Wednesday, November 14, 2007

Let's Do The Banghra Dance!


Hari Ahad lepas 11th November… bertempat di D’ Palma Hotel telah berlangsungnya annual concert sekolah anak saya.
I noticed that she’s been practicing a few dance steps at home. Bila saya tanya buat apa masa concert nanti… dia jawab “Bangla…” Saya senyum jer. That moment, I knew it’s going to be a ‘Banghra dance not a Bangla dance!’
Tapi pagi sebelum concert tu, tetiba dia tak sihat… vomited a few times. Saya dah mula risau, takut dia missed concert dia. Tapi, lepas bwk ke klinik, dia mcm ok sikit dan saya tetap hantar dia ke sekolah, untuk bersiap menjelang concert. Dia pun nampaknye kuatkan semangat utk perform. She even convinced me “Dah ok dah, mama… tak rasa nak muntah pun!”
And we, being the excited parents… tak sabar tunggu showtime. Sampai saya terpaksa cancelled get-together dgn kawan2 CBN, despite the fact that we have planned it weeks ago! Sebenarnya cukup susah nak mengumpulkan gang2 CBNers yg kesemuanya seramai 21 orang tu. Ada yg dah hilang entah ke mana. Ada yg dah tak berminat langsung nak bersua muka dan masing2 pulak busy dgn commitment (housewives, working mummys, career woman, etc) Tak dapat nak kumpul 21 orang, dapat 10 orang pun dah cukup bagus. Mereka inilah kengkawan saya yg sama nakal (u’ll be surprised how ‘nakal’ we used to be!), sama baik (dlm nakal2 tu, we still have the good values in us… *wink*!) But I hope there’ll be another gathering after this. Even though, I was really looking forward to join all of them, but then again… my 5 years old daughter’s show as a banghra dancer is once in a life time!
P/S: What a beautiful goal by Ronaldo to beat Blackburn 2-0 last Sunday!

5 comments:

diamond baby said...

takpe, our gathering can always be arrange again but your 5yro daughter's concert will only comes once in a lifetime!

jogi said...

Letak la video si kecik tu kat sini. Boleh join dia menari... ewahhh...

Hezzy Azra said...

DB - precisely!

Jogi - letak video? hhmm... ok gak tu, boleh join dia gelek,kan! hahaha

Lily Haslina Nasir said...

comel adik adik tu...

Hezzy Azra said...

Kak Lily - Comel mmg comel, tapi tgk perangai masing2... aduh, pening kepala dibuatnye! tapi ye la... nama pun budak2

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...