Followers

Friday, February 01, 2008

The Cars...


Peugeot 206cc - Sporty yet feminine...

Porsche Cayenne - What's the latest price now? Close to RM1 million...








BMW 530i - This 'ultimate driving machine'... everybody's dream, I guess!









Volkswagen Golf GTi - I was only the passenger when my husband tested this performance car 2 years ago. Rugi la tak test drive masa tu... tapi nak buat camana. Masa tu anak tgh tido atas riba!





Audi TT - So very masculine! But hardly see one on the road...




BMW Z4 - Nice to look at... but somehow I still prefer the 330ci









Landrover Freelander - Looks cool especially driven by lady drivers...

Last but not least. I think, it's the cheapest if you were to compare with the above cars. But the performance... 240 bhp, 2 litre turbo, 0-100 kph in 6.5 secs... that's the Mitsubishi Airtrek Turbo! (Tak dpt beli yg lain... yg ni pun cukup ler...)
P/S: Ini la kereta2 yg saya 'abadikan' dlm MK! Well... I'm full of imagination, anyway...

9 say you... say me:

jogi said...

Bila baca MK, sedikit sebyk agak mempengaruhi saya. Bukan penulis aje yg terbyg2 Fariq ada dlm Airtrek, atau Zahar dlm Landrover Freelander tu... tapi saya pun sama.

Bila nampak Landrover merah, mulalah kutuk klu driver bwk dgn cara terkemut2 mengalahkan siput. Tapi klu bwk laju, automatik igt... ha, ni mesti zahar... haha...

Macam tu jugalah halnya dengan Airtrek.

Kalau nak tahu, sbnrnya sy ni peminat Airtrek. Terpikat sejak kali pertama bertentang mata. Anyway, bl dah diabadikan dlm MK... sy hya perlu ucapkan Go Airtrek! Go!

P-S: Kalau Kak Hezzy beli, boleh saya tumpang sekaki. (Tak dapat beli, dapat tumpang sekaki pun, jadilah...) ;)

Hezzy Azra said...

Laa... ye ke? Sungguh tak ku sangka awak terbayang2 Fariq dlm Airtrek dan Zaha dlm Freelandernya! Haha... ni mesti sbb dah berjangkit 'kegilaan' penulisnya! Go Airtrek...go! Hehe

P/S: Eh, mana bleh tumpang sekaki... kalau nak tumpang kena dua2 kaki! Haha.. Airtrek kan laju, tercicir pulak kang!

jogi said...

Haha... betul tu. Kena tumpang dua2 kaki. Kalau tercicir, gerenti xblh nak kejar. ;)

eses6456 said...

Wow!...didn't realize such a big collection of cars in one story...kalau dijadikan drama tv bankrap poducer...Hezzy if you work hard and stay focussed in what you're doing I believe your dream will turn into reality right before your eyes...Cayenne, BM 530i? they are not impossible...meanwhile kena tahan le dgn kritik2 separuh masak tu...hehehe...

Hezzy Azra said...

Jogi,
Klau tercicir Airtrek, kita tumpang Mr. A*** je la, ek? Dah parking sebelah2 tu... hahahaha

Eses6456,
Camana tak byk, Taj punya keta pun dah 4 biji! Dan producer pun mmg akan bankrupt... hahaha
Well, I'm not so much into Beamer...tapi klau Porsche dan keta merah yg kat tepi tu (the latest Audi A4)... mmg mjadi impian!
Kritikan separuh masak? hehe...tak kisah la tu...

tiniali said...

masa I surf website alaf21, I terjumpa buku you dalam senarai top 10.... your name rings a bell... i recognise that name coz its unique....I cuba nak ingat mana i pernah terjumpa dengan nama you ni...so i look up lagi dan hasilnya i jumpa blog you ni... bila i tengok gambar you masa di sekolah tu, barulah i tahu kenapa nama you familiar sangat dalam kotak minda i ni... you are a CBNers, just like me... kita sama batch, tapi i rasa you tak kenal i...

p/s tahniah dengan penghasilan novel tu.... nanti i nak cari kat bookstore

Hezzy Azra said...

tiniali,
oh ye ke? CBNers jugak... same batch... sure kenal punya! klau tak ingat nama pun, rupa2 CBNers tu boleh cam le... hehe

P/S: thanx for visiting and for the wish...

Abang Long said...

Salam hormat.

Emel jemputan telah dikirimkan, program lawatan oleh Kelab Peminat Novel ALAF 21.

Harap dapat meluangkan masa.

TERIMA KASIH

Hezzy Azra said...

Salam Abg Long,
InsyaALLAH... kalau tak ada apa2 hal berbangkit, saya akan cuba luangkan masa.
Btw, thanx 4 the invitation

 
Copyright (c) 2010 when Hezzy Azra writes.... Design by WPThemes Expert

Themes By Buy My Themes And Web Hosting Reviews.