Monday, March 22, 2010

AHA & school holiday

Saturday 13th, brought AHA to see the dentist. With that... alahai... sian anak mama... dah rongak!! Hehe. As usual, dia takut sgt nak pergi dentist. Not just that, she was also worried about her friends' reaction after seeing her without one teeth in front. "Relax la sayang... everybody gone thru the same thing! Mama dulu kan.... bla...bla...bla... bla (bermulalah sesi saya bercerita. Terpaksa bukak buku sejarah dan make up stories about loosing a teeth!) Lepas tu baru dia ok. Since dentist galakkan makan ice-cream lepas cabut gigi... asyik minta upah ice-cream aje la dia seharian tu! Kasi can laaa...

Saturday 20th, took her to watch Gamat 2 The Musical. Memandangkan kami tak bawa dia berjalan2 keluar dari KL sempena cuti sekolah selama seminggu ni, ke MATIC sajelah AHA bersiar-siar selain drp tido 3 malam di rumah Wa dan seharian lepak di rumah Mak Long. No complaints heard from her bubbly mouth... so I supposed she was happy with all the plans I've made for her.




Talking about the theatre... how was it? Gamat The Musical was entertaining & colorful! AHA yg pada mulanya macam bosan aje bila saya kata nak bawak dia pegi teater... akhirnya excited gila bila masuk Auditorium dan tengok props hidupan laut yg menarik dan berwarna-warni. Good to see that she's enjoying herself through out the 2 hours show. Sampai hari ni pun dia masih sebut lagi pasal teater tu... Anak Gamat, Ibu Gamat, Obor-obor, Ikan Buntal, Udang Galah, Umang... etc. Siap bergelek-gelek macam Amy Mastura yg melakonkan watak Ibu Gamat! Haha... tat was cute and funny.

So lepas ni kalau ada teater yg melibatkan budak-budak... boleh la bawa dia lagi.... since she can behave herself during the show and appreciate the story.

No comments:

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...