Sunday, August 24, 2008

MAHA 2008



Kesibukan saya sejak dua minggu kebelakangan ini sebenarnya gara-gara MAHA 2008 yg bermula dari 11 Ogos dan berakhir semalam 23 Ogos di MAEPS (Serdang). Syarikat tempat saya bekerja mempunyai subsidiari yg terlibat dgn penternakan kambing. Tapi sempena MAHA kali ni, kami tak angkut sekali kambing-kambing kami tu... sebaliknya mempromosikan barangan drpd kulit kambing i.e beg tangan, jaket, topi, dompet dan sbgainya.



Dan sepanjang berlangsungnya MAHA, semua staff kena turun padang... or shall I say, dikerah 'masuk kandang?' Saya tidak terkecuali berulang alik berhari-hari ke sana dan terpaksa mengatur semula rutin harian. Jadi driver, jadi remover, jadi cleaner, jadi cashier dan bidan terjun jadi interior designer! Multi-skilled betul! Sehingga kerja di pejabat pun tertangguh dan misi-misi peribadi saya tergendala!



Bergambar pada hari terakhir ketika bertugas jadi cashier.




Berposing di depan showunit sebelum kami officially tutup operasi.




























AHA ketika berkunjung ke MAHA, sempat jadi promoter di pintu masuk show unit... mempromosikan topi cowboy drp kulit kambing!








AHA tunggang kuda padi...













Tapi dalam sibuk-sibuk tu... sempat jugak ambik time-off. Semata-mata untuk menghadiri Majlis Pelancaran Trilogi Ramlee Awang Murshid... Bagaikan Puteri,Cinta Sang Ratu dan Hijab Sang Pencinta.

Bergambar bersama Abg Ramlee. Kesian dia... nak makan pun tak senang, memenuhi permintaan utk bergambar! Apa-apa pun, tahniah Abg RAM!



Bergambar bersama Kak Durrah Fatiha, Aleya Anessa, Kak Sri Diah, Bikash Nur Idris dan Shanika Latisha.





Kpd Kak Eka... sorry, saya 'curi' gambar ni dari blog akak. Gambar yg anak dara saya snap tu kureng skit kualitinya... hehe.

6 comments:

Eka Fahara said...

Ambil aje gambar tu Hezzy....no problem..hehehehehe take care. Tolong cubit pipi AHA sekali. Bijak sungguh si cilik tu.

Hezzy Azra... said...

Kak Eka,
Dah ambik, baru nak cakap kan? Hehe... teruk betul!

Saya dah cubit pipi AHA malam tadi.. saya beritau dia... "ni auntie eka yg suruh buat!" hehe. Lepas tu dia tanya saya "auntie eka yg mana satu mama?" Terpaksa la pulak refresh her memory...until she said "ingat dah..."

Eka Fahara said...

Kalau AHA tanya aunty eka yang mana satu cakap dengan dia yang curi kek dalam piring dia tu! hahahahaha

Hezzy Azra... said...

Kak Eka,
Hahaha... mmg itu salah satu faktor dia ingat yg mana satu Auntie Eka!

Antara org lain yg dia ingat... Auntie Moon dan Kak Wan! Yg kelakarnya, kak Eka dan Moon dia panggil 'auntie' tapi bila Kak Wan... dia pun panggil Kak Wan!

eses said...

Yelah bila berjauhan dari ofis mmglah teringat macam-macam keje ofis yg nak kena buat, teringat alatan ofis rosaklah, nak cek surat dalam pos box lah...Anyway MAHA should have taken your mind away from all those for a while...

Hezzy Azra... said...

eses,
Sudah semestinya akan teringat keje-keje kat ofis (termasuk check surat). Come on, it's a daily routine starting as early as 8.25am, ok? Not easy to take it away from my mind... sbb itu dah kira sebati ... mcm Standard Operating Procedure tuh! Hahaha...

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...