Tuesday, August 04, 2009

Birthday in August...

Berikut disenaraikan kajian mengenai bulan dan sikap anda yang telah dijalankan oleh Yang Berbahagia Dato' Dr. Fadzilah Kamsah.
(Ini sekadar panduan sahaja)

1) Suka berlawak – Hehe… suka merapu sebenarnya!
2) Mudah tertawan padanya – Haha… Ada ke orang yang tertawan dengan saya atau pernah jadi ‘tawanan’ saya? Hmm… well, not that I know off!
3) Sopan santun – Ehem… ehem… perempuan melayu terakhir ke??!!
4) Berani dan tidak tahu takut – Berani drive kereta laju-laju tapi takut tengok cerita hantu… camana tu??
5) Tegas dan bersikap kepimpinan – Ye ke?? Siapalah yang pernah saya pimpin?? I wonder what happened to them now! Hehe
6) Pandai memujuk orang lain – Mungkin saya pandai memujuk tapi saya cukup malas untuk memujuk!
7) Bersikap ego dan nilai harga diri sangat tinggi – No comment!!
8) Mengambil berat terhadap orang lain dan terlalu pemurah – Laa… ye ke?? Padanlah saya boleh bagi souvenir pada orang yang tak sepatutnya! Haha
9) Dahagakan pujian – Semua pujian-pujian hanya untuk ALLAH S.W.T
10) Semangat juang yang luar biasa – Mungkin saya belum sampai tahap berjuang habis-habisan kot!
11) Cepat marah dan mudah mengamuk apabila cakapnya dilawan – Yang ni kena tanya AHA… betul ke tak. Hehe
12) Sangat cemburu – Eh… mana ada?? Tanya husband saya!
13) Daya pemerhatian yang tajam & teliti – Observant? Hmm… only when I have interest in whatever I’m doing
14) Cepat berfikir – Or shall I say… pandai dan cepat memberi alasan?? Hehe
15) Berdikari – Kalau sesuatu tu boleh buat sendiri… buat aje la, kenapa nak harapkan orang
16) Suka berangan – Oh yes! No doubt about it. Sebab tu la ‘lahirnya’ MK & KT. Tapi susah jugak suka berangan ni… takut terbawa-bawa dlm mimpi pulak!
17) Berbakat dalam bidang seni lukis, hiburan dan silat – Mak oii… seni lukis saya failed masa sekolah dulu! Saya suka menyanyi tapi tak ada bakat. Bersilat? Alahai urat-urat ni semua dah berselirat kalau nak bersilat!
18) Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk – Yup… kadang2 benda remeh pun saya boleh kecil hati tapi saya tak pulak merajuk. Entah apa-apa saya ni…
19) Cepat sembuh apabila ditimpa penyakit – Sembuh dengan keizinan ALLAH S.W.T
20) Bersikap kelam kabut dan patut belajar untuk bertenang –Sebab kelam kabutlah gamaknya maka saya saya pernah jatuh tangga, jatuh kerusi, jatuh bas…
21) Romantik, pengasih dan penyayang – Oh is it?? Waa... I didn’t know that!!
22) Suka mencari kawan – Seperti kata husband saya everytime we bump into somebody who looks familiar. “Eh… tu bukan kawan you ke? You kan ada banyak kawan!” Haha



Today's Starscope:
You will receive news about work and money. You will probably hear you are to recieve an increase.

Does that mean, I'm going to be one day older and a bit richer??? Wow!!


Kalau ada orang tanya berapa umur saya hari ni... jawapan saya; 28 tahun! Hahaha. Ye ke?? Macam tak percaya je...

Ok la, saya mengaku... 28 + 8 =

Dan kepada mereka yang beri ucapan melalui SMS, YM & Facebook... thank you very much. I'm so touched sbb saya mula menerima SMS seawal pukul 7 pagi dan di Facebook pukul 1 pagi!
May ALLAH blessed all of you... amin...

8 comments:

[rania firdaus] said...

salam, kak hezzy..
erm.. birthday akak hari ni ek?
selamat ulangtahun kelahiran..
kalau salah.. sorry.. saya tak tahu..
*wink*

Hezzy Azra... said...

Salam Rania,
Tak salah... mmg betul pun birthday akak. Thank u for the wish!

Kak Mid said...

Happy belated birthday hezzy..kita pun bru sambut gak bday smlm:)

Hezzy Azra... said...

Salam Kak Mid,

Thank u and happy belated b'day to you too! Kak, ada tak persamaan dgn kajian yg dibuat di atas? Hehe

Durrah Fatiha said...

Salam Hezzy,
Happy belated b'day dear. Semoga ceria selalu n lebih bersemangat utk siapkan manuskrip tu!!

Hezzy Azra... said...

Salam Kak Durrah,

Thank u for the wish, kak!

P/S: Yg sering jadi masalah... semangat, kelapangan masa dan idea tak selari! Uhuk uhuk!!

(,")..hana..(",) said...

salam akak...ur birthday dh lps eh..?? happy belated birthday la yea...hehe....add la hana kt facebook klu sudi..this my emel.. HanaieM_20@yahoo.co.uk...;)

happy belated birthday once again.. may Allah bless u always..;)

Hezzy Azra... said...

Salam hana,

Thank u for the wish!

P/S: Hana search 'Hezzy Azra' kat FB tu...insyaALLAH jumpa, nnt add aje :)

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...