have an appointment with a client.
Instead, I’ll pick you up at 8 tonight for dinner… 
Your so called ‘Financial Controller’, Akmal 

{'Bill No 1' from Akmal to Marisa}



CINTA TAK BERALIH - 

Larra: R u ok? Where r u? 

Shaq: I ok ke? X ok sgt! I kat mana ya? Hmm... jauh drp u.

Larra: Jauh mana? Smp beribu KM ke?

Shaq: Jauh... smp I kena renew pasport! There goes my RM300! 

Larra: Haha... teruklah u ni, Shaq. Duit renew pasport pun nak berkira! So, r u on business trip? O
r on vacation?

Shaq: RM300 is still money... registration fee utk open track day di SIC, tau! Haha... Well, I’m 

on vacation but I’m giving these people here, a LOT of business! 

Larra: ‘Here’ tu kat mana? X nak beritahu I ke? 

Shaq: U akan tau bila I balik minggu depan.

Larra: Lama lagi...

Shaq: Rindu ke?

Larra: Rindu nak menyakat you! Hehee...

Shaq: Oh... ye ke? I pun rindu nak disakat. Haha. Nnti tggu di basement minggu depan. 

Meanwhile... take good care of urself, ya? Sediakan payung sebelum hujan... J


Larra: U 2. Not 2 worry. sehari dua ni x hujan kat sini.


Shaq: Berkat doa I sepanjang masa kat sini... sbb kalau hujan, I tak ada kat sana nak 
payungkan you... 

{FB Chat between Shaqril Hafizi & Larra Kirana}



AKU PILIH DIA - 

Ian R: Sometimes I just wish I’m still in Glasgow... tak pening kepala macam ni nak mulakan projek.

Johana: U wish to be in Glasgow?


Ian R: Sana semua dah ada... just need to concentrate on my work. But here... need to do 
everything from scratch... A to Z!


Johana: Kat sana semua ada?? R u sure abt that?


Ian R: ???


Johana: I takde kat sana...

Ian R: I am laughing...

Johana: Gotcha!


Ian R: Yeah... u’ve got me! That’s why I’m stuck here... 


{Yahoo Massenger between Ian Redza & Johana}



SEMERAH RED VELVET - 



T: Tak tau nak ckp camana… tapi Rai sayang abg sgt2. 


Y: You make me feel like a woman


T: Terima kasih sbb sayang abg & jadi isteri abg


Y: You make me feel brand new… and my life is complete with your sweet & sexy ways…



{'Stick on notes' between Emir Hadhri & Raina}


Ok... untuk novel seterusnya... S.A.C.K... camana Raif Imran meluah rasa ya???!!!

Tungguuu.... bila si player ini bersuara...ahaks!

Saturday, November 16, 2013

My 6th manuscript...

Syukur Alhamdulillah, akhirnya manuskrip keenam saya berjaya dinoktahkan pada hari Selasa 29 Oktober 2013 bersamaan 24 Zulhijjah 1434H jam 1.30 am.

Lega teramat sangat. Saya mula menulisnya secara serius pada bulan Mac 2013...sesudah SRV berada di pasaran. Sedangkan sebenarnya idea utk manuskrip ni dah lama dlm kepala. Infact I have thought about it way back in 2010. Cuma saya tak cukup rajin nak menulisnya. Masih tergedik2 suka bila SRV dah terbit....hehehe.

Dan sesudah 7 bulan mengadapnya, mengulitnya, memimpikannya.... akhirnya saya hantarkan ke tangan editor pada hari Jumaat 1 November 2013 bersamaan 27 Zulhijjah 1434H jam 2.30 pm dalam keadaan hujan yang sungguh lebat mencurah ke bumi.

Ni gambar di tol Batu 3 Shah Alam, about to rain. Sampai je di Shah Alam...lebat giler hujan!!


Selesai satu langkah... ada beberapa langkah lagi selepas ni. Dan pada hari Jumaat 15 November bersamaan 11 Muharam, saya menerima khabar gumbira iaitu manuskrip ini sudah lulus ujian penilaian. Hopefully, the editing process will go smoothly. And hope it will be published soon... (err...how soon can it be??) Bila nak menulis bukan main lembab... tapi bila publish, tahu pulak nak cepat-cepat, ek?? Kekkeke.   

Apa-apa pun, nantikan sedutan yang mungkin akan di upload di sini dan perkembangan seterusnya. Okay, love? ;)




Thursday, November 14, 2013

Novel2 menarik untuk November & Disember 2013

Dah nak masuk tengah bulan November ni...adakah anda sudah mendapatkan novel2 keluaran November 2013 dari ALAF 21?? 
Ni saya siarkan poster November... ada LYNN DAYANA (CINTA PENCURI MIMPI) dan DAMYA HANNA (BERIKAN AKU BAHAGIA) Novel kengkawan saya tu.. ;) 
Sila dapatkan secepat mungkin sebab tak lama lagi novel keluaran Disember 2013 pulak yg akan berada di pasaran!!  Pun ada novel kengkawan saya jugak...EKA FAHARA (BUKAN DIA TAPI AKU)



Wednesday, November 13, 2013

Been a looongg time...

Assalamualaikum semua....

WOooooo.... this is my worst track record ever!!! It has been a loooonnggg time since the last entry in July!! And now dah masuk tengah bulan November!!! Mak aiii... lamanya tak menulis kat blog ni!! Dari bulan Ramadan beralih ke bulan Syawal... rombongan haji pun dah selamat pergi dan selamat balik, Muharam pun dah menjengah, umur pun dah meningkat dari angka 3 di depan kepada angka 4 di depan... ish... ish...teruknya!!! Sampaikan nak mula menulis tadi, macam terkial-kial sekejap tak tahu nak mula dari mana...hu hu. Macam baru first time blogging pulak. Cuma nasib baik ingat lagi password nak log in!!

Ada ke yg rindukan entry saya? Err... rasa-rasanya, macam tak de jer...:P
Kenapa ya , saya lama tak update blog?

Sebenarnya,  saya ada byk topik  nak cerita...terlalu byk hinggakan TAK TERCERITA semuanya...:P
Dan saya juga terlalu sibuk nak siapkan manuskrip yang keenam. TERLALU sibuk hingga tak sempat nak buka blog... :P
Nak buat ulasan English Premier League pun, Man United asyik seri...kalau tak seri...kalah jer...so dah malas nak ckp lebih2...:P

Boleh diterimapakai ke alasan tu? Walau apapun... selepas ni, saya akan cuba utk lebih berdisiplin dan consistent dan committed utk update blog ini. Mungkin tak ramai pun yang menjenguk ke sini, followers pun bukannya ribuan....but still, it's unfair to just neglect the blog which I have created since 2007. Tak nak tinggalkan lama-lama hingga berhabuk, bersawang dan mungkin akan dimakan anai-anai...;)

So my fellow readers, stay tuned with me, okay? In sha Allah akan ada entry lagi lepas ni. Lebih-lebih lagi bila saya sudah berjaya menamatkan manuskrip keenam saya!! Would love to share with you my latest hero...;)

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...