Wednesday, September 07, 2011

TST... my 4th baby

T.S.T.... tentatively... itulah tajuk manuskrip saya yg ke4. Mungkin akan ditukarkan... dan mungkin juga tidak. As it is now... saya kekalkan tajuknya sebagai TST. Apa itu TST?? *Tak Suka Takpe*....:D

Tepat jam 8.30 pagi, hari Sabtu 3 September bersamaan 5 Syawal... saya telah berjaya meletakkan titik noktah untuknya!! Dan tengah hari tadi, saya telah berjaya menghantarnya ke tangan editor. Alhamdulillah...



Well... I was supposed to finished it by end of Ramadhan. Tapi biasa la saya ni... ada masanya kureng disiplin diri... i.e penat la, malas la, tak de mood la, tak ada idea la, tak ada feel la!! Hu hu. Sudahnya, dah masuk 5 Syawal baru siap. Itu pun setelah saya hadkan waktu beraya saya setakat 3 hari yg pertama saje. Kalau ikut hati nak beraya lagi... tapi mengenangkan yg saya dah overdue... let just finish it off once and for all. Lepas tu, kalau nak beraya lagi... boleh la sambung... ;)


Lega sesangat!! Lepas ni boleh fikirkan tentang manuskrip seterusnya... the 5th!! Idea sudah mula berlegar-legar di fikiran... cuma menunggu masa untuk merangka dan menulisnya. Tapi biasa la saya ni... (again).... still can't get over the characters in the 4th novel i.e Ian, Jo & Raif. Selagi saya masih terkenang-kenangkan dialog mereka bertiga... rasanya sukar nak mencipta dialog utk novel seterusnya. This is what normally happened to writer like me who is so into the characters... perhaps same goes to other writer!

Bila dah habis TST ni... saya pandang laptop tu mcm rasa sepi dan kosong pulak! Seperti saya pandang ruang parking yg luas tapi sunyi dan sepi...(mungkin sbb ramai org masih bercuti raya agaknya...:D) As if I'm missing something lately... hmmm...

14 comments:

Wild Cherry said...

Tajuk dia best r kak... macam ni ek rupe manuskrip... memang kene print ke? WC igt just hantar gune emel je kt pnerbit...

RinsyaRyc said...

tahniah kak... Hehe.. ^^

>>Baru tahu gak rupa manuskrip.. hehe ^^

Hezzy Azra... said...

Wild Cherry... Tak Suka Takpe tu bukan tajuk betul, itu tajuk main2 jer...hehe.

Ye dik, itulah rupe manuskrip. Sebenarnya bleh email jer... tapi akak ni old-fashioned...nak print gak (conservative...hehe)

Hezzy Azra... said...

Terima kasih RinsyaRyc!! Akak mmg suka print manuskrip cantik2 dan kemas mcm tu...hehe

wani said...

Yeah, Tahniah Kak Hezzy, novel baru dah siap! Really love all your writings. So many times I've read them, still i was so into the characters! :D Paling best sekarang, CTB.

So, bila nak terbit ni? xsabar nak beli yang ini pulak. =] Kak Hezzy, xde ke preview2 utk novel baru ni? Hehe.

Hezzy Azra... said...

Terima kasih Wani!!

Syukur Alhamdulillah Wani suka karya2 yg akak hasilkan. Dan gembira bila dpt tahu u've been reading it so many times...;) CTB paling best?? Suker...suker!!! :D

Bila nak diterbitkan, tak tahu lagi krn semuanya bergantung kpd pihak Alaf. Lagipun, baru aje hantar utk editing... pjg lagi prosesnya, dik!

InsyaAllah... akak akan masukkan sneak preview from time to time dlm blog ni bila editor dah menilainya nanti.

Thanks for ur support Wani!!

Liyana Zahim said...

All da best kak hezzy! Sy masih terkial2 nih.. Ish ish.. Hehehe~

Hezzy Azra... said...

Thanks Liyana... all the best to u too! Cepat siapkan (peringatan utk diri sndiri gak...hehe)

Kiki Kiari HMS said...

Salam kak Hezzy, Kiki ne... baru create new blog. :D

Can't wait for your new novel!! :D

Hezzy Azra... said...

Salam Aidilfitri Kiki,

I cant wait for it too!! Hehehe.

New blog? I'll check it out...

Kiki Kiari said...

Alahai. Ki baru delete lagi. huhu. Susah la banyak sgt google account. Ki create semula blog lama aje la. huhu.

mcm tu ke rupanya menuscript?? Nice... ki ingat pakai softcopy aje. hehe.

Hezzy Azra... said...

Ki... softcopy pun ada. Hardcopy ni sbb I kan old fashioned skit... suka simpan kertas tebal2 mcm ni...hehe.

Azhan said...

Tahniah... menulis novel dan memberi noktah terhadap tulisan kesannya sama hebat seperti membiarkan seseorang yang amat kita kenali meninggalkan rumah kita atau kita pergi meninggalkan dia. Memang sedih. tahniah...

Hezzy Azra... said...

Terima kasih Azhan!

Lama tak dgr berita... ada novel terbaru ke?

Ye... setiap kali menoktahkan manuskrip, kita akan rasa kehilangan... sepi dan sedih. Pelik tapi benar...;)

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...