Friday, January 15, 2010

Our 10 + 10 years together...

10 + 10 = 20 years of Crazy Love?? Hmm...

20 tahun ni lah tempoh saya menjadi kawan, girlfriend, tunang dan isteri kepada dia! Wow… lamanya! Kalau dari dulu lagi saya dah kahwin dengan dia… mungkin anak saya sekarang ni dah nak masuk kolej! Hahaha.

Sepanjang 10 tahun berkawan dan 10 tahun berkahwin, macam-macam soalan yang selalu dan pernah ditanya kepada saya (dan mungkin juga dia) tentang relationship kami ni. Ini adalah antara soalan-soalan yang saya masih ingat. Dan sempena ulangtahun perkahwinan kami yang ke 10 pada hari ini (15 January), inilah jawapan yang sejujurnya! Hehe

Q: Macam mana boleh berkenalan?
A: Cerita tahun 1990! Alaa… zaman terkinja-kinja dan gedik dulu! Yeah, it was all because of that dunkin’ booth thing!!

Q: Lepas tu terus bercinta?
A: Oh tak… masa tu dia tengah buat A-Level… so dia tak pandang budak form 5 yang hitam berkilat dan kurus kering macam saya! Hehe.

Q: Habis tu, macam mana boleh bercinta?
A: In February 1993. After we had 5 hours of discussion… membincangkan secara terperinci soal kewangan, pelajaran, masa depan dan hala tuju hubungan ini! Waahh… Can’t believe it… we actually gone to that extent of having a serious discussion!

Q: 3 tahun berkawan… 7 tahun bercinta… kenapa lambat sangat nak kahwin?
A: Sebab tak cukup fulus… masa tu recession time! Haha

Q: Apasal you pilih dia sebagai husband… banding dengan kawan-kawan lelaki you yang lain? Dan kenapa dia pilih you dalam ramai-ramai perempuan?
A: You see… I always wanted a husband who drives a sports car! And he was looking for ‘not a typical lady driver’ … with a valid driving license (bukan lesen terbang atau lesen kopi ‘o’) to be his wife! That makes us a couple! Hehe.

Q: Dia put on weight sejak kahwin… selalu masak sedap-sedap untuk dia ke?
A: No lah… we just know where to get the good food!

Q: Rasa-rasanya lah kan, apasal dia nak kahwin dengan awak?
A: Sebab dia ingat saya pandai masak macam mak saya! Haha

Q: What do you guys see in each other?
A: I see him as my legal advisor … and he sees me as his financial controller!

Q: What is it about him that you like most?
A: Dia rajin kemas rumah dan cuci kereta! Hehe


Q: How did you guys keep this relationship for almost 20 years?
A: With lots of hard work and great effort! Huhu




The 10 year old wedding rings




On the day we got married...
10 years after we got married...


She gives me love, love, love, love, crazy love

He gives me love, love, love, love, crazy love

I need her/his love, love, love, love, crazy love

Crazy love, crazy love, crazy love

(Lately asyik dengar CD Crazy Love Michael Buble. Ni tukar sikit lirik lagu pernah dinyanyikan oleh Aaron Neville ni…)


On a serious note: Alhamdulillah... rezeki kami untuk bersama masih ada sehingga ke hari ini. Kami masih saling memerlukan. Kami masih boleh menghargai kelebihan dan kebaikan diri masing-masing. Masih menerima kelemahan dan keburukan masing-masing tanpa banyak rungutan. Really, it's not an easy job... I must say that. Nothing comes easy in this world... anyway! But somehow we managed to go thru. Nobody is perfect and you cant have everything in life. So based on that fact, we are trying hard to make the best out of what we have now. Setiap hubungan mesti ada turun naik, suka duka... oh well, that is what life is all about. We had fun, we also had tears... that is the beauty in a relationship!

Dan doa saya seperti selalu... semoga ALLAH permudahkan urusan kami untuk melalui hari-hari yang mendatang supaya kami boleh menyambut ulangtahun perkahwinan yang seterusnya... Amin...

6 comments:

haiza najwa said...

Amin Hezzy..

Hezzy Azra... said...

Kak Haiza,
Thanx kak... Amin...

Eka Fahara said...

Hezzy... happy belated anniversary. Semoga bahagia ke hujung hayat. Amin.

Hezzy Azra... said...

Kak Eka,
TQ for the doa... Amin!
Kak, bila nak jumpa nih?? Dh lama sgt tak lepak2...

laila kamilia said...

tahniah...tahun ni insyaAllah kami juga sambut anniversary ke 10....

Hezzy Azra... said...

Laila,
Terima kasih! Eh... kalau tak silap, bulan May nnt anniversary yg ke 10 tu kan? :)

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...