Tuesday, March 24, 2009

Just a short break...




Masa kami pergi Bandung… AHA kami tinggalkan dengan mak saya. Masa saya pergi Brunei pun, AHA saya tinggalkan dengan husband saya. Dan saya mmg agak sibuk lately (kesibukan yg saya sendiri pun kadang2 tak tahu hujung pangkalnya!)





Cuma pada penghujung cuti sekolah baru-baru ni, baru kami berpeluang bawa dia pergi bercuti. Itu pun taklah jauh mana… roughly one hour of driving from home to the hotel. Mana lagi?? PD lah!! Senang cerita!! Hehe.

For her, it’s already good enough… dpt tidur hotel dan mandi-manda di swimming pool (selain daripada swimming pool kat rumah). Sebelah malam, makan ikan bakar kat Melaka bersama-sama in-laws saya yg tiba sehari lebih awal di PD. Lepas tu, tengok bola tapi sampai first half aje. MU dibelasah Fulham... stress!!

Walaupun hanya cuti yg cukup singkat, tapi itu sudah memadai. Untuk AHA, dia tak kisah cuti berapa lama. Tapi bagi saya, yeap... sometimes I just need a short break... to be out of KL for a while since I've been working so hard lately! I need to re-charge...(meminjam favourite quote one of my adik!)

Tuesday, March 17, 2009

Friday the 13th...

What a day to meet up with school friends!
(Not trying to be a superstitious here. Cuma teringat cerita seram/hantu dulu-dulu... 'Friday the 13th')
Sesi gathering yg pertama untuk tahun 2009. Bertempat di The Apartments, KLCC... mmg havoc 2nd floor tu kami conquered.

Inilah sebahagian daripada 'hantu-hantu' CBN satu ketika dulu! Hahaha... sorry ladies, just joking! Tetapi 'hantu-hantu' ni semua dah jadi 'orang' sekarang ni! Menceburi semua bidang i.e. Advertising, Education, Telecommunication, Finance, Oil and Gas, etc. So, what have we got here? An investigation officer in IRB, respectable employees of BNM, Legal Manager, Motivator, Lecturer, English teacher, ex-Reporter, Accountant... what else? Not forgetting, Minister of Home Affairs (full housewife tapi kesibukan mereka sama dgn kami yg bekerja. Am I right, Fida, Lisa & Noreen?) So, kalau ada apa-apa masalah, you know where to get the help from! Haha.




Whatever it is, good to see all of you again... CBNers class of 1990. (Dan termasuk seorg ex-Johanian yg tersesat kat situ! Hehe... btw, thanx to Daryl B. yg ambil gambar kami mlm tu!)
Till we meet again in the next gathering...

Tuesday, March 10, 2009

Di Brunei ~ 6-8 Mac 2009

Memang sesuatu yg tak disangka, bila sebulan yg lalu, Ziana (Alaf 21) 'menjemput' saya menyertai barisan penulis otai ALAF utk ke Brunei sempena pesta buku yang berlangsung. Saya cukup terkejut... lebih2 lagi bila fikirkan... siapalah saya ni berbanding dgn Aisya Sofea, Damya Hanna dan Emma Maizura (yg kesemuanya mempunyai byk koleksi novel & berjaya mengumpulkan ramai followers) Apa yg saya ada setakat ni, cuma Melodi Kasih dan Kenangan Terindah saje... dan followers?? Mungkin satu perempat saje daripada jumlah followers mereka!


Apa-apa pun, terima kasih kpd pihak ALAF... kerana memberi peluang utk saya bertemu pembaca novel MK & KT yang berada jauh di Brunei.


Pengalaman tiga hari di Stadium Negara Hasanal Bolkiah, memang best! The crowd was fantastic! Memang saya kagum dgn sebilangan pembaca setia novel Alaf yg sanggup datang dgn berbeg-beg buku minta ditandatangan. Not just that, kalau tertinggal novel kat rumah... mereka sanggup datang semula esok hari semata-mata utk mendapatkan tandatangan penulis! SEMANGAT mereka tu buatkan saya juga turut berSEMANGAT! Dan bila ada di antara mereka yg beri souvenir dan sebagainya, memang saya terharu! Didnt expect to be appreciated in such a way... memandangkan saya masih baru di dalam bidang penulisan ni. Apa-apa pun, jutaan terima kasih saya ucapkan...


Ini antara gambar2 yg sempat dirakamkan.

Hari pertama, Jumaat 6hb Mac
































Hari kedua, Sabtu 7hb Mac
















Hari ketiga, Ahad 8hb Mac




































Pagi Ahad tu, sempat jugaklah jalan-jalan sekejap. Ambil2 gambar...



















Ops sorry... tersesat pulak gambar Audi A4 ni! Hehe... well, I couldn't stop myself from taking this pix... gatal aje tangan ni nak ambil gambar! Masa tu tgh jalan2 kat The Mall. Kebetulan ada Audi Motorshow... dan saya apa lagi, ambil kesempatan utk duduk di driver's seat, snapped a photo and immediately sent MMS to my husband... "I'm inside the new Audi A4!". Dan dia jawab "Bawak la balik M'sia dua biji ke..." Hehehe.... kami mmg sewel kalau pasal kereta!!

Wednesday, March 04, 2009

Warkah Cinta??

Sebagai menjawab soalan-soalan yang diutarakan oleh Abang Long dlm blognya, inilah jawapan sejujurnya (?) daripada saya...



1 - Bila kali pertama menerima WARKAH CINTA?
Warkah cinta dari siapa? Dari yang mana satu?
This question should be narrowed down! Hahaha
Hmmm... warkah cinta yg betul2 cinta... tahun 1993 kot...



2 - Dalam WARKAH CINTA ada lirik lagu atau puisi atau pantun atau syair atau sajak ?
Tak pernah sekali pun diselitkan lirik lagu, puisi, pantun, syair atau sajak. Style kami, bagi surat yang disertakan dengan casette atau CD lagu-lagu cinta!! (That explains why, we have a LOT of love songs compilation in casettes & CDs)



3 - Dalam sampul WARKAH CINTA, ada ditabur bedak atau haruman?
Bukan bedak, tapi kadang2 kita spray perfume/cologne... latest fragrance used at that time! Hehe



4 - Masih disimpan semua WARKAH CINTA ?
Yang tidak releven sudah habis dibakar/dimansuhkan. Yg masih releven... err... cant remember where I put it. Hmm... must be somewhere inside my mother's old cupboard!


5 - Ada disertakan gambar?
Penghantaran gambar merupakan sesuatu yang wajib... hahaha! Memandangkan kami jauh beribu batu, gambar terbaru akan dihantar selang dua bulan!


6 - Masih disimpan WARKAH CINTA itu di dalam sampul asalnya?
Ya kot!


7 - Pernah dibaca selepas itu? Atau disimpan buat kenangan dan sebagai harta?
Kalau terjumpa, mestilah baca. Akan disimpan buat kenangan... sebagai harta dan bukti kami pernah bercinta! Hehe


8 - Tarikh WARKAH CINTA pertama yang diterima?
February 1993... think so! Gosh... couldnt remember the exact date! Age is catching up I supposed!


9 - Adakah sesiapa yang tahu tentang WARKAH CINTA anda ? Umpamanya anak atau saudara ?
Semua orang tahu tapi semua orang tak heran nak baca! Haha


10-Pendapat ANDA. Mana lebih mendebarkan ... antara Surat @ WARKAH CINTA atau emel atau sms?
Bergantung kepada keadaan dan zaman. Kalau zaman saya dulu, sudah semestinya warkah cinta sebab email atau sms belum lagi popular. Kalau saya membesar zaman sekarang dan sedang hangat bercinta... pasti email dan sms yg lebih mendebarkan.

Monday, March 02, 2009

Jumpa di sana!!

InsyaALLAH, saya akan menjejakkan kaki di Brunei Darul Salam bermula hari Jumaat 6hb March 2009 hingga Ahad 8hb March 2009.



Jumpa di sana!!



Nota kaki: Saya tgh ngantuk sebenarnya ni... gara-gara tengok penalty kick MU kalahkan Tottenham Hotspur untuk menjuarai Carling Cup awal pagi tadi!






The second title for this season!!

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...