Followers

Saturday, January 05, 2008

My Best Friend's Wedding...

Hari Khamis 3hb January 2008 bersamaan 24 Zulhijjah 1428… saya bergegas dari sekolah anak saya (selepas sesi orientasi) semata-mata utk menghadirkan diri di Anjung C, Masjid Wilayah Persekutuan bagi menyaksikan pernikahan kawan karib saya.

We’ve been friends since we were 13 years old, in other words… for the past 22 years! We were classmates in CBN, she helped me in English and I used to assist her in BM. She’s been my advisor, I’ve been her listener. We share jokes, we laugh together a lot. Kalau dia merapu, saya akan lebih merepek. We have a lot of things in common… antaranya suka hafal plat number kereta! Sama ada saya atau dia yang mula berdating, satu kemestian untuk memperkenalkan teman kami tu… to get stamp of approval! Kami saling mengutuk dan dikutuk. Kami saling memahami dan difahami. She's full of surprises... dan saya kawan yg jarang sekali terkejut dgn 'surprises' dia tu. We are like families… husband saya merupakan kawan baik dia dan anak saya diiktiraf sebagai God Daughter dia. Sampaikan kami kenal mak saudara masing-masing. Kami berkongsi duka… abah/babah kami meninggal dlm tahun yg sama. Similarity kami, keduanya anak bongsu dari adik beradik seramai 3 org yg kesemuanya perempuan. Difference kami, taraf sosiologi keluarga masing2. Kadang2 bila saya baru nak buka mulut, dia dah tahu apa saya nak cakap. Dan bila dia belum habis bercerita, saya dah boleh agak apa cerita seterusnya. Bila dgr nada suara masing2, kami dah tahu mood apa yg sedang dialami.

Kami pernah terputus hubungan hampir dua tahun tanpa surat dan phone calls. Tapi hubungan itu bertaut semula akhirnya. Kami pernah berkecil hati tapi lama-kelamaan sejuk juga hati. Ada masanya nak berjumpa pun kena bagi one month notice, tapi bila bersua muka… sampai tak ingat nak balik rumah!

Masa saya bernikah, dia datang sebagai wakil drp pihak husband saya. Masa majlis resepsi di sebelah suami saya, dia jadi emcee majlis… siap jadi penglipurlara. Ikut sedap mulut dia aje menceritakan kisah percintaan saya dan husband sehingga sekalian tetamu tertawa (saya dan husband masa tu hanya mampu tersenyum geram di meja pengantin… knowing the fact that, she made up half of the love-story!) Dan bila meraikan hari yg bersejarah bagi dia… saya yg sebak dan hampir menitiskan air mata! That’s how close we are…

Congratulations to SS and Din… may your marriage lasts forever. I’m happy for both of you…


P/S: SS, and now we are sharing the same wedding anniversary month...

6 say you... say me:

Hmmm... said...

Alhamdulillah. Our friend finally got married. 'Berakhirnya Satu Penantian' ;)

Congratulations SS & Hubby.

Hezzy Azra said...

hmmm... syukur ke hadrat ALLAH, dia dh sampai seru nak kahwin. all of us should be happy for her. Berakhirnya satu penantian dan bermulanya satu kehidupan...

jogi said...

Assalamualaikum...
Dah ketinggalan keretapi ni...

'My Best Friend's Wedding'... macam tajuk movie la pulak... cuma bezanya yg tu laki, yg ni perempuan.

Apa pun, selamat pengantin baru buat SS dan suami.

* SS ni, agaknya adalah salah seorg watak dlm MK kut... walaupun tak 100%.

Hezzy Azra said...

Jogi - alahai... tertinggal keretapi rupanye... padanlah mcm blur jer tadi! hehe.
Tu la pasal, teringatkn citer Julia Roberts, so pinjamlah tajuknya.
P/S: SS dlm MK?! Sipi2 kot... tapi husband SS BUKAN AF! Haha

jogi said...

Oh... sudah semestinya bukan AF! Part tu tak blur...

Hezzy Azra said...

Jogi - AF tu one of a kind, sbb dia sorang je pak we yg blur! hehe

 
Copyright (c) 2010 when Hezzy Azra writes.... Design by WPThemes Expert

Themes By Buy My Themes And Web Hosting Reviews.