Monday, May 10, 2010

Mother's Day, MU and Manuscript...

Mother's day celebration... nothing fancy this year... just another day tat I spent in front of the lap top for more than 20 hours!! Semuanya gara-gara editor (Moon) yg telah memulangkan manuskrip ke3 saya untuk dibaca semula, check ejaan, betulkan mana-mana yang patut dan improvise mana yang perlu. There you go... there's no two ways about it...memang saya HARUS all-out untuk menyiapkannya. Sepanjang malam saya berjaga, sehingga tidur pukul 6.30 pagi Ahad dan bangun semula 3 jam kemudian!


Bila celik mata aje... AHA dah letak kad & bunga di tepi bantal saya! Oh... tat's so sweet of her... terharu saya! Kad yang dia buat sendiri sejak hari Isnin (3rd May) dan bunga plastik yang dia beli dari book shop di sekolah pada hari Rabu (5th May). Hehe.... Macam mana saya tahu?


Bila ambil dia dari sekolah pada hari Isnin lepas... dia dah cakap pada saya "Ni kad Hari Ibu untuk mama. Tapi mama jangan baca tau... tunggu sampai hari Ahad!" Dan bunga tu pun, dah diletakkan di tepi rak buku saya sejak dia beli pada hari Rabu dengan pesanan "Mama jangan buang atau alihkan bunga ni tau! Nak bagi mama masa hari Ibu nanti!" Hehe... tak de elemen surprise langsung! But seriously... I really appreciate her effort!







Dan malam Isnin pun, saya masih menghadap laptop sambil menonton perlawanan akhir Barclays Premier League 2009/2010 dengan kekalahan Manchester United menjuarai takhta liga! Sekadar berpuashati menduduki tempat kedua di belakang Chelsea! To all Chelsea fans... (my nephew & my bro in law) ok la ok la... Congratulations!! (Dalam nada tidak ikhlas!!! Hahaha)




Happy Mother's day to all mothers out there!! Here's some joke to share with all of you!



My Mother Taught Me About...
1. My Mother taught me about ANTICIPATION..."Just wait until your father gets home."

2. My Mother taught me about RECEIVING...."You are going to get it when we get home!"

3. My Mother taught me to MEET A CHALLENGE..."What were you thinking? Answer me when I talk to you! Don't talk back to me!"

4. My Mother taught me LOGIC..."If you fall out off that swing and break your neck, you're not going to the store with me."

5. My Mother taught me MEDICAL SCIENCE..."If you don't stop crossing your eyes, they are going to freeze that way."

6. My Mother taught me to THINK AHEAD..."If you don't pass your spelling test, you'll never get a good job."

7. My Mother taught me HUMOR..."When that lawn mower cuts off your toes, don't come running to me."

8. My Mother taught me how to BECOME AN ADULT..."If you don't eat your vegetables, you'll never grow up."

9. My Mother taught me about GENETICS..."You're just like your father."

10. My Mother taught me about my ROOTS..."Do you think you were born in a barn?"

11. My Mother taught me about WISDOM OF AGE..."When you get to be my age, you will understand."

And last but not least...
12. My Mother taught me about JUSTICE..."One day you'll have kids, and I hope they turn out just like you....Then you'll see what it's like!" Evolution of Mom

No comments:

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...