Wednesday, June 18, 2008

Holidaying...

The meaning of 'holidaying' for me is just staying at home... sit back and relax! The idea of pack and unpack the luggage seems 'too tiring' for me. Saya mmg bukan seorg yg kaki melancong... and I'm not an adventurous person too. Dan saya mmg kagum dengan mereka yg hobinya melancong atau bermakan angin. Antara contoh terdekat, Along saya. Ada saje agendanya tiap hujung minggu. Tup-tup dengar pegi Trengganu, ke Kuantan, ke Genting atau paling tidak, balik ke kampung abang ipar saya di Jelebu. Bila saya tanya, ada apa pegi jalan-jalan sana? Jawapan dia "Tak de apa-apa. Saje jalan-jalan.Boring duduk rumah!" Saya sering amazed dgn kerajinan dia untuk berjalan-jalan mengelak rasa 'boring' duduk di rumah!




Kalau pergi holiday mana-mana pun... saya lebih suka dan rela duduk di hotel dan tido! Kalau tak pun, dengan bertemankan novel atau lap top... saya akan terus memerap di dalam bilik tanpa keinginan utk menjenguk dunia luar! I'm such a boring person, I know that! But I'm also aware, it is so selfish of me to behave like that... it will effect the mood of everybody around me. Terutama bila AHA dah pandai melahirkan pendapatnya pada saya. Cuti sekolah baru-baru ni, dia tanya "Kita tak pergi mana-mana ke?" Kesian dan rasa bersalah pulak saya dengar, lebih-lebih lagi bila SEMUA sepupunya (baik sepupu sebelah mama atau papa dia) pergi melancong... ke Pantai Timur, ke Utara, ke Gold Coast, and even to Egypt. Dan saya? Tak langsung memohon cuti merancang untuk bawa dia ke mana-mana sempena cuti sekolah! Teruk kan saya ni?




So, I try to make it up to her.



And here we are... at Avillion Admiral Cove, Port Dickson. Alahai... Port Dickson lagi! Itu pun sebab husband saya mengikuti kursus di sini selama tiga hari... dan saya pun tumpang sekaki. Yeah true, I'm being a cheap-skate... as usual! But I have a strong reason this time... subsidi petrol dah tak ada, so saya pun cari la alternative... iaitu, percutian yg subsidi! Saya memang teruk!



Pemandangan dari balcony tingkat 5




Gambar atas: AHA berposing dgn sea lion.

Gambar bawah: Saya dan AHA sebelum check out.

8 comments:

dhiya zafira said...

hahahahha...

kalau aku jadi AHA aku ngamuk pasai mama malas nak bawak jalan2...heheheheh

Hezzy Azra... said...

dhiya,
tak baik ngamuk-ngamuk, mama bukan malas, cuma nak menjimatkan ongkos! bercuti bila time ada subsidi! hahaha

diamond baby said...

jom ikut aku pergi langkawi during the deepavali weekend in october? Tempat tinggal on me!

p/s im off to sabah/sarawak next week! Nak kirim?

Hezzy Azra... said...

db,
Langkawi? BNM punya tempat tinggal ke? hmm... ok jugak, cuma belanja air fare ticket je! nnt aku bincang dgn AA. subsidi lagi! hahaha

P/S: Keje ke holiday pegi East M'sia tu? Klau nak kirim apa2, I'll sms u...thnx babe!

diamond baby said...

yelah, kat mana lagi.

east M'sia -holiday!

lilysuriani said...

Uwaa! kesian AHA, dahlah x de kawan lain, mama malas pulak...

aku suka g jln2 tp kan ongkos selalu x de dan membantutkan niat...hehehe nk mintak subsidi jgk,blh x?

er x sia-sia hang kerja bhgn akaun kan? huahaha jgn mrh!

Hezzy Azra... said...

db,
Waahh... camana bleh dpt tempt kat Langkawi during peak time macam gitu? kau potong que ke aper? hehe

Ni pegi holiday East M'sia ada kaitan dgn anniversary ke :)

Last aku pegi Sabah, masa mengandungkan AHA... itu pun sbb AA ada keja kat sana!

Hezzy Azra... said...

lilysuriani,
hahahaha... ramai betul yg melahirkn simpati terhadap AHA gara-gara mamanya.

nak subsidi jugak? nnt kita fikirkan caranye...hehe

sbb aku keje bhg akaun la, maka jadinya aku ni terlalu kalkulatif... every single cent counts...

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...