Saturday, February 26, 2011

Tertengok Maher Zain Live In Concert

Saya memang tak plan pun nak tengok concert Maher Zain yg berlangsung pada 25 & 26 Februari di Stadium Malawati, Shah Alam ni. Though I do listen to his CD... infact I like his songs too... tapi bukanlah biggest fan sampai nak pergi tengok dia live.



Entah macam mana, rezeki datang tiba-tiba. Pukul 5.15 ptg smlm, hubby kata dia dpt 2 tiket concert utk show 25hb pkl 8.30pm. Masa tu saya masih di ofis lagi. Tgk keluar tingkap... cars started piling up... because of the heavy rain earlier. Saya rasa malas sgt2 nak pergi (not in a mood to watch a concert pun) dan gerenti tak sempat sbb nak kena balik rumah dan kemudian rush ke Shah Alam. So hubby decided to go with AHA. Reason... lebih baik bawak AHA tengok Maher Zain drp tengok Justin Bieber!! Betul2... hehe!!



Then when I arrived home at 7.10 (dengan stuck dlm traffic jammed selama 45 minit + beli dinner KFC + hantar baju ke laundry), hubby decided not to go pulak!! Instead suruh saya yg bawak AHA. Adussss!! Nak tak nak... 'saya yang menurut perintah'.... pergi jugak la akhirnya dengan syarat dia kena hantar dan jemput kami di Stadium... saya malas nak drive!!



The concert started with In-Team and Irfan Makki. Then baru Maher Zain. In between tu, Mesut Kurtis. Overall, how was it?? Seating?? Tak best... nun jauh di belakang. Nampak sayup2 jer si Maher Zain tu. Sound system?? So-so. Lagu2?? Maher Zain bukan byk lagu pun... so habis satu album Thank You Allah tu dia nyanyi. Suara? Bila dia nyanyi lagu Thank You Allah dan InsyaAllah tu... meremang gak la roma...;) Communication skill with audience?? He could have done better than that, I think. AHA?? She really enjoyed herself... siap nyanyi2 lagi (dia dah hafal lagu track number apa... bukan setakat lirik aje, hokay? hehe) Org tak pernah tengok concert la katakan.. tiba2 dpt tengok Maher Zain lak tu! Excited la ;) Tapi part yg paling best, bila buat pertama kali dengar Maher Zain nyanyi lagu InsyaAllah versi Melayu. Ok jugak dia punya pronouncation. Here I attached the lyrics in B.Melayu.






Andainya kau rasa tak berupaya
hidup sendirian, tiada pembela
segalanya suram, bagai malam yang kelam
tiada bantuan tiada tujuan
janganlah berputus asa
kerana Allah bersamamu


InsyaAllah... InsyaAllah... InsyaAllah
ada jalannya
InsyaAllah... InsyaAllah... InsyaAllah
ada jalannya




Andainya dosamu berulang lagi
bagai tiada ruang untuk kembali
dikau keliru atas kesilapan lalu
membelenggu hati dan fikiranmu
janganlah berputus asa



Kembalilah
kepada Yang Esa
yakin padaNya
panjatkanlah doa
oh Ya Allah
pimpinlah daku dari tersasar
tunjukkan daku ke jalan yang benar
jalan yang benar... jalan yang benar... jalan yang benar

No comments:

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...