Tuesday, January 17, 2012

Our 10 + 12 years together...

This entry supposedly being posted last 2 days (15 Jan). Baru la releven tarikh dan ceritanya. :P Tapi dek kerana sibuk yg entah apa2 kat rumah tu, nak bukak blog sendiri pun tak sempat.

Apa relevennya 15 Jan tu? Owh... it's my wedding anniversary, actually! Opss silap...our wedding anniversary (bila ckp 'my' nnt, hubby tanya pulak... "anniversary you dgn siapa??" hihihi...)

So... here we are... 12 years of being husband and wife (but before that; 3 years of being friends and 7 years of being a couple) Fuh... lamanya!!! Rasa macam tak percaya pun ada jugak!! :D

Kalau ada yg bertanya, petua kami menjaga hubungan ini... sejujurnya saya tak tahu nak bagi nasihat. Apa yg saya boleh kongsikan, we just follow the flow... with our own way.

Kami bukan couple yg lovey-dovey... ala2 jiwang karats gitu yg panggil each other 'yang, darling, etc' dpn org lain...hehe. Ataupun menonjolkan 'keromantikan' di khalayak ramai. Seriously, saya kagum dgn couple yg berjaya mengekalkan keromantikan sebegitu secara terbuka di depan orang. Sedangkan kami ni, lebih selesa untuk keep low profile...

Kami tidak sempurna (each one of us have flaws and we knew that a long time ago). Kami tidak kaya harta. Kami juga tidak mewah berbelanja untuk menzahirkan rasa cinta (ada pasangan yg sikit2 bagi hadiah. Hadiah mahal2 pulak tuh!! hu hu) Tapi kami cuba bersederhana dalam semua perkara. Dalam kesederhanaan ini, kami berusaha untuk mengimbangi ketidaksempurnaan itu agar kami boleh jadi satu pasangan yg sempurna.

Kami punya pemikiran yang ada kalanya bercanggah (sebab tu kadang-kadang seorang ke hulu, seorang ke hilir...hehe). Sehingga ramai yg pelik bila tengok kami boleh drive different car when going to the same destination. But that is normal to us. Coz the most important thing is, we try to respect each other's priority and privacy...:D

Wahrever it is... he is still THE MAN who has been with me all these years... as a partner, a lover and a father (to AHA). He's the man that hold my hand, walk with me across the sand and even when I strike down my anger... there he stands!!

On a serious note:
Bersyukur dgn limpah kurniaNYA... that we are still together as a soul mate. Bersyukur dgn rezekiNYA... kerana memberi saya kesempatan untuk jadi isteri dia. Moga jodoh kami dipelihara olehNYA hingga ke hujung usia... Amin.

You,
turned me inside out and you showed me.
what life was about.
Only you, the only one that stole my heart away.
I wanna do all I can, just to show you.
Make you understand.
Only you, the only one that stole my heart away
~ THE ONLY ONE by LIONEL RICHIE

No comments:

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...