Followers

Monday, July 20, 2009

MU at Bukit Jalil!!

Tercapai jugak cita-cita saya nak tengok MU bermain. Tak dapat tengok MU di Old Trafford... tengok kat Bukit Jalil pun kira okey jugaklah.

Ini gambaran pada petang Jumaat 17 Julai. AHA dalam jersi merah di pintu masuk stadium semasa mengikut husband saya menonton training session team MU dan M’sia. Masa ni, saya tak ikut sekali sebab kerja.
(Ini yg saya tak puas hati nih! Berkobar-kobar semangat nak beli camera baru lagi canggih!! Nampak Rooney sayup2 aje dlm gambar ni!)





Ini gambaran 18 Julai. Warming up before kick-off time.
Lautan manusia yang berjersi merah! Dan saya salah seorang daripadanya! Haha. Tapi saya tak pakai jersi MU yg berwarna merah pun... cuma mufler MU aje.
Kali ni AHA tak ikut, sebab papa dan mama dia nak dating di Stadium Negara! Hehe. Tapi dia siap pesan kat saya masa kami drop dia kat rumah kakak saya... "Enjoy yourself, mama! Panas kat situ, tau!" Waaahh... anak dara saya cukup understanding & prihatin! She was right... gambar ini membuktikan betapa panasnya masa tu... muka macam dilumur minyak!
Approximately 80,000 people agaknya... ramai gila! Perancangan kami bagus... we left our car at Station Bandar Tun Razak, and took the LRT to Bukit Jalil. Walaupun dlm LRT sesak dan padat... tapi setakat 2 stops sebelum Bukit Jalil...kira okey jugaklah. Masih boleh bernafas... hehe.
How was it? It was an entertaining game. Enjoyed watching it. Walaupun team Malaysia kalah 3-2, tapi mereka memberi saingan yang hebat. Tabik kepada Amri Yahaya yg menjaringkan gol pertama menewaskan favorite goalie saya; Edwin Van de Sar. Dan kesilapan Foster pada separuh masa kedua, memberi peluang kpd Amri untuk score satu lagi gol. Well done!
Dan malam ni 8.45, MU bertemu Malaysia buat kali kedua. Saya surrender... dah malas nak pergi. But my husband, being the MU die hard fan, masih bersemangat untuk pergi. Kali ni dia pergi dengan office mate & adik dia. Nasib baiklah MU dtg sekejap aje... kalau seminggu kat sini, seminggu jugaklah husband saya akan berulang-alik ke Bukit Jalil tu!

8 say you... say me:

hamidah said...

Husband n anak kak midpun siap g tgok skali tau hezzy..sanggup nih turun dr jb..pastu sanggup plak beli tshirt harga ratus2 smata2 minat MU..sib baik 2nd match weekday!

Hezzy Azra... said...

Kak Mid... hubby & anak turun dari JB? Akak tak ikut lak? Bleh jln2 kat sini :)

Tapi gitulah kalau dah minat sgt,kan? Mujur husband saya tak gila sgt kumpul jersey... dia cuma beli cap MU aje. Tapi duit beli tiket pun dah habis beratus-ratus!

hamidah said...

turun gak skali..tapi kena jaga baby so stay kat hotel jek tp pgl member lama dtg sembang..so terubat gak hati hehehe

Hezzy Azra... said...

Kak Mid... kira okeylah tu, ada teman bersembang...lepak2 kat hotel... drp duduk berpanas dan berlengas di stadium yang berasak-asak dengn orang ramai! Hehe

(,")..hana..(",) said...

hey sis...nice pics yea...=)
jeles neh..huhuhu...
tgk live kt umah jer...meriah btol la stadium tu...semua merah...

Hezzy Azra... said...

salam (,")..hana..(",)

thanks! tapi frust jugak camera tak cukup canggih... klau tidak sure akak dah close-up rooney, van der sar & giggs! hehe

tak pyh jeles-jeles, sbb tgk kat umah lagi best drp berasak-asak kat stadium tu dgn bermacam-macam jenis orang! hehe

(,")..hana..(",) said...

ngeh3...tp kn best gak p tgk kt stadium walaupun terpaksa berasak2..barulah ada feel org ckp..
hahahaha....

p/s: MU vs FC Seoul tu x tgk la akak..kuar p tgk harry potter..lpe lak ade game hr tu..huhu..

Hezzy Azra... said...

salam (,")..hana..(",)

kalau nak feel... mmg patut duduk kat stadium tu. meremang bulu roma bila gol... hahaha

p/s: akak pun tgk first half aje MU vs FCS sbb nak kuar dinner. mlm tadi pulak tgk last 20 minutes masa MU belasah China 8-2...

 
Copyright (c) 2010 when Hezzy Azra writes.... Design by WPThemes Expert

Themes By Buy My Themes And Web Hosting Reviews.