Friday, January 25, 2008

Bab 31- Muka surat 215

Aduhai Kasih... Aduhai


Biar malam mentertawakan aku
Biar habis badanku dimamah rindu
Namun membiarkan ingatanku luput
Dari mengenangmu
Itu sama sekali tak kan ku lakukan
Habis apa lagi yang harusku hadapi
Untuk memiliki jiwa sepertimu kasih
Dalam seribu tak ada satu temu... sejuta hanya satu
Mimpikah aku kali ini
Bukan semudahnya ku berkata cinta
Jika hati tak tersentuh
Bukan semudahnya melepaskan dunia
Jika jiwa mencipta tembok kepalsuan

Aduhai kasih... aduhai
Sambutlah… sambut tanganku
Tak ingin hidup dalam kekosongan
Aduhai kasih… aduhai
Sambutlah… sambut cintaku
Tak ingin terlepas tak kesampaian

Sepanjang perjalanan iu, berulang kali Fariq menghayati lirik lagu yang sedang berkumandang. Itulah gambaran perasaannya pada saat hatinya benar-benar tidak keruan. Itulah melodi kasih yang berlagu di jiwa dan hatinya terhadap wanita bernama Zahara.

Sebenarnya, bukan saja 'Fariq' yg menghayati lirik lagu ini, saya turut mendengarnya lebih seratus kali! Semata-mata utk mendapatkan mood menjiwai watak Fariq… I guess that’s how a man would feel if ever being put in such situation!


Saje suka2 nak letak gambar ni kat sini...

4 comments:

Rose Harissa (NORA) said...

ehem... ehem... ekekek
sukernya aku kat gambo tu... ahaha... mmg dh sebati ngan karektor fariq...(x sangka ko pun minat keanu reeves!)
weh... ko percaya tak, aku berjaya membaca MK ko dalam masa sehari dan perlu dihighlightkan tanpa skip walau semuka surat pun! hahahha... ko musti x caya kan?
ni ler nk bitau... aku suka bahasa ko, cantik dan kemas... tersenyum senyum aku membaca ... sukanya aku pada Fariq dan x lupa pada Huzir...
dan wpun Ku Ril hadirnya hanya sekjap2... tapi aku sker persahabatan dia ngan Fariq... tahniah!
ha, kalo dah terbang ke langit biru tu, sila ingat mendarat di tanah ye?
hahahhaha...

aku yg membaca
Rose Harissa

Hezzy Azra said...

rose,
ehem...ehem... testing... testing! aku sudah mendarat stelah terbang agak tinggi gak tadi! hahahaha
tima kasih berbyk kerana membaca tanpa meninggalkan pun sehelai muka surat hatta sebaris ayat! mmg aku terkezut... aku tulis berbulan2tapi kau membacanya dlm sehari... cis! hehe
keanu reeves? mmg suka kat dia tapi aku exaggerate jer bila kata fariq mcm muka keanu reeves... tapi lepas tu aku fikir balik, mcm kena pulak dgn charater dia...
aik... tak suka Taj ke? hehe... hero jugak tu... hero in it's own class! hahahaha
dan sbgai junior kau (ehem!), aku mmg 'nangis' baca komen kau tu... tangisan gembira!

aku yg menulis MK selama 6 bulan...
hezzy azra

Rose Harissa (NORA) said...

mayday! mayday! sib baik ko sempat mendarat dulu
hahahhaha... hampes sungguh laaa jwpn ko...siap ckp tulis bape bulan eh? kekke ok la tu... aku leh habiskan dlm masa sehari ... meaning buku ko tu susah aku nak lepas... ok je keanu tu ngan fariq... cuma aku membayangkan fizikal yg tidak cerah dan tidak begitu tinggi... aku ni kan kuat berimaginasi...
Taj? oooo... aku suka lelaki kurus tetapi aku tidak suka lelaki berambut seinci! hahahha

aku yg tulis BCM 4 bulan,
aku yg tulis CMDH 6 bulan,
hahhahha nk gak bitau...

Hezzy Azra said...

rose,
hehe... saje nak menyakat kau dgn jwp yg hampes mcm tu!
aku tak bleh la nak buat fariq tu perfect 10... memandangkan dia seorg contractor...jadi kulitnye kena la di'tanned'kan skit, dan disesuaikan dgn ketinggian lelaki Asia. amacam? boleh la kau terus berimaginasi! hehe
oh tak suka lelaki rambut seinci, eh? ni pengakuan eksklusif ni...hahaha...

aku yg masih tercari2 idea utk novel seterusnya...
hehe... itu pun nak bagitau!

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...