Monday, July 22, 2013

Membeli sambil bersedekah...di bulan Ramadhan yg mulia ini.

Salam Ramadhan kpd semua pengunjung blog.

Alhamdulillah... dah 13 hari kita menjalani ibadah puasa dan masih berbaki 16 hari lagi. Mudah2an segala amalan kita diterima olehNYA setakat ini dan kita mohon keberkatanNYA utk hari2 yg selebihnya.

Sudahkah anda memiliki novel2 saya ini? Berminat utk memilikinya? Teruja untuk membacanya?




Sepanjang bulan Ramadhan dan Syawal ini, jika anda membeli SALAH SATU drp novel2 saya ini, RM3 drp harga pembelian anda AKAN DISEDEKAHKAN ke PERTUBUHAN KEBAJIKAN PUSAT JAGAAN SRI MESRA.


Rumah kebajikan ini diusahakan oleh rakan-rakan saya. Do check out the link: https://www.facebook.com/PertubuhanKebajikanPusatJagaanSriMesra

Harga2 buku saya adalah seperti berikut.
1. MELODI KASIH -RM18
2. KENANGAN TERINDAH - RM19.9
3. CINTA TAK BERALIH - RM18
4. AKU PILIH DIA - RM22
5. SEMERAH RED VELVET - RM21

Harga poslaju adalah RM6 (flat rate) utk satu buku. Tapi jika anda membeli lebih drp 1 buku, harga pos akan dikira lain. (Saya kena check semula dgn pos laju)

Jika anda berminat untuk membeli novel-novel yg tersebut di atas dan sekaligus bersedekah, anda boleh email saya di
Hezzy_azra@yahoo.com.
atau PM saya di laman Facebook
https://www.facebook.com/hezzy.azra

Untuk meluangkan masa dan tenaga berkhidmat serta memberi bantuan di sana, kdg2 kita tak sempat (saya ambil contoh diri saya sendiri). Bila difikirkan semula, ini adalah salah satu amal jariah yang boleh saya lakukan sebagai bekalan DI SANA nnt. Dan tangan anda yang memberi itu adalah LEBIH MULIA daripada tangan yang menadahnya.

Kesimpulannya, marilah kita bersedekah sambil membeli dan membaca.

Hadith:
Rasulullah S.A.W bersabda, maksudnya:
"Sedekah yang paling utama adalah sedekah pada bulan Ramadhan.

Rasulullah SAW adalah orang yang paling dermawan dan lebih besar kedermawannya pada bulan Ramadan ketika Jibril menemuinya. Jibril biasanya menemuinya setiap malam Ramadan, lalu tadarus al-Quran (dengan Nabi SAW). Sungguh Rasulullah ketika ditemui Jibril menjadi orang yang lebih bermurah hati dalam memberikan kebaikan, sehingga lebih banyak daripada tiupan angin.’ (Hadis Bukhari dan Muslim)

Moga segala amalan kita diterima olehNYA. Amin Ya Rabbal Alaamin...

P/S: Kenapa saya mempromosikan novel2 saya ini di bulan Ramadhan/Syawal  (selain drp ambil keberkatan di bulan yg mulia ini)? ;)
1. Dalam CINTA TAK BERALIH... Larra 'terpisah' dgn Shaq sehari sblm Ramadhan. Dan berjumpa semula utk seketika masa Syawal yg kedua...:)
2. Dalam SEMERAH RED VELVET... Raina dan Emir bernikah sblm Ramadhan. Dan majlis resepsi diadakan pada penghujung Syawal.

Err...ada kaitan ke sebenarnya?? Tak kesahlah, kan? ;)

No comments:

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...