Monday, May 12, 2008

Devils Champions!






Berakhirnya musim EPL malam semalam dengan kemenangan bergaya Manchester United mengalahkan Wigan 2-0 dan terus menjulang trofi buat kali ke 17 (yang ke 10 di bawah pengurusan Sir Alex Furgeson) Sepakan penalti Ronaldo dan tendangan Giggs menentukan kejayaan malam semalam. Tak sia-sia Furgeson menurunkan kesebelasan utamanya.

Kalau tanya saya apa perasaan bila berakhirnya EPL ni, saya ada jawapan yang suka dan tidak, pro dan contra.



Pro/Suka:

~ tak perlu lagi re-schedule rancangan malam minggu sbb dah tak ada game yg mesti tengok terutama game yg melibatkan MU!

~ tak ada lagi stress 'monday morning blues' bila MU kalah!

~ tak perlu berebut channel tv

~ saya boleh berjaga sampai lewat malam... dan saya boleh bangun lewat pagi Ahad... dgn alasan, "kan I temankan u tengok bola malam tadi!"

Contra/Tak Suka:

~no more saturday night excitement... so, we have to create another excitement!

~ no more kutuk mengutuk dgn Arsenal/Chelsea/Liverpool fans... that was fun, actually!

~ tak dapat lagi tengok Alex Furgeson melompat2 sambil kunyah chewing-gum bila anak didiknya menjaringkan goal. I admire that man.. he's an enthusiast manager on the field!

~I have no reason to stay up late... and getting up late on Sunday morning! Argh....

7 comments:

eses said...

tak dapat kutuk mengutuk Arsenal fans?...wait until next season baru MU tahu betap sempit nye padang Old Trafford tu...Anyway happy Mother's Day to you...be a good mother will you, don't influence your daughter to support MU...

Hezzy Azra... said...

eses,
hahaha...kalau sempit padang Old Trafford...sudah terbukti sempit lagi padang Stadium Emirates!

But actually, it's quite true... next season MU susah skit kot nak stay on the top. Ronaldo mungkin dibeli oleh Real Madrid, Giggs pun dah tua...Ferguson needs to get new & young players for their first 11th! Likewise, Arsenal players semua muda2 lagi...

Hezzy Azra... said...

Eses,
Oh yes btw, thank u for the Mother's Day wish. I never influenced my daughter... tapi ke mana tumpahnye kuah kalau tidak ke nasi, kan? hehe

Abang Long said...

Salam sejahtera buat adik.

The truth is, Abang Long tetap sokong pasukan PERAK ! hehehehe

Hezzy Azra... said...

Salam Abg Long,
Semoga Abg Long sihat dan sejahtera...

Ohh... penyokong Perak la ni! The truth is, saya dulu penyokong kuat Selangor masa zmn sekolah...

Eileen said...

Interesting to know.

Hezzy Azra... said...

hi eileen,
thanx for visiting...

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...