Followers

Thursday, December 12, 2013

Hi Tea Reunion (CBN 1990)

Date : 9th November 2013
Venue : Royal Selangor Golf Club

The 40 year old ladies in 4 rows!!

 We have a doctor, a baker, a florist...
 ...and also a lawyer, a teacher...
 ....an entrepreneur, an investment consultant....
 ...a banker, house wives...



We come from different back ground and walk of life...but when we meet, we can still have the same fun and share the same jokes...just like the old days!!

Dah lama berlalunya event ni, tapi baru skrg saya sempat nak update kat sini. Biasalah... saya kan agak lemau bila time meng update blog sejak kebelakangan ni. Age factor, I guess... :P

Great job by the committee members!! Yg telah berjaya mengumpulkan lebih kurang 50 ex student CBN 1990. We really had a great time...the smiles, the laughters. Bayangkanlah kalau dah bertahun-tahun tak jumpa. Ada yg  saya tak berjumpa lebih 10 tahun. Atau mungkin 20 tahun, ever since we left CBN!!  And this Hi Tea has brought us back together.

Some of them, pernah satu kelas dgn saya.
Ada yg satu rumah sukan dgn saya (Pauline house....umah biru!!) dan kami sama2 masuk cheer leader group. Pakai skirt putih dan baju biru bersama pom-pom yg dibuat dgn tali rafia terkinja2 di stadium dan juga tepi jalan Federal Highway masa berlangsungnya CHOGM...;)
Ada yg saya kenal sejak dari sekolah rendah.
Ada yg tukang kejutkan saya bila saya tertidur dalam kelas (esp subjek Commerce...hahaha)
Ada yg geng dgn saya masa rehat dan lepas waktu sekolah aje (sbb kami tak pernah satu kelas).
Ada yg pinjamkan saya homework Maths (sbb saya Math ni tak berapa nak cerdik sgt...selalu kena tanya kawan...hehe).
Ada yg sama stayed back every Tuesday dgn saya sbb kami joined 'Kelab Editorial & Sidang Redaksi'. These are few memories I can recall. Sebenarnya byk lagi walaupun mungkin tak sebanyak geng2 yg lain...(yg lebih adventurous drp saya...hehe) but I do cherish those moments.

Saya mungkin tak ramai kawan... tapi saya bersyukur kerana ada kawan-kawan yg masih keep in touch dengan saya sehingga kini. Yg saya boleh pick up the phone and call them if ever I need any favour from them. Yg faham dgn perangai saya. Yg menerima saya seadanya. Yg tahan nak layan saya merapu entah apa benda.... hehehe.


Friendship... is not something you learn in school. But if you haven't learned the meaning of friendship, you really haven't learned anything ~ Muhammad Ali

0 say you... say me:

 
Copyright (c) 2010 when Hezzy Azra writes.... Design by WPThemes Expert

Themes By Buy My Themes And Web Hosting Reviews.