Friday, July 01, 2011

Dah masuk Julai??

Dah masuk bulan Julai!!

Apa signifikannya Julai pada saya??

1) Kalau July 2010... Cinta Tak Beralih (CTB) mula berada di pasaran. Semasa tu, berlangsungnya Pesta Buku Selangor 2010... dan CTB laris bagai goreng pisang panas pada ketika itu (ceh... perasan! hehe) Walau pun CTB sehingga waktu saya menulis ini masih dalam cetakan pertama... Alhamdulillah... saya bersyukur, ramai yang telah membaca dan menyukainya (berdasarkan kpd komen2 yg saya terima di FB atau pun di blog ini.) Ingin saya ucapkan berbanyak-byk terima kasih di atas review Rinn di website nya http://novelcinta.multiply.com/reviews/item/541 yg bagi saya 4 **** utk CTB. Dan baru2 ni Mimie di FB memberikan saya 5*****
Dan sehingga ke hari ini pun, masih ada lagi yg tercari2 CTB di rak2 buku di kedai. Nasihat saya kepada anda semua, jika tak berjumpa CTB di kedai buku... sila berhubung dengan saya melalui FB atau email: hezzy_azra@yahoo.com dan membuat pembelian terus daripada saya. Maklumlah... rak buku di kedai agak terhad untuk CTB berada lama di situ terutama bila kemunculan byk novel lain pada setiap bulan. Lebih2 lagi CTB sudah setahun diterbitkan. Sekiranya anda masih belum mendapatkan CTB... sudi-sudikanlah membeli dan membacanya... sementara saya menyiapkan manuskrip yg ke 4 nih...;)

2) Saya mensasarkan manuskrip ke 4 ni siap penghujung Julai... boleh karrr?? Dengan 332 mukasurat... sebenarnya byk lagi yg saya perlu tulis. KALAU sehari menulis 10 page... tengah bulan ni dh boleh siap. Kemudian, dua minggu saya perlukan untuk wrap up semuanya dan edit ejaan dan buat pembetulan sikit2, sebelum saya menyerahkan kepada editor saya. Saya nak manuskrip saya sampai ke tangan editor dengan secantik-cantik dan sekemas-kemasnya. Bagi mengelakkan editor saya meraung atau menangis bila menatapnya....hehehe. (Tak gitu, Moon??)Tapi key wordnya di sini... ialah KALAU...hehe. Which I also have doubt abt it... can I write 10 pages per day?? Think positive!!! Ya... saya akan usahakannya termampu mungkin... need to finish it A.S.A.P!!!

3) 6hb Julai ni... genap 12 tahun arwah abah kembali ke Rahmatullah. Dah 12 tahun... tapi saya rasa baru saje lagi. Masih terbayang lagi kegembiraan di wajahnya semasa majlis pertunangan saya yg berlangsung 10 hari sblm arwah menutup mata. Semuanya masih segar di dalam memori dan jiwa saya. Dan saya rasa masih baru saje lagi 'kejadian' arwah sakit dada dan saya kejarkan dia ke klinik berdekatan. Rupanya, itulah 'trip' terakhir kami di dalam Proton Iswara putih tu... saya memandu di depan dan dia duduk di kerusi belakang. Selang beberapa jam selepas itu, saya di belakang mengiringi arwah ke pusara di hadapan rumah...(sebak dah ni...) Al-Fatihah untuk arwah.

No comments:

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...