Wednesday, August 12, 2015

Apa kata mereka ttg DAJ??

Sudahkah anda memiliki DIA ANAK JENERAL?? 

Kalau ada yg waswas nak beli DAJ tu.. sbb tak sure best ke tak, DAJ ni ceritanya 'keras' ke 'lembut', menepati citarasa atau tidak... saya sarankan anda baca beberapa komen yg saya terima ni.

Bukan nak membangga diri, saya tahu karya saya masih tidak sehebat mana. Karya saya masih ada lompongnya sana sini. Masih ada kekosongan yg perlu diisi...bukannya karya yg penuh pengisian spt karya org lain. Atau sebuah karya yg sweet2 i.e sayang-sayang atau I-LOVE-YOU and YOU-LOVE-ME (DAJ lain 'kemanisannya' berbanding dgn SACK! hehe)

Cuma, apa yg saya ingin kongsikan di sini...feedback drp mereka yg tersentuh hati dgn karya kecil saya ini. Ada yg beremosi, ada yg bernostalgik... jadi bacalah dgn mata hati...
  

Cerita yg bagus . Tahniah utk hezzy .

Dah habis baca cerita menarik kisah kasih sayang keluarga. Ok x ada tension2 smooth je.... cuma geram sikit kat nukman sbb tamak dan nak mempergunakan syirin utk dpt lesen kawin lagi satu.
Akak suka cite mcm ni... menarik x perlu konflik2 yg besar. Hero yg cool dan low profile. .. bukan anak dato or tan sri...Sesuai dgn taste akak ...x ada konflik berat2 org jahat dendam pengoda
Terkedu jap bila part merisik, dia org kena nikah tu. Tabik kat Zakhif tu..sbb sabar aje ngan kerenah pak mertua.

Sedih ckit bila Zakhif dpt jumpa ngan keluarga arwah mak & ayah dia.

Apa2 pun citer mmg best.
Carta TERHANGAT DI PASARAN dlm SINAR HARIAN edisi 19 Ogos 2014. 
DAJ menduduki tangga ketiga selepas seminggu keluar kilang!!
Alhamdulillah... 


Carta TERHANGAT DI PASARAN dlm SINAR HARIAN edisi 9 Ogos 2015. 
DAJ di anak tangga PERTAMA...
YA ALLAH...syukur Alhamdulillah.
Rasa nak lompat bintang!!!
Dah lama novel saya tak dpt no 1 dlm carta nih...tu pasal excited terlebih!! 


Terima kasih kpd yg yg sudi baca DAJ. Terima kasih kpd yg sudi bagi feedback (Kak Noor & Rozi) Dan terima kasih krn anda sudah meletakkan DAJ dlm carta TERHANGAT DI PASARAN!!


4 comments:

notie said...

wah hezzy tahniah akak ucapkan. Mesti senyum sokmo setiap hari. Apa pun chaiyok chaiyok

Hezzy Azra... said...

Tq...tq...Kak Notie. Alhamdulillah...lega bila karya diterima pembaca. Masuk senarai carta tu kira bonus utk saya...:)

kaknOOr said...

Tahniah Hezzy.....DAJ memang best ada kelebihan tersendiri sbb tu duduk carta teratas.
InshaAllah novel hezzy memang tidak pernah menghampakan citarasa akak.
Teruskan menulis. Mcam akak beritahu dulu... setiap novel2 hezzy ada kelebihan tersendiri.

Hezzy Azra... said...

Terima kasih Kak Noor...alhamdulillah setiap karya saya memenuhi citarasa akak (w/pun mungkin ada hiccup sana sini)
In sya Allah saya akan terus menulis selagi ada yg sudi membacanya. W/pun saya akui, tak mudah utk menulis karya yg ada keistimewaan tersendiri.
Thanks for supporting me...

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...