Friday, December 31, 2010

Teater SDAF

Last nite, I took AHA and three other nieces to watch the theatre titled 'Siti Di Alam Fantasi (SDAF)' at Pangung Sari, Istana Budaya.



Teruja dan seronok bebudak tu sepanjang show. I must admit tat the show was entertaining. Not so much of the story line... tapi pementasan yg penuh warna warni dgn props yg menarik, kostum yg cantik dan pancaran laser utk scene tertentu menambahkan effect pada seluruh persembahan. Bukan saje budak2 yg amazed dgn special effect laser tu... saya yg mak budak ni pun amazed jugak! Hehe. Lebih2 lagi scene dlm laut... nampak macam Siti dan duyung2 (yg cantik dan seksi tu...hehe) betul2 berenang. Lakonan bersahaja Ebby Yus, Johan Raja Lawak dan Liyana Jasmay penuh bersahaja. As the conclusion, the show was exciting... and the kids love it! Thanx to Vanidah Imran... yg tolong book kan the best seat utk kami.



Masa beratur nak sign autograf. Dari kiri NAM, AHA, UZ & NAZ


Bergambar dgn Liyana Jasmay @ Siti. Blur pulak gambar ni!! I think it's high time to get a new camera la... hu hu. Ada siapa2 nak sponsor?? Atau nak jual camera murah2 kat saya? :D

Fizo Omar @ the prince charming. AHA excited sungguh bila Fizo puji dia "Adik ni comel la..." Perasan la tuh!

Vanidah Imran @ the Spider Queen. "Vee... I brought my daughter, Liza's two daughters, my first sister's daughter..."



At least, ada jugak la kenangan bebudak ni sebelum berakhirnya tahun 2010. Kalau kengkawan tanya, buat apa cuti sekolah... boleh la bercerita tentang teater...hehe.
Kalau boleh, saya memang nak dedahkan dunia teater kepada budak2 ni esp AHA. Bukan nak suruh berlakon dalam teater... tapi saya nak mereka menghargai aktivis teater ni. Bagi saya, mereka ni org2 seni yg sepatutnya dihargai krn usaha dan penat lelah mereka. Because sometimes I just wonder... do they make money out of this show? Dengan kostum mereka, penat lelah mereka menyanyi, berlakon dan menari...berbaloikah sebenarnya? Or may be... it's not so much of money... it's the satisfaction they got from each show. Well, I guess the same thing goes to novelists in Malaysia. Bukan boleh jadi kaya raya menulis novel di Malaysia ni... (tapi kalau jadi kaya raya jugak... syukur Alhamdulillah) tapi kepuasan setiap kali novel dihasilkan dan diterima pembaca di luar sana. YES... we do need money BUT THEN AGAIN, money is not everything!
SELAMAT TAHUN BARU 2011 kepada semua pengunjung blog saya ni. Semoga tahun baru ini membawa lebih makna dan keceriaan kepada anda semua.

2 comments:

Mawar Merah said...

Salam. Menariknye teater tu.. Mm..terlepas..

Hezzy Azra... said...

Salam Mawar Merah,
Mmg menarik teater tu... berbaloi pegi. Kalau ada SDAF lagi tahun ni, boleh la pegi... jgn terlepas lagi :)

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...