Monday, March 12, 2012

Cuci The Musical 3 Last Kopek...






Cuci The Musical is back!!!

Saya tgk persembahan CTM yang pertama dulu... in 2009 (alaaa.... masa Raif bawak Jo tu... dlm bab 11 APD...hehe). Persembahan yang kedua (2010) saya missed. But since this is supposed to be the last one (last kopek)... so saya pergi bawak AHA malam tadi.

It was an awesome performance... the jokes are fresh and spontaneous. Rasanya byk kali Nabil, Awie dan Afdlin ad-lib... sbb muka masing2 atas stage tu dok menahan tawa aje. Saya duduk betul2 dpn stage... mmg clear tgk expression muka diorg. Asyik nak tergelak aje. Tapi some of the jokes yg menjurus ke arah 18SX tu... AHA pulak sibuk bisik kat saya... "Dia ckp apa, mama?" Alamak aiii....how to explain one?? :)

Tapi ada terpalit kenangan 'pahit' masa nak beli tiket CTM ni, a day before. Saya pegi dgn hubby. Ingatkan nak pergi sekejap aje... saya beli tiket, dia tunggu dlm kereta. Tapi entah macamana, as we entered the parking lot, tayar kereta dia tertusuk besi ... terus bocor dan pancit time tu jugak!! Terpaksalah tukar tayar... mujur spare tyre dan tools semua ada. Plan nak sekejap tu.... sudahnya more than half an hour kat parking Istana Budaya itu. Poloh2 den!!

Lepas dah tukar, pergilah pulak cari kedai tayar untuk tampal yg bocor tu. Dah jumpa kedai tayar kat area Jln Pahang... ingat boleh settle... tetiba apek tu kata, tak boleh tampal pulak bhg yg bocor tu!!! Sbb tayar tu dh terkoyak kat bhg tepi... bukan macam tercucuk paku tu... which simply boleh tampal aje!!

Tak pasal-pasal, TERPAKSA jugak tukar tayar baru!! Tak kan nak pakai tayar spare yg kecik sikit daripada size original dan tertulis sticker kat tepi tu... drive 80KM only!! Nangis wooo.... kalau bwk 80km aje!! Pulak tu... ream warna kuning!! Ish.... sungguh tak sesuai sports car kalau gitu tau!! :D

Dan tak pasal-pasal... MELAYANG RM250 for a new tyre!!! Sedangkan keempat2 tayar kereta tu BARU SAHAJA ditukar pada bulan Januari lepas... baru aje 2 bulan... masih ada BAU BARU tau!! ;)

And this episode doesnt just end there, hokay? Tangan saya tersepit pulak kat tingkap kereta hubby masa tgh menunggu tayar tu!! My mistake, pergi letak tangan kat tepi tingkap dan hubby tak perasan...dia tertekan power window utk naikkan tingkap... dah lah terkepit tangan I yg kecil nih!! ;) Sakit!!! Tapi mujur tak bengkak. Kalau bengkak... mahunya tak boleh menaip manuskrip macam nih!! {Tapi bila tangan tak bengkak pun, tak jugak menulis manuskrip....hahaha}


Kesimpulannya: Dengan harga DUA tiket CTM dan harga SATU biji tayar... The Last Kopek ni telah 'mengopek' poket!!!! Bak kata Wira (Douglas Lim) dlm CTM... hatiku tergores luka!!! Aduhai....

No comments:

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...