Tuesday, July 01, 2014

Antara World Cup dan manuskrip...

World Cup is back!!!

Dah dua minggu bermulanya WC ni...baru hari ni saya buat entry, ek? :P

Bukan sebab saya tak follow (saya tahu Spain juara bertahan 2010 dh awal2 balik kampung, England pun sama...Portugal pun...hehe) cuma mungkin kegilaan saya terhadap World Cup 2014 Brasil ni agak berkurangan sedikit berbanding WC2010. Lagipun utk round 32 hari tu, byk sgt team nak tgk. So what I did, I just watched the highlights jer. Yelah, kan...bila umur dah meningkat ni...fokus lebih kpd perkara2 lain...(sedar pun diri!!) :P

Tapi bila dah masuk round 16 ni... baru best nak follow. Baru rasa thrill sikit sebab team yg masuk round 16 ni...ada yg expected, dan ada yg unexpected. For the next quarter final...we will see:-

1. Brazil vs Columbia.
Neymar vs James... the 2 young convincing players
2.Holland vs Costa Rica
The Van Gaal's boys vs the underdog
3. Germany vs France (My all time favourite team...Germany. Tapi pagi tadi, saya berpaling tadah sbb sokong Algeria!! )
Muller vs Benzema
4. Argentina vs USA? or Switzerland vs Belgium??
Mlm ni kita tengok...:)

Dengan perlawanan2 yg bakal berlangsung ini, saya terpaksa mengakui yg proses penulisan manuskrip ketujuh saya ini, bakal terganggu sikit!! :P.

Tapi seperti kata husband saya...excuses, excuses, excuses!! Bila tak menulis, saya 'salahkan' World Cup...padahal, sebelum bermulanya World Cup, takde pun saya gigih menulis!! Hahaha.

Apa2 pun, saya tahu dan saya sedar.... saya harus terus menulis. Saya juga akui, momentum saya agak perlahan kali ini. Sudah masuk 3 bulan saya 'berulit' dengan Syirin & Zakhif... tapi pencapaian saya selama 3 bulan ini sungguh tak memberansangkan. Kalau 3 bulan ni tempoh probation dlm dunia pekerjaan...mahunya saya kena extend tempoh probation!! Muahahaha.

Kena fokus!!!

Write...write...write...
Football...football...football...
Kuih raya....baju raya....duit raya... :P

2 comments:

Na Rieana said...

salam.. wah bestnya jadi penulis kan.. sy nak jadi penulis novel gak.. tapi saya macam tak yakin je.. mohon nasihat..hehe

Hezzy Azra... said...

Assalam,
Best ke jadi penulis?? Hehe...
Mungkin Na Rieana boleh baca entry blog saya bertajuk 'Being A Novel Writer' bertarikh 15 September 2011 utk sedikit nasihat jika hendak menulis novel.

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...