Followers

Tuesday, May 25, 2010

My cousin's wedding

Bermula dari lepas waktu Zohor hari Jumaat lepas hinggalah ke hari Ahad petang, saya sibuk ke hulu ke hilir dgn majlis perkahwinan adik sepupu saya. Saya sebenarnya, bukanlah rajin sgt nak menyibukkan diri dlm majlis2 macam ni tapi ni kira special case sikit. Sebab cousin saya ni... satu-satunya sepupu yg saya pernah babysit ketika dia berumur 4 thn... and at that time I was 15 yrs old. And now... dah nak kawin budak ni...akan bergelar suami orang!! Oh no... I feel so old already!! Hahaha

Alhamdulillah... semua berjalan lancar. Semasa bersanding di sebelah pihak perempuan... ada suara Pot Amir (Innuendo) dan Azan (Ruffedge) menghiburkan kami sepanjang menjamu selera. Lama tak dengar suara Pot nyanyi lagu Belaian Jiwa... very soothing... sama mcm dgr CD.

Semasa resepsi sebelah pihak kami... AHA merupakan salah seorang flower girl yg mengiringi pengantin. Flower girl yg kecoh di atas pelamin... sbb boleh mintak pulak air sirap drp sepupu dia yg lalu lalang kat depan tu!! Ish... anak saya sorang tu... buat malu jer!! :P

These are some of the pics taken. Dari majlis akad nikah, majlis di rumah perempuan dan berakhir di Putrajaya iaitu resepsi di sebelah pihak kami.

To Asraff & Zureen, selamat pengantin baru. Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat.




























Monday, May 24, 2010

Breakfast at Tiffany's.... eh silap... at Eka's...

Hari Jumaat 21hb, saya bercuti. Memandangkan saya tak de apa2 hal selepas hantar AHA ke sekolah sehingga dia habis pkl 12, saya terjah rumah novelis Kak Eka Fahara utk bersarapan pagi! Hehe... tak malu betul! Tetapi saya tidak melakukannya seorang diri. Utk mengurangkan rasa malu itu...saya pun ajaklah Kak Iris Ixora sekali.... haha. Ok, kan Kak Iris?? Hehe





Ni gambar selepas kekenyangan makan nasi lemak Eka Fahara yg berlaukkan sambal ikan bilis & ayam goreng! Dua pinggan kami sapu bersih pagi tu!!

To Kak Eka- Thank u for the delicious breakfast... we shall do it more often (yup... you cook the nasi lemak, I come and eat! Hahaha)

To Kak Iris-Thank you for accompanying me all the way and also for not complaining about my driving (as I was going 140km/h on our way back. Dah lambat, kan? Berborak sampai tak ingat nak balik!! Hehe)

Semasa tgh bergelak tawa dgn lawak merapu kami bertiga... saya dikejutkan dgn SMS drp Moon (my editor). Setiap kali saya terima SMS Moon... dada saya mmg berdebar-debar! Berita gembira? Well... sort of. Moon memaklumkan manuskrip ketiga saya sudah diberi tajuk lain drp yg asal.

Ok... from now on... it's no longer call 'HM'... it is 'CTB' instead. Apa itu 'CTB'?? Err... Check The Basement??? Hahahahaha

Apa-apa pun tajuknya... nantikan sajelah keluaran/kelahirannya... (yg saya pun tak pasti bila...hehe)

Monday, May 10, 2010

Mother's Day, MU and Manuscript...

Mother's day celebration... nothing fancy this year... just another day tat I spent in front of the lap top for more than 20 hours!! Semuanya gara-gara editor (Moon) yg telah memulangkan manuskrip ke3 saya untuk dibaca semula, check ejaan, betulkan mana-mana yang patut dan improvise mana yang perlu. There you go... there's no two ways about it...memang saya HARUS all-out untuk menyiapkannya. Sepanjang malam saya berjaga, sehingga tidur pukul 6.30 pagi Ahad dan bangun semula 3 jam kemudian!


Bila celik mata aje... AHA dah letak kad & bunga di tepi bantal saya! Oh... tat's so sweet of her... terharu saya! Kad yang dia buat sendiri sejak hari Isnin (3rd May) dan bunga plastik yang dia beli dari book shop di sekolah pada hari Rabu (5th May). Hehe.... Macam mana saya tahu?


Bila ambil dia dari sekolah pada hari Isnin lepas... dia dah cakap pada saya "Ni kad Hari Ibu untuk mama. Tapi mama jangan baca tau... tunggu sampai hari Ahad!" Dan bunga tu pun, dah diletakkan di tepi rak buku saya sejak dia beli pada hari Rabu dengan pesanan "Mama jangan buang atau alihkan bunga ni tau! Nak bagi mama masa hari Ibu nanti!" Hehe... tak de elemen surprise langsung! But seriously... I really appreciate her effort!







Dan malam Isnin pun, saya masih menghadap laptop sambil menonton perlawanan akhir Barclays Premier League 2009/2010 dengan kekalahan Manchester United menjuarai takhta liga! Sekadar berpuashati menduduki tempat kedua di belakang Chelsea! To all Chelsea fans... (my nephew & my bro in law) ok la ok la... Congratulations!! (Dalam nada tidak ikhlas!!! Hahaha)




Happy Mother's day to all mothers out there!! Here's some joke to share with all of you!



My Mother Taught Me About...
1. My Mother taught me about ANTICIPATION..."Just wait until your father gets home."

2. My Mother taught me about RECEIVING...."You are going to get it when we get home!"

3. My Mother taught me to MEET A CHALLENGE..."What were you thinking? Answer me when I talk to you! Don't talk back to me!"

4. My Mother taught me LOGIC..."If you fall out off that swing and break your neck, you're not going to the store with me."

5. My Mother taught me MEDICAL SCIENCE..."If you don't stop crossing your eyes, they are going to freeze that way."

6. My Mother taught me to THINK AHEAD..."If you don't pass your spelling test, you'll never get a good job."

7. My Mother taught me HUMOR..."When that lawn mower cuts off your toes, don't come running to me."

8. My Mother taught me how to BECOME AN ADULT..."If you don't eat your vegetables, you'll never grow up."

9. My Mother taught me about GENETICS..."You're just like your father."

10. My Mother taught me about my ROOTS..."Do you think you were born in a barn?"

11. My Mother taught me about WISDOM OF AGE..."When you get to be my age, you will understand."

And last but not least...
12. My Mother taught me about JUSTICE..."One day you'll have kids, and I hope they turn out just like you....Then you'll see what it's like!" Evolution of Mom
 
Copyright (c) 2010 when Hezzy Azra writes.... Design by WPThemes Expert

Themes By Buy My Themes And Web Hosting Reviews.