Monday, July 02, 2012

Champion of Euro 2012

Berakhirnya Euro 2012...

As I predicted... Spain masuk final Euro 2012 (tapi saya predict hari tu Spain bertemu Germany di perlawanan akhir spt tahun 2008 dan kemudian Germany akan all out utk menebus kekalahan mereka di tangan Spain 4 thn lepas)
Sudahnya, Spain bertemu dgn Itali dan kemenangan berpihak kpd pasukan La Roja!!! Kemenangan besar... 4-0 tuh!! Walaupun byk jaringan, tapi perlawanan final kali ni agak hambar... tak de fight, tak cukup thrill, takde drama, kureng suspen (suspen lagi masa tgk Man City lawan dgn QPR utk merebut juara BPL...:P) Itali pun main macam lemau aje smlm...tak nampak bersemangat nak fight langsung!!
Apa2 pun, saya tak salahkan Buffon krn melepaskan 4 gol... itu semua sbb defender Itali yg hancus...:P
And I think, I'm beginning to favour Spainish team more than the Germans after this...:) Salah satu sebabnya, suka tgk the players passing bola... cepat dan tepat ;)


The happy faces of Iker Casillas, Iniesta, Silva, Pique, Xavi, Xabi. This team won all the major tornament for the last 4 years... Euro 2008, World Cup 2010 and now Euro 2012. Hebat!!!

p/s: Bila stay up tgk bola...tak pulak mengantuk. Tapi bila stay up utk menulis manuskrip... mak aaiii... tak terangkat biji mata!!!
Cobaannnnnn......;)

No comments:

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...