Followers

Tuesday, March 24, 2009

Just a short break...




Masa kami pergi Bandung… AHA kami tinggalkan dengan mak saya. Masa saya pergi Brunei pun, AHA saya tinggalkan dengan husband saya. Dan saya mmg agak sibuk lately (kesibukan yg saya sendiri pun kadang2 tak tahu hujung pangkalnya!)





Cuma pada penghujung cuti sekolah baru-baru ni, baru kami berpeluang bawa dia pergi bercuti. Itu pun taklah jauh mana… roughly one hour of driving from home to the hotel. Mana lagi?? PD lah!! Senang cerita!! Hehe.

For her, it’s already good enough… dpt tidur hotel dan mandi-manda di swimming pool (selain daripada swimming pool kat rumah). Sebelah malam, makan ikan bakar kat Melaka bersama-sama in-laws saya yg tiba sehari lebih awal di PD. Lepas tu, tengok bola tapi sampai first half aje. MU dibelasah Fulham... stress!!

Walaupun hanya cuti yg cukup singkat, tapi itu sudah memadai. Untuk AHA, dia tak kisah cuti berapa lama. Tapi bagi saya, yeap... sometimes I just need a short break... to be out of KL for a while since I've been working so hard lately! I need to re-charge...(meminjam favourite quote one of my adik!)

14 say you... say me:

nacha said...

salam Hezzy.

tgk foto2 tu mcm kat Avillion Admiral Cove je? betul ke? kalo kat situ mmg best bila bercuti. alangkah nyamannya bila rehat kat tepi swimming pool sambil ditiup angin sepoi2 bahasa. lps tu minum teh sambil baca novel. perhhh...

Hezzy Azra... said...

Salam nacha,

Mmg pun Avillion Admiral Cove! Hehe. Itu antara yg available sbb kitorg book last minute. Pada mula ingat nak try stay kat Legend Water Chalet tapi makk ooi... penuh!

Dah byk ke novel yg berjaya dikhatamkan masa duduk di tepi swimming pool ditemani angin sepoi2 bahasa tu? :)

nacha said...

tu la. the pics look so familiar. I pun dah lama teringin nak stay kat Legend Water Chalet. nak2 kalo stay kat room yg lantai dia berkaca. syok sgt dpt tgk ikan berenang2. sgt la teruja bila tgk dia punya promo dgn title 'A Romantic Getaway'. tapi memandangkan harganya agak costly kena tunggu waktu 'durian runtuh' la. hehehe...

ada gak 2-3 novel yg sempat dikhatamkan bila bercuti kat tpt mcm tu. tu pun kalo takde gangguan la. ahaks...

Hezzy Azra... said...

Nacha,
Saje nak try Legend Water Chalet tu sbb nak compare dgn Avillion Water Chalet. Nak tengok mana lagi best! Tapi kena tunggu next time la... bila depa buat promotion atau dpt durian runtuh! Hehe

Saya cuma bleh khatam satu novel jer klau cuti gitu... sbb byk sgt gangguan! ahaks!

Kiki Kiari said...

Salam Kak,

Wah! Seronoknya cuti! Cutenya puteri kak. Glad that you had great fun with your beloved family.

Ki dh lama tk cuti ngan family. Jealous nye! ehe

Insaflah said...

Tenangkan diri dengan menjauhi ibukota. Satu perkara lumrah. Dekatkan diri dengan alam semula jadi.

Hezzy Azra... said...

Salam Kiki,

Cuti hujung minggu jer... kalau nak betul2 seronok, kena cuti seminggu! Hehe. But still, it was a relaxing weekend getaway!

Lepas ni, Ki pulak yg pegi bercuti, k?

Hezzy Azra... said...

Salam Insaflah,

Memang pun, sekali-sekala kena keluar dari kesibukan kota ciptaan manusia sendiri supaya dapat menikmati keindahan alam semulajadi ciptaanNYA.

Kiki Kiari said...

Oooh. Cuti hujung minggu ye? Ki ngat cuti sekolah seminggu. Kat Brunei baru je habis cuti penggal persekolahan selama 10 hari. ehe. and kalau kat Brunei, cuti Hari Jumaat & Ahad. Sabtu, takde cuti. ehe

Hezzy Azra... said...

Salam Ki,
Tat whole week mmg cuti sekolah tapi kami sempat bercuti towards the end of the hols.

Tu la, mula2 dpt tahu Brunei cuti Jumaat & Ahad, rasa pelik sgt.

Kiki Kiari said...

Heh heh... Ki masa kecik2 pegi kat Sabah (tempat my GrandAunt), terkejut jugak bila Ki nampak orang Sekolah hari Jumaat. :P Masa tu lah baru Ki tau, kat Brunei je cuti hari Jumaat. ehe. Mama cakap, dulu skolah hari Jumaat, tapi kena tukar sebab susah untuk pelajar laki2 -- takde lunch break. So bagi menghormati hari Jumaat, kena "ishtiharkan" cuti ler hari Jumaat, but sekolah pulak hari Sabtu.

Eh eh.. Ki baru nampak gambar yang last tu. aha. Slow sangat connection kat sini... Cute nya puteri kak dengan tuala tu. aha. Melentok2 manja lagi...

Hezzy Azra... said...

Salam Ki,
Tapi elok cuti hari Jumaat... lagi elok kalau cuti sampai Ahad. 4 hari je kerja! Hehe

Puteri akak tu mmg gitu... bila mood baik...melentok2lah kat kita. Kalau dia tantrum... penat mama dia, tau!

Kiki Kiari said...

hahaha. kalau kerja 4 hari je, alahai habis lah ekonomi Brunei. ahaha.

ehe. Dah budak, kak. Memang gitu le... ehe...

Hezzy Azra... said...

Salam Ki,
True! Tapi saje mengarut... nak mintak keje 4 hari je! Hehe

Yeah... budak 7 tahun punya perangai!

 
Copyright (c) 2010 when Hezzy Azra writes.... Design by WPThemes Expert

Themes By Buy My Themes And Web Hosting Reviews.