Thursday, June 05, 2008

AHA ~ The Pet Lover




























Sejak dari kecil lagi, AHA suka betul dgn binatang peliharaan dan spesis2 yg seumpama itu.

She was not even two years old when we took her to Rabbit's Farm at Colmar Tropicale for the first time. Tapi elok jer dia main dgn arnab2 tu semua.


Melihatkan kepada kecenderungan itu, dia pernah dibawa ke Petting Zoo di Sunway, A'Famosa Safari tengok Animal Show, Zoo Negara, Ostrich Farm, Buttterfly Park. And even, kandang kambing ketika berlangsungnya Ekspo Penternak dan Peladang di Batu Buruk, Kuala Trengganu. Selamba aje dia peluk anak kambing tu dan cakap "Kita bawak balik anak kambing ni boleh tak mama? I like it so much!" Sedangkan mama dia dah geli geleman tengok anak kambing yang bertompok-tompok tu!


Setakat kucing dan kura-kura dah tak jadi masalah untuk dia. Kura-kura dia yang diberi nama Sonia dan Sania... diletakkan aje atas tapak tangan dengan dialog "Ala cayang busyuk2... mama marah awak, eh?" (Tetiba aje, saya jadi mama kura-kura!) Perli saya lah tu, sbb saya selalu complaint kata Sonia dan Sania tu busuk!



Dia sibuk nak bela hamster, tapi saya tak bagi. Another creature which I'm not fond of! But she's a real negotiator... entah macam mana dia 'berunding' dgn papa dia... at the end, she got herself a rabbit recently! Bantahan saya tidak diambil kira... majority wins! Tengok la gambar yg atas sekali tu, dia dan bunny kesayangan. Setiap kali balik sekolah, itu yg diterpa dulu... "You missed me, Bunny?" Tergelak jugak bila dengar dia cakap macam tu... tapi bunny tu memang excited bila nampak dia. Terlompat2 dlm cage setiap kali AHA sampai rumah. Dengan saya, tak pulak... walaupun saya yang bagi bunny tu makan! Bunny tu memang kenal siapa 'tuan'nye yg sebenar kot!


But no doubt about it... she's very affectionate with pets!

4 comments:

diamond baby said...

samalah kita babe. penat je badan membuang bahan toksik si arnab plus bagi makan tapi balik2 kita dicakarnya...hehe

babe, the sunway petting zoo tu best ke? worth to go?

Hezzy Azra... said...

db,
hehe... nasib baik aku dept F&B jer, papa dia dept cleaning & maintenance... tapi itu pun kena cakar jugak!

sunway petting zoo tu so-so la. nak kata best sgt, tak jugak. but since we got the tickets for free... kira worth it la! hehe

diamond baby said...

otherwise mahal ke? Byk binatang yg boleh diraba tak?

Hezzy Azra... said...

db,
mahal ke tak? laa... tak hingat la pulak ticket price nye, it was 3 yrs ago! byk jugak la binatang yg kau nak raba... as long as you are not the type tat can get 'geli-geleman' easily! hehe

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...