Thursday, March 04, 2010

Looking forward to...

Sepi lagi 'rumah' saya ni. Tuan rumah sengaja berada dlm zon menyepikan diri... sbb tak ada sebarang aktiviti yg memberangsangkan sejak kebelakangan ini! :)



But... tomorrow, 5th March... I'm looking forward to get myself entertained by listening to all the love and romantic songs. What's the ocassion or event? It's Kenny 'babyface' Edmonds live in KL!!



Siapa dia nih?? Haa... mungkin ada yg kenal... tapi ramai jugak yg tak kenal siapa dia, kot. Kalau anda membesar dlm tahun 70an dan mengikuti industri hiburan era hujung 80an dan 90an... you might have heard his name and listened to his songs. He's a composer, a producer, a singer... yg telah menghasilkan/menyanyikan lagu-lagu berentak R&B, pop & soul... yang cukup melekat di jiwa saya sejak di bangku sekolah lagi. Kiranya, saya membesar dgn lagu-lagu dia sejak form 3 dan masa courting dgn husband pun kira lagu2 dia jadi our theme song!!



Just to name a few of his countless killer songs... Two Ocassions, It's No Crime, Tender Lover, When Can I See You Again, Whip Appeal, Never Keeping Secret, Love Saw It, Reason For Breathing, Loneliness, Illusions, For The Cool in You. Pernah dengar?

Kalau tak pun, lagu-lagu yang dia cipta dan dipopularkan oleh artis lain, antaranya... 'Ready or Not' by After 7 (yg Akmal nyanyikan utk Marisa dlm KT... hehe), 'Rock With Cha' by Bobbi Brown, 'Change The World' duet with Eric Clapton (from the movie 'Phenomenon'), Breathe Again' by Toni Braxton, 'Exhale' by Whitney Houston (from the movie 'Waiting To Exhale'), 'Take A Bow' by Madonna, 'End of the Road' by Boyz II Men (from the movie 'Boomerang'), 'Everytime I Close My Eyes' featuring Mariah Carey, 'Superwoman' by Karyn White... and lots, lots, lots more. The list goes on an on... sampai saya tak boleh nak keep track! Tapi kalau saya terdengar satu-satu lagu tu... saya sendiri akan rasa... ni macam lagu Babyface cipta jer. Memandangkan saya dan husband pengumpul album-album dia since 22 years back... jadi kami memang kenal muzik dan lagu dia.



Dan esok... saya nak dengar dia menyanyi lagu-lagu kegemaran saya secara live di Plenary Hall, KL Convention Centre!! Come and join the crowd... if you a fan of Babyface!!

2 comments:

dhiya zafira said...

Aku suka lagu dia duet dengan stevie wonder tu..apa tajuknya ek....
how come how long kot...

Hezzy Azra... said...

Dhiya, ha'ah... How Come How Long... lagu tu pun best gak, kan? Pasal penderaan wanita.

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...