Followers

Wednesday, December 03, 2008

Did you go to Giant?

Pasaraya Giant KD telah dibuka berhampiran dgn rumah saya sejak hari Khamis 27.11.2008. In less than 5 minutes of driving, kami sudah sampai di ruang parkirnya.

Hari pertama pembukaannya, kami sekeluarga berpusu-pusu menyertai beribu-ribu orang yang menjejakkan kaki di situ. Mungkin hampir setengah resident KD berada kat sana. Meriah betul... sampai nak cari parking pun seksa. Hampir satu jam berlegar-legar baru dpt parking. Dahlah masa tu hujan. Tapi itu semua tak mematahkan semangat kami yg berkobar-kobar utk menjadi antara pengunjung terawal... jakun betul rasanya kami masa tu! Hehe

Hari Jumaat, kunjungan yg kedua. This time around, just to have a sip of coffee and delicious variety of donuts at J-Co. Another main attraction in this new Giant besides Wendy's. Sekarang ni, saya tak perlu bersusah payah masuk KL utk ke Pavillion atau merentas LDP utk ke Sunway Piramid kalau rasa nak makan donut di J-Co. In KD... we have it all! I just love being a KD resident! Haha

Hari Sabtu, kunjungan yang ketiga. Saje jalan-jalan mencuci mata. Singgah J-Co... again!

Hari Ahad, kunjungan keempat. Setakat nak beli telur, kentang, green peas dan bread-crumb.... dan... donut! Cari alasan je tu sebenarnya... hehe.

Hari Isnin, had dinner at Kenny Roger's, Giant

Mak aaiii... terlebih-lebih excited kami ni, kan? Sampai tiap2 hari pergi Giant. Sehingga ada seorang kenalan bertanya kepada saya sambil tersenyum "How was ur weekend? Did you go to Giant again?" Soalan yang saya kira sengaja utk mengusik dan menyindir saya.

Dan dengan rasa malu, saya mengangguk dan mengaku "I think I'm being addicted to this J-Co donuts and all the shops inside that huge building!" Dia tergelak dengan jawapan dan reaksi saya. This friend of mine must be thinking... tak pernah pergi Giant kot minah ni... jakun semacam!

8 say you... say me:

Durrah Fatiha said...

Hezzy, nampaknya awak seronok buat free iklan ya...

Hezzy Azra... said...

Salam Kak Durrah,
Free iklan ke?? laa... tak sedar pulak...hehe...

Well, put it this way la... saya cuma nak kongsi apa atau sesuatu yg saya enjoy...

Durrah Fatiha said...

Hezzy, Ya lah... apa-apa aje lah. Hm, akak dah habis baca your book. An enjoyable read...

Hezzy Azra... said...

Kak Durrah, terima kasih byk2 sbb sudi baca buku saya yg tak seberapa tu. I really appreciate it...

jogi da bomb said...

O...memang dah ada Giant la ye kat KD? Ingat salah dengar hari tu. Seronok ye duduk dekat dengan Giant. ;) Kenalan yang mana satu yang tanya tu???

Hezzy Azra... said...

Jogi,
KD skarg ni happening!! Lagi sayang nak tingglkan KD dan kawasan persekitaran. Hehehe

Kenalan yg mana? Kenalan yg tinggal tidak jauh dari KD tapi dia tak tahu camana nak pegi Giant! Blur, kan??

jogi da bomb said...

Hahaha... memang blur sungguh kenalan Kak Hezzy tu!

Hezzy Azra... said...

Jogi,
Sesungguhnya, kenalan akak yg sorang tu mmg blur. Akak pun pelik, camana lah bleh berkenalan dgn org yg blur macam tu! Hahaha.

 
Copyright (c) 2010 when Hezzy Azra writes.... Design by WPThemes Expert

Themes By Buy My Themes And Web Hosting Reviews.