Thursday, March 08, 2012

Aku Pilih Dia goes for 2nd printing!!!

Selama ni, dengar-dengar aje yg APD BERKEMUNGKINAN akan diulangcetak...{ulangcetak kedua ye...bukan kedua puluh....hehehe}

Dan hari ini, terbuktilah sudah....

ALHAMDULILLAH... finally!!! And this is the verdict!!!

1. Akhirnya Aku Kahwin
2. Masih Setia
3. Kupujuk Hati
4. Juara Carta Cinta
5. Cinta Kau Dan Aku
6. Aku Pilih Dia
7. Untuk Sekali Lagi
8. Biru Ungu Cintaku
9. Akhir Sebuah Cinta
10.Cinta Pandang Ke2
11. Yang Sebenarnya
12. Cinta Aku Seadanya
13. Cinta 3 Suku
14. Setia Hujung Nyawa
15. Ingat Janji Kita
16. Gerimis Rindu
17. Bicara Hati
18. Janjiku Bersamamu
19. Betulkan?
20. Ilham Hati
21. Cucur Bawang Kopi O
22. Kau Pertama Aku Kedua
23. Tombiruo Terakhir
24. Simple English
25. Ternyata Cinta
26. Rayyan Fantasi
27. Aku Sanggup Duhai Muhammad
28. Kasih Antara Kita
29. Influenza Cinta
30. Kasih Benar Kasih
31. Menerokai Kegemilangan Saintis Islam
32. Tombiruo
33. Semangat Hutan
34. Rindu Di Awan Biru
35. Indahnya Takdir
36. Mikhail
37. 100 Pesanan Terakhir Rasulllah
38. Coklat Bunga & Si Cupid


Di sini juga, saya ingin berkongsi sedikit review yang saya jumpa di blog-blog pembaca yang telah membaca APD. Ini yang sempat saya cedok buat sementara waktu...

Aku Pilih Dia , Hezzy Azra
pertama kali baca novel Hezzy.
Penuh dan padat dengan knowledge macam novel Norhayati berahim pun ada.
cara penceritaan pekerjaan watak tu details buatkan aku tahu
yang tulis novel ni bukan ZERO semata..
ala, senang kata bukan novel budak sekolah.

sepanjang baca, hati berdebar-debar sebab tak tahu yang mana satu HEROnya
hahahahha..
dah namanya AKU PILIH DIA.
memang kena la..

siapa yang dipilih,
si abang atau si adik..

daripada 5 bintang, aku bagi empat bintang.
novel yang best..

Alhamdulillah.. Syukur kehadrat ilahi kerana telah berjaya mentelaah novel APD walaupun berminggu lamanya.. Hikshiks..

Comment utk APD??

SUPERB! Xde cacat cEla n rasa xpuas hati.. Mantap setiap watak2 yang ada didalamnya.. Kalau di buat drama mcm Ombak Rindu tu kan best! Hehe..

Sepanjang baca novel tu, xsah kalau xberangan n bayangkan seolah2 mcm tengah tgk drama petang2 kat TV3 tu.. Watak Raif, Ian Redza & Johanna tu mmg mantap.. Ada masa bila baca APD tersengih sorang2, bila part Jo membelek gambar arwah Khalil tu tup tup meleleh air mata, bila Ian koma lagi la rasa eh apa la nasib Jo? Kesian plus tertanya2 hidup ke mati si kekasih hati!

So korang WAJIB beli dan baca sendiri! Memang berbaloi2 dan dalam masa yang sama ada knowledge baru ttg kerjaya seorang wartawan, Mountain biking n etc...

Congrates utk peNulis novel APD, kak Hezzy Azra kita! Penulisannya sentiasa menepati cita rasa Anis Czaj.. Cewahh.. Bukan nak membodek tetapi ikhlas dihati.. Hehee.. Bukan senang nak 'menguli' watak2 dan ayat2 power yang baca mcm tgk drama kat tv tu tau!

Honestly , selepas aku baca novel ni , aku rasa mcm ade dua perbezaan tentang watak-watak utama. Dan aku suka penulisan kak hezzy azra dlm membezakan antara watak Raif dan Ian.
Tapi haruslah aku suka watak Ian . nak describe pon tak tahu mcm mana.
Yang pasti Ian dengan Johana sememangnya secocok. Bagus sbb penulis novel ni tak keterlaluan menjadikan Ian sbgi yg sgt digilai peminat , anak jutawan , kacak membunuh , dan bla bla bla. seperti yg kita selalu baca . semua nak gahgah. hakikatnya berapa kerat je kan? so jangan terbuai-buai. tu fantasi realiti belum tau lagi.

Semalam dah habis baca. Just nice ceritanya.
20% awal cerita kinda boring..
Then dah start menarik. Sampai jadi susah nak letak.
Asyik nak membaca je..
Rasa thrill macam nak selak page belakang je nak tau heroin pilih siapa.
Saya bagi 3.5 bintang dr 5 bintang.

Terima kasih atas komen dan review anda semua yang baik2 belaka dan memberangsangkan...(Aima, Anis, Athirah, Miza...) hanya ALLAH yang dapat membalas budi baik anda.
Kerana andalah, antara penyumbang faktor yang menjadikan APD diulangcetak...

Kepada yg masih tak jumpa2 APD di kedai2 buku kerana kehabisan stok sedikit waktu dulu... anda boleh mencarinya semula di kedai2 buku berhampiran.

Kalau tak pun, beli online di

Atau ada lagi satu cara, pembelian secara SMS. Boleh layari

Terima kasih semua!! :)

2 comments:

fnaMaya said...

kak . u make me smile lalala. haha
mcm lawak je komen sy teww..
btw thanks kak
semoga terus sukses utk novel yg seterusnya :)

Hezzy Azra... said...

fnaMaya,
Ok aper komen tu...jujur & bersahaja...(I loikeee...)
Thanks to u too... harap2 akak mampu menulis lagi dgn sokongan semua pembaca...

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...