Thursday, October 25, 2007

Open Houses...

Masuk aje minggu ke2 Syawal, as much as we can guess... semua org pun mula buat rumah terbuka. Saya dan hubby pun tidak ketinggalan dijemput. Setakat hari ni, saya dah terima lebih daripada 5 jemputan. Alaa... what is 5 or more invitation? What's the big deal about it? Tapi yang tak bestnye... semuanye pada hari yg sama... Sabtu 27 Oktober!

My husband, being as practical as he is, suggests that I should make a proper schedule this Saturday. Supaya kami berdua boleh rancang masa & perjalanan dan attend SEMUA jemputan! Nanti tak de la yg kecik hati ke, atau apa ke. So, this is the schedule going to be:-

1) 9am to 3 pm Location: Wangsa Maju
Kindergarden anak saya. Principal siap call saya jemput datang besides sending the invitation card
2) 1pm to 6pm Location: Rawang Country Homes
Rumah big boss saya. Tak kan tak pergi rumah own MD kot?
3) 1pm to 5pm Location: SS5 Kelana Jaya
Rumah ex-college mate saya. Dah lama tak jumpa dia... masa ni la patut berjumpa pun
4) 3pm to 6pm Location: SS4, Kelana Jaya
Rumah husband punya working network. Kalau networking tak bagus, it might effect the work pulak, kan? Hahaha
5) 8pm to 10pm Location: Ampang Jaya
One of my best friend's house.
6) 1pm to 5pm Location: Shah Alam
Kakak sulung saya menjemput semua adik-beradik, ipar duai dan sanak saudara beraya di rumah dia.
And not forgetting... 9am to 12pm Location: SS7, Kelana Jaya
Saya kerja hari Sabtu...

Okay, I'm done! Putting up a schedule is not a problem. Tapi masalahnye, larat dan termampu ke nak pergi SEMUA? Dan setakat mana yang saya mampu makan setiap 3 jam? Ataupun minum air bergelen-gelen? Atau setakat pergi dan tunjuk muka? Tapi tuan rumah mesti akan pelawa makan... tak kan pandang dan ambik bau jer,kan? Ini bukan citer 3 Abdul...
So, what's the conclusion or solution going to be? Akan ada ke yg berkecil hati atau kami akan menghabiskan masa di dalam kereta sepanjang hari?

4 comments:

diamond baby said...

free food mah....

Hezzy Azra said...

db - disbbkn free food la kitorg berusaha keras utk pegi semua! and we managed to go to all houses, from breakfast to supper...tak berasap pun dapur hari tu! hehe

jogi said...

Byknya open house! Beware... jgn sampai berat bdn yg turun masa bulan puasa naik secara mendadak pulak time raya2 ni... Hehehe...

Hezzy Azra said...

Jogi - 2 kilo yg hilang selama sebulan berpuasa, dah gain semula dlm masa 2 minggu raya! hahaha...

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...