Thursday, December 20, 2007

Tagged By Diamond Baby...

Sempena cuti hari raya ni... saya pun cubalah menjawab soalan2 yg sudah di'Tagged'kan!

1. Name one person who made you laugh last night.
My doughter… she was asking me “Mama, kenapa pelanggan kita tak sampai lagi?” She was actually referring to rombongan org surau yg akan dtg takbir ke rumah mak saya bila kitorg dah siapkan kek, mee goreng, kuah kacang dan nasi impit di ruang tamu. Salah concept anak saya ni...
2. What were you doing at 0800?
Standing in front of my wardrobe, thinking of wat to wear today and finally realized that I had no choice. Semua baju kurung sudah diexport ke rumah baru… yg tinggal hanya office attire, jeans dan sehelai jubah Mekah.
3. What were you doing 30 minutes ago?
Said ‘bye’ to my husband… sbb dia nak balik ke rumah menghabiskan kerja2 mengecat (hari raya pun terpaksa cat rumah… kesian dia!) dan saya masih nak duduk beraya di rumah mak saya… bestnye!
4. What happened to you in 2006?
Saya mula membaca novel2 melayu setelah hampir 15 tahun ‘melupakannya’ dan mula menulis manuscript sendiri.
5. What was the last thing you said out loud?
“Jangan gaduh2… main elok2!” kpd anak saya yg sedang bergurau dgn sepupu2nya.
6. How many beverages did you have today?
1 mug of coffee, 1 glass of plain water and 2 glasses of Sunquick
7. What color is your hairbrush?
Hitam dan merah
8. What was the last thing you paid for?
RM 19.58 for 2 bars of Philadelphia Cream Cheese utk buat Cheese Cake atas permintaan suami saya!
9. Where were you last night?
At my mom’s house… baking cheese cake with my new Pensonic stand mixer!
10. What color is your front door?
Beige
11. Where do you keep your change?
Dalam purse atau tempat coins tepi tingkap kereta.
12. What’s the weather like today?
Very sunny… kering la segala bed sheet dan curtain yg saya jemur di luar tu!
13. What’s the best ice-cream flavor?
Everything is delicious/sedap/best for me except strawberry flavor
14. What excites you?
Romantic/sexy love songs (jiwang karat la pulak!) Yg tak jiwang… highly performance (at least 140bhp), sleek and solid sports cars or 4 wheel drive!
15. Do you want to cut your hair?
Saya mmg teringin nak berambut pendek tapi husband kata rupa saya nnt mcm budak tkt 4! (Eleh… dia tu bukan apa, he doesn’t want to be seen as a man who married an underage girl! Haha)
16. Are you over the age of 25?
Hmmm….. dah 9 thn pun melepasi umur tu!
17. Do you talk a lot?
Yes I do… with my husband, my family, my close friends, my office colleague. Tapi dgn org yg saya baru kenal atau tak biasa lagi, saya tergolong dlm kelompok yg sgt pendiam sehingga menjurus kpd kategori sombong!
18. Do you watch the O.C.?
OC? Citer aper tu? Channel aper? Ketinggalan zaman betul saya ni! Sebenarnya, saya jarang mengikuti sebarang drama bersiri di tv, telenovela, samarinda atau apa saje yg seangkatan dengannya.
19. Do you know anyone named Steven?
Steven? Ye, ye saya rasa saya kenal, cina yg jual chicken cop kat DU Uptown tu!
20. Do you make up your own words?
Yes I do make up my own words… all the words in the 300 pages of my manuscripts!
21. Are you a jealous person?
Nope… I hardly get jealous! Beruntungnya suami saya… hehe
22. Name a friend whose name starts with the letter ‘A’.
Ahmad Fariq! Is this acceptable?!
23. Name a friend whose name starts with the letter ‘K’.
Ku Ril (If Ahmad Fariq is acceptable, I’m sure this one is ok too… hehe)
24. Who’s the first person on your received call list?
Yang!
25. What does the last text message you received say?
U mana? AHA buat apa? My husband’s standard line every hour… all day long when I’m not in front of him… asking me where I am and what is my daughter doing. Sbb dia tahu, isteri dia selalu on the run dan anak dia yg terlalu byk aktiviti sampingan! Jgn tak tahu anak saya… dia boleh call kitorg kat office beritahu dia nak pegi hi-tea dgn sepupu-sepapat!
26. Do you chew on your straw?
Oh tidak sekali! Saya rasa ngilu tengok org kunyah straw!
27. Do you have curly hair?
Ada kot… somewhere! ;P
28. Where’s the next place you’re going to?
Nak balik ke rumah saya bila bed sheet & curtain jemuran saya sudah kering (laundry saya pun kat umah mak hari ni!)
29. Who’s the rudest person in your life?
I meet rude people everytime, everywhere on the road while driving and paying my bills… dan semua tu the rudest in my life!
30. What was the last thing you ate?
My mom’s chicken rendang, kuah kacang and nasi impit.
31. Will you get married in the future?
Nak kahwin lagi? Dgn sapa? Ada ke org nak kan saya selain suami saya?
32. What’s the best movie you’ve seen in the past 2 weeks?
Gladiator! The thing is, tiap kali citer yg Russel Crowe berlakon ni kuar kat channel Astro, saya akan menontonnya walaupun sudah beratus kali ditayangkan!
33. Is there anyone you like right now?
All time favourite: suami saya. When MK is concerned: Keanu Reeves. Bila time suka2 menjamu mata: mamat cina yg officenya sama floor dgn office saya, kulitnya sedikit tanned, hidungnya yg mancung, matanya tak sepet sgt, driving black color 5 series with registration no W** 61, hobinya merokok dan bergayut di handphone sambil berdiri di tepi koridor!
34. When was the last time you did the dishes?
Just now, when my maid was busy packing all of our things!
35. Are you currently depressed?
A little bit… bila memikirkan aliran wang tunai yg mengalir deras bak air di sungai semasa musim tengkujuh ini. Semuanya akibat dari proses perpindahan yg sedang berlaku!
36. Did you cry today?
Nope! Sejak akhir-akhir ni, hati saya dah ‘kering’ sedikit… saya dah jarang menangis melainkan isu2 serius yg melibatkan emosi dan mental! Sungguh pun saya sedang membaca novel yg meruntun jiwa raga atau menonton tv citer sedih pilu… belum cukup utk menyentuh hati batu saya ni…
37. Why did you answer and post this?
Just to kill time… sementara tunggu bed sheet saya kering dan anak saya tgh bermain2 dgn sepupu2nya.
38. People I want to tag next:
Ala… sapa ek?
Syam
Fida
Rose Harissa
Lily Haslina

Sekian Terima Kasih...

No comments:

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...