Followers

Thursday, April 10, 2008

Di PWTC ~ 5 & 6 April

Sabtu 5 April – Pertama kali saya berdepan dengan para pembaca yg sudi membeli dan membaca MK sempena berlangsungnya Pesta Buku. Berbanyak terima kasih saya ucapkan kepada mereka yang menghulurkan MK untuk saya coretkan sepatah dua kata dan turunkan tandatangan. Walau pun saya masih kekok… (sehingga puas diketawakan oleh Rose Harissa kerana terkial-kial bukak plastik pembalut buku tu!) tetapi ianya satu pengalaman yg manis. Tak pe, Rose… practise makes perfect. Ada beberapa hari lagi aku boleh practise! Haha

Kepada yg akan membaca MK (termasuk beberapa rakan lama yg melintasi booth Alaf dan tetiba terkejut tengok saya tulis novel!) saya harap anda enjoy membaca setiap halaman. Spt yg sering saya katakan… ‘membaca MK utk enjoy jalan ceritanya, because MK is mainly not a sad story yg akan membuatkan anda meraung bila membacanya!’
Kepada yg sudah selamat khatam MK… jutaan terima kasih di atas komen yg diberikan. Buat Nacha, K.nOOr and the gang (I hope I spelt it correctly!) yg kata mereka berguling-guling kerana seronok membaca MK… well, saya lebih-lebih lagi berguling kerana seronok dengan feed back tersebut!
Pada hari tu turut ada Aisya Sofea, Anis Ayuni, Ramlee Awang Murshid, Richie Rachman, Emma Maizura, Qaira Qashida. Tetapi saya cuma sempat bergambar bersama K.Meen, Rose, K.Lina. Di belakang; Bikash dan Aleya
Ahad 6 April – Hari kedua saya diapit oleh Lynn Dayana dan Aleya Aneesa. Di hujung sana, Ramlee Awang Murshid dan Kak Aisya sibuk dikerumuni peminat. Di hujung sini, kami gelak... kunyah kacang... gelak dan berterusan gelak. Itulah antara aktiviti sampingan saya, Lynn dan Aleya selain drp sibuk menyain autograph (maksud saya, diorg la yg lebih sibuk menyain berbanding dgn saya yg lebih byk mengunyah kacang! Hehe) Dan pertama kali bertemu Rinn yg pernah review MK di dalam blognya. Sorry la ye, hari tu ter’blur’ skit… didn’t know who I was supposed to sign the book for! Hehe

Gambar saya dgn junior sewaktu di CBN. Sesudah 16 thn tak berjumpa, di PWTC kami bertemu semula. Thanx for the support, Imel…
InsyaALLAH, pada hari terakhir pesta buku Ahad 13hb ni… saya akan berada di sana sekali lagi. Sudi-sudikanlah menjengah booth Alaf jika anda tidak berkesempatan untuk berkunjung pada minggu lepas.

12 say you... say me:

Rinn said...

haa ingat lagi hezzy tanya "dia ni dah baca ke buku ni?" mentang2 la saya ni asyik usung buku org mintak writer tolong sign. huhu.. thanks sudi sign :) Pasni kalau pi macam segan pulak nak singgah booth alaf, haha.. asyik muka ni jer kalau weekend. tapi nak ler jumpa kak lily H.

CBN? err kenal tak Umi Salmiah Ismail ker, errmm Sarina Ramli ker?

hehe mcm la CBN tu kecik.

sure fine whatever
Rinn

Hezzy Azra... said...

Rinn,
Itu soalan standard saya kpd semua yg hulurkan MK...(hehe... nak cover line lagi tu!) Jgn la sampai segan nak dtg ke booth Alaf lagi...relaks arr!

Umi Salmah Ismail & Sarina Ramli tu member ke? Batch mana? Sbb bila usia dh bertambah ni... saya kekadang mengalami memory lapse skit... hehe. Ada CBNers yg saya ingat nama tapi tak ingat muka. Kekadang dh tgk muka tapi tak ingat nama. Ada masa tu, kes hampeh... nama dan muka, dua2 saya tak ingat!

Rinn said...

Umi Salmiah tu budak CBN i think junior 1 tahun dari u rasanya. Sarina Ramli tu budak kulim.. tak der kena mengena dgn CBN.

diamond baby said...

babe, so you had a grand time being the 'artist' ye?..hehe...glad you did. A toast to you to many years of such appearances!

Hezzy Azra... said...

Rinn,
Tak perasan la yg mana satu Umi Salmiah tu... dan Sarina Ramli? Err... dia kenal saya ke?

DB,
Ala2 'artsist' gitu! Haha... perasan! Aku baru satu novel la... apa la sgt 'grand time' nye...

Many years of such appearances? Aduhai... mampu ke aku tulis novel tiap2 tahun? Btw, thanx 4 the toast...

Rinn said...

alamak! jgn pening.. hehe.. abaikan saja soalan saya tu..

Rose Harissa (NORA) said...

hahahaha... hezzy! ko mmg blur la kekadang... pesal ko x bitau aku yg tolong koyakkan plastik buku ko? apalaa... senior koyakkan plastik buku junior... hak hak hak
x bes aaa... kita x bertugas sama hari ... sari je x cukup nk gosip2 inul ngan ko...
(errr... ayat gosip inul tu aku pinjam term Damya si budak kecik)

weh Rinn... Sarina Ramli tu bukan ko ker? apo laaa... tumbuk kang! hahaha

Hezzy Azra... said...

Rinn,
Saya tak bleh abaikan soklan tu...dan tepat jam 8.50pm tadi, saya dpt jawapannye. Sarina Ramli tu awak,eh?? (ni sebelum Rose punya statement!)

Ya Rabbi... apa la aku ni blur sgt kekadang??

Hezzy Azra... said...

Rose,
Hahahaha....nnt aku edit entry aku! "Seorg senior writer telah mencemar duli utk mengoyakkan plastik pembalut seorg junior writer yg masih canggung dan terkial-kial!" Ok tak statement? Hahaha

Tu la pasal...tak sampai sehari pun hari tu, bbrp jam jer... mana cukup, kan? Err...klau gosip Inul tu camana, ek? Nak kena tengok Damya si budak kecik yg lebih senior demonstrate dulu la...hehe

Rinn said...

sebenarnya nak tanya umi salmiah tu.. yang SR tu nak tambah bagi soklan nampak panjang. :D

Hezzy Azra... said...

rinn,
soklan nampak panjang? mcm nak jwb dlm exam jer! so, hang ni saje nak bagi soklan panjang2 nak bagi aku confuse kar? hehe

Rinn said...

manada saja gurau2.. tapi umi salmiah ismail tu memang wujud tau.

 
Copyright (c) 2010 when Hezzy Azra writes.... Design by WPThemes Expert

Themes By Buy My Themes And Web Hosting Reviews.