Wednesday, March 04, 2009

Warkah Cinta??

Sebagai menjawab soalan-soalan yang diutarakan oleh Abang Long dlm blognya, inilah jawapan sejujurnya (?) daripada saya...



1 - Bila kali pertama menerima WARKAH CINTA?
Warkah cinta dari siapa? Dari yang mana satu?
This question should be narrowed down! Hahaha
Hmmm... warkah cinta yg betul2 cinta... tahun 1993 kot...



2 - Dalam WARKAH CINTA ada lirik lagu atau puisi atau pantun atau syair atau sajak ?
Tak pernah sekali pun diselitkan lirik lagu, puisi, pantun, syair atau sajak. Style kami, bagi surat yang disertakan dengan casette atau CD lagu-lagu cinta!! (That explains why, we have a LOT of love songs compilation in casettes & CDs)



3 - Dalam sampul WARKAH CINTA, ada ditabur bedak atau haruman?
Bukan bedak, tapi kadang2 kita spray perfume/cologne... latest fragrance used at that time! Hehe



4 - Masih disimpan semua WARKAH CINTA ?
Yang tidak releven sudah habis dibakar/dimansuhkan. Yg masih releven... err... cant remember where I put it. Hmm... must be somewhere inside my mother's old cupboard!


5 - Ada disertakan gambar?
Penghantaran gambar merupakan sesuatu yang wajib... hahaha! Memandangkan kami jauh beribu batu, gambar terbaru akan dihantar selang dua bulan!


6 - Masih disimpan WARKAH CINTA itu di dalam sampul asalnya?
Ya kot!


7 - Pernah dibaca selepas itu? Atau disimpan buat kenangan dan sebagai harta?
Kalau terjumpa, mestilah baca. Akan disimpan buat kenangan... sebagai harta dan bukti kami pernah bercinta! Hehe


8 - Tarikh WARKAH CINTA pertama yang diterima?
February 1993... think so! Gosh... couldnt remember the exact date! Age is catching up I supposed!


9 - Adakah sesiapa yang tahu tentang WARKAH CINTA anda ? Umpamanya anak atau saudara ?
Semua orang tahu tapi semua orang tak heran nak baca! Haha


10-Pendapat ANDA. Mana lebih mendebarkan ... antara Surat @ WARKAH CINTA atau emel atau sms?
Bergantung kepada keadaan dan zaman. Kalau zaman saya dulu, sudah semestinya warkah cinta sebab email atau sms belum lagi popular. Kalau saya membesar zaman sekarang dan sedang hangat bercinta... pasti email dan sms yg lebih mendebarkan.

2 comments:

Abang Long said...

Memang romantik !

TERIMA KASIH TERIMA KASIH TERIMA KASIH


Seronok membaca jawapan jujur begini.

Hezzy Azra... said...

Salam Abg Long,
Romantik ke?? Bila saya teringat semula, rasa kelakar la pulak! Entah apa2 saya buat masa bercinta dulu! Hehe

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...