Followers

Tuesday, November 18, 2008

Bila tak de kerja...

Bila tak de kerja...












This is it... the Peugeot 407!



Latest car that we both tested! (Macam bunyi car reviewer pulak! Hehe) Despite hujan yang lebat masa tu, saya dan suami masih buat kerja gila. Insisted to drive this car. Sedap aje kitorg lenjan, sebab nak tahu, best ke tak keta ni bila memandu dlm hujan lebat. And no doubt, French cars are known for it's good suspension.

2.0 litre with 140 bhp. Mcm2 gadget/features ada... GPS la, entah apa ke benda lagi. Spacious and has 7 air bags. In terms of safety and security, kira bagus la tu. With the price of RM 133,+++... I must say it's a good buy. I'm quite impress with it, actually. Although it's quite bulky for me... but it's easy to maneuver. Sebab tak mampu nak pakai kereta made in German, may be we should satisfied with just French cars...


Tapi nak beli?? Kena fikir 1000 kali sebenarnya. Harus compare dgn kereta yg seangkatan dengannya baik dari segi performance dan harga. Dan adakah ianya satu keperluan untuk kami? Dan sekiranya satu keperluan, mencukupi tak dengan budget kami yg selalunya tak cukup tu! Hehe







Next project... nak test drive kereta ni pulak. Memandangkan Mitsubishi Lancer Evo mahal sgt... sehingga mencecah RM 3++,+++... dengan sedar dirinya, kami akan cuba untuk test drive Mitsu Lancer GT ni saje. Well, at least we satisfy ourselves...


Inilah kerja kami bila dah tak de kerja...

4 say you... say me:

Rose Harissa (NORA) said...

hahahha... kete yang last tu yang best...
kalaulah aku jutawan ya... hmmm... :)

Hezzy Azra... said...

Salam Rose,
Kalaulah kau jutawan... ko buat la collection semua EVO... baru power! Haha

Hari tu merasa jugakla aku duduk dlm Mitsu Evo tu... nak test drive, tak de pulak keta yg available. Dapat merasa duduk sekejap pun cukup la, kan? hehe

Durrah Fatiha said...

Hezzy, now I know where to go bila nak cari model kereta utk my next novel....

Hezzy Azra... said...

Salam Kak Durrrah,
Macam car dealer pulak saya ni kan?? Hehe

Saya bukannya serba tahu ttg model kereta ni... skit2 jer...

 
Copyright (c) 2010 when Hezzy Azra writes.... Design by WPThemes Expert

Themes By Buy My Themes And Web Hosting Reviews.