Followers

Friday, December 10, 2010

A day in Singapore...

We started our journey as early as 3.30am... (from home to LCCT). Not much write-up (may be later la kot, bila saya rajin skit nak menulis) but I guess, these photos could tell everything...:)

7.25 am. At Changi Airport

7.45am. Breakfast at Geylang Pasar


8.30 am. Window shopping at Mustafa Centre (since other shopping complexes are still closed... baru pkl 8am, kan? hehe)


9.45am. Reached Universal Studio









































































































4.30pm. Window shopping along Orchard Road.Dari petang sampai ke malam mencuci mata. From one shopping mall to another i.e ION Orchard, Takashimaya, Lucky Plaza, Paragon, Wheelock Place... tapi belinya tiga empat barang jer... hehe. Tak pe... kalau ada rezeki, next time datang S'pore during christmas sale, saya nak shopping sakan. This trip is mainly for sight seeing ONLY (exchange rate mahal seh... hu hu)











9.00pm. Changi Airport. Flight pulak delayed. Lastnya, kami sampai semula ke rumah pukul 2.30am. So... all in all... 23 jam perjalanan kami pergi dan balik ke Singapore.
Kesimpulannya, penat gilers!! Rasa nak putus urat kaki menapak satu hari suntuk. Nampak sangat tak cukup exercise.... hehehe. BUT, we had FUN (esp AHA). So, kepada ibu2 dan bapa2 yang tak tahu nak bawa anak2 ke mana sempena cuti sekolah yang tinggal beberapa hari saje lagi ni...dan nak keluar jauh sikit dari Malaysia... cuba la bercuti ke Universal Studio Singapore. I think it's worth going...

7 say you... say me:

Bahijah~ said...

wauu..best nyer!..mesti pegi cuti2 tuk dpt inspirasi baru..hui3..

Hezzy Azra... said...

Salam Bahijah
Mmg best pegi cuti2...tapi ilham tak dpt2 jugak...hehe

bahijah said...

huhu...tape2..asal lak ilham xdpt2..
ilham xdpt pom...citer2 lam novel ttp best..=)

Hezzy Azra... said...

Ilham masih belum datang dgn jumlah yang mencukupi... :(
Bahijah baca novel akak ke? Yg mana satu? Apa2 pun terima kasih, ye...

bahijah said...

hehe..tape2..kumpul dlu ilham bebanyak..
bace2..taun lepas..tu pon sempat beli bku "cinta tak beralih".,..
taun nie xbeli novel lgi...taun depan plak stat beli..kui2..
pi bku "cinta tak beralih" tuh da jdik slh stu koleksi daa..best bangat..coz cintan cintun yg santai2..hehe...

Hezzy Azra... said...

Oh ok... suka Cinta Tak Beralih eh? Tq...tq...:) Kena beli Melodi Kasih & Kenangan Terindah gak sbgai koleksi... hehe

Bahijah~ said...

owh..ok2..t sya beli plak novel2 len eah..=)..
best2 punyer..sempat tgok2 sinopsis je..beli xdpt lgi..=)

 
Copyright (c) 2010 when Hezzy Azra writes.... Design by WPThemes Expert

Themes By Buy My Themes And Web Hosting Reviews.