Followers

Friday, October 24, 2014

Salam Maal Hijrah...

Bismillahirrahmanirrahim

It's been a lonngggg time since my last entry in July.

Sepanjang tempoh Julai hingga Oktober ni... macam-macam yg dah terjadi. Dan Alhamdulillah, I'm still alive and kicking!

Byk benda nak cerita sebenarnya...tapi tahap kemalasan saya melebihi segala...hahaha. Bila umur pun dah bertambah satu lagi angka, actually I have more stories to share. But then again, NOT ALL stories can be shared. Some are too petty to tell and some are too personal to reveal.

Memandangkan hari Jumaat ni merupakan hari terakhir dalam tahun Hijrah 1435, saya ingin memohon maaf jika sepanjang saya berblogging ni, ada tulisan saya yg menyinggung perasaan. Atau sebarang tulisan saya di dalam keenam-enam novel itu yg tidak menyenangkan. Masa hari raya Aidilfitri dan Aidil Adha yg lepas, saya tak berkesempatan menulis entry utk meminta maaf.

Kali ini, dengan serendah-rendah hatinya... saya pohon maaf banyak-banyak. Kita tutup buku lama dengan bermuhasabah diri dan kita buka buku baru dengan semangat utk memperbaiki diri.

Salam Maal Hijrah utk semua.


Fadilat membaca Doa Akhir dan Awal Tahun

  • Barangsiapa membacanya doa akhir tahun maka berkatalah syaitan: Kesusahanlah bagiku dan sia-sialah pekerjaanku mengoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua dengan sebab membaca doa itu, Allah mengampunkannya setahun.

  • Barang siapa membacanya doa awal tahun maka bahawasanya syaitan berkata: Ia telah amanlah anak Adam itu daripada godaanku pada tahun ini kerana Allah mewakilkan dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah syaitan.


0 say you... say me:

 
Copyright (c) 2010 when Hezzy Azra writes.... Design by WPThemes Expert

Themes By Buy My Themes And Web Hosting Reviews.